Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sziasztok! Olvasgatlak Titeket, csak mostanában nem voltam írós hangulatban, de jó, hogy vannak új babások megint:-)
Én holnap megyek dokihoz, hormonvizsgálat, meg majd megbeszéljük, mik következzenek utána.
Azt lehet tudni, a férfivizsgálat pontosan mikből áll, ha már egyszer ennyire be vannak tőle rezelve a pasik? (a spermavizsgálat nem hinném, hogy vészes, ezen kívül csinálnak még prosztatavizsgálatot pl..?). Bármi is az, azért nem hiszem, hogy rosszabb lenne mondjuk egy petevezeték-átjárhatóságnál, mi nők sem azért csináljuk végig az egész meddőségi procedúrát, mert annyira élvezzük (nekem mondjuk attól, hogy úgymond hozzá vagyok szokva a nőgyógyászati vizsgálathoz, még nem lesz kellemesebb). Mégis nekem is azt mondta az asszisztensnő, mikor bejelentkeztem, hogy jajj a szegény pasit majd csak akkor, ha nálam minden rendben van, mert általában úgyis a nőnél van a gond, és szegény pasikat meg minek addig kínozni..
Az én férjem mondjuk abszolút nem húzódozik, sőt szeretné ő is tudni, minden rendben van-e vele, úgyhogy ezt nem hagyom ennyiben, meg ugye, mi van akkor, ha mindkettőnknél van valami probléma?
Amúgy így állok. Pozitívum, hogy az ovum a korábbi 20., 21. nap helyett most a 16. napon volt, 2. hónapja rendszeresen avivázok, szerintem attól:-)
Dzsudzsa
2013-05-16 13:44:08
Lányok! Most tudtam visszaolvasni a fórumot. Sokat dolgozok. Én arra jöttem rá, hogy sokkal jobban kellene figyelnünk a saját testünk jelzéseit, mint a görbét, meg az ovu teszteket. Én ebben a hónapban majdnem lecsúsztam az ovuról. Mindig középidőben szokott lenni. Bőven elég volt a tesztelés a 12. naptól. Ebben a hónapban már a 7 napon érzékennyé váltak a melleim, és kellemetlenül szurkált a hasam alja két oldalon. Gyanús volt a folyásom is. Azon az estén az ovu tesztről majdnem leugrott a 2. csík (éjjel 11 órakor!), olyan erős volt. Ugyanez ismétlődött a 8. napon is, majd emelkedett a hőm és halványodott a csík teszten. Szóval, szerintem magunkban jobban bízhatunk. Csak egy tanács, hátha valakinek segít. Szép, babahozó májust Mindenkinek!
plumeria14
2013-05-16 11:47:37
Moha13
Tudod milyenek a pasik…egy nőnél természetes, hogy rendszeresen jár nőgyógyászhoz, ahol „kitárulkozik”, de a pasik nem igazán szeretnek ilyen helyekre járni…kellemetlen nekik. Megkérdezem a nődokimat, mert ők is csinálnak spermavizsgálatot, hogy mi ennek a menete. Egyszer már beszéltünk erről, de szerintem ő legbelül abban bízik, hogy anélkül is összejön természetes úton, hogy neki bármilyen „kellemetlenségen” át kellene esnie…
Moha13
2013-05-16 11:05:42
Az mindenesetre nagyon jó, hogy Nálad minden rendben van. :)
A pasinál meg annyi lehet, hogy kevés, vagy lassúak, vagy egyéb minőségbeli gond lehet, de ezeken lehet segíteni általában :)
Moha13
2013-05-16 11:04:23
plumeria
Rá kell venni? Mert nem hajlandó? :S
plumeria14
2013-05-16 11:00:23
Moha13
Eddig még csak én voltam hormon-profil vizsgálaton, de nálam szerencsére minden rendben…most a páromat kellene „rávenni” egy spermavizsgálatra, de ez ebben a hónapban tuti nem fog összejönni…azért óvatosan adagolom majd neki, mert ha esetleg nála lenne valami a háttérben, akkor az derüljön ki mihamarabb…mert így csak én stresszelem magam minden hónapban :(
Moha13
2013-05-16 10:50:06
yoggi
Köszi. :)
Nem, nálunk nincs semmi, legalábbis nem tudunk ilyenről.
Nőgyógyásznál voltam januárban, volt rákszűrés, meg mindent megnézett, rendben voltam. :)
Hormonokat nyilván nem nézettem, de görbe alapján elvileg az is rendben van, január óta minden hónapban volt ovum és szépen fenn van a hőm is utána egészen mensiig.
Remélem én is, hogy ez a mellérzékenység most jó jel. :)
yoggi
2013-05-16 10:45:41
Moha,
A mellduzzadas es erzekenyseg lehet jo elojel is, hallottam mar olyat (internetes dokitol), hogy valakinek mar a megtermekenyules utan 2-3 nappal erzekennye valik a melle, bar ez eleg ritkasag, hiszem a beagyazodasik a szervezet nem igazan tudja, hogy ott kering egy megtermekenyitett petesejt, szoval nem sok visszajelzesre lehet szamitani.
Nekem sajnos a prolaktin problemam miatt gyakram volt erzekeny a mellem, altalaban az ovu napjan durrabt be es kitartott a kovetkezo menziig. Sajnos a stresszel ez fokozodott (a prolatkint amugy stresszhormonnak is hivjak), tehat egy-ket honapban, amikor nagyon ragorcsoltem a babaprojektre, akkor sokkal erosebben jelentkezett a mellfajas, mert valoszinuleg a hormonszintem is valtozott kicsit. Lekopogom, de a vetelesem ota nem volt eros mellfajdalmam a ciklus masodik feleben, szoval a hormonszintem atalakuloban van, bar a prolaktinom ismet magas.
Szoval szerintem lehet jo elojel is, lehet hogy a hormonjaid most kicsit maskepp (jol) alakulnak ebben a honapban, ezert van a tunet, de lehet, hogy csak kicsit stresszesebb ez a ciklusod :D Remeljuk, hogy az elso az igaz :) Nalatok amugy van valami orvosi problema a hatterben?
Én holnap megyek dokihoz, hormonvizsgálat, meg majd megbeszéljük, mik következzenek utána.
Azt lehet tudni, a férfivizsgálat pontosan mikből áll, ha már egyszer ennyire be vannak tőle rezelve a pasik? (a spermavizsgálat nem hinném, hogy vészes, ezen kívül csinálnak még prosztatavizsgálatot pl..?). Bármi is az, azért nem hiszem, hogy rosszabb lenne mondjuk egy petevezeték-átjárhatóságnál, mi nők sem azért csináljuk végig az egész meddőségi procedúrát, mert annyira élvezzük (nekem mondjuk attól, hogy úgymond hozzá vagyok szokva a nőgyógyászati vizsgálathoz, még nem lesz kellemesebb). Mégis nekem is azt mondta az asszisztensnő, mikor bejelentkeztem, hogy jajj a szegény pasit majd csak akkor, ha nálam minden rendben van, mert általában úgyis a nőnél van a gond, és szegény pasikat meg minek addig kínozni..
Az én férjem mondjuk abszolút nem húzódozik, sőt szeretné ő is tudni, minden rendben van-e vele, úgyhogy ezt nem hagyom ennyiben, meg ugye, mi van akkor, ha mindkettőnknél van valami probléma?
Amúgy így állok. Pozitívum, hogy az ovum a korábbi 20., 21. nap helyett most a 16. napon volt, 2. hónapja rendszeresen avivázok, szerintem attól:-)