Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
capri
2013-06-26 10:38:06
 
Moha, lehet, hogy rámgondoltál. :-) (De volt még valaki, aki hasonlóan járt egy korábbi ciklusban.)
Becsatolom még egyszer a görbém, és hozzá az infók:
Ahogy látjátok, 9. cn.-on volt egy hőesésem, és utána 3 napig feljebb is maradt, mindhárom oldal (ez, ciklus, fertility) behúzta az ovut a 10. napra. De amúgy semmi jele nem volt, és én akkor is azt írtam, hogy ez még nem ovu volt. Aztán 14. cn.-on voltam uh-n: bal petefészekben 18-19 mm-es tüsző. Tojcsis nyák azon a napon és a következőn, 15. cn.-on délután feszítő fájdalom, Aviva-tornán voltam, akkor elmúlt. Én arra gondoltam, akkor, a tornán meg is repedt. Aztán ahogy alakult a hőm, a ciklus kivételével mindenhol át is került a vonalam 17. cn.-ra. Hozzáteszem, ezt meg kicsit későinek gondolom a jelek alapján, de ki tudja. :-)
Szóval nekem most egyrészt gőzöm nincs, mikorra ne várjam, másrészt meg rövid a luteálisom (11 nap), és azért is izgulok minden hónapban, hogy esetleg legyen kicsit hosszabb...
Ovutesztet nem csinálok, és egyelőre (továbbra sem) szeretnék. :-)
Moha13
2013-06-26 10:24:34
 
Én most még csak az elején...
Moha13
2013-06-26 10:23:08
 
plumeria14
"nem tudom, hogy mit értettél az alatt, hogy bármikor bármi történhet, mert ezeket senki (nem csak a rendszer) nem tudja kezelni…"

Igen, én is így gondolom, hogy mi sem láthatjuk előre...pl. stressz, vagy bármi más okozhat korábbi vagy későbbi ovut, ez tényleg ilyen totál kiszámíthatatlan...sajnos
Egyébként az elején én is gondoltam az előfizetésre, de most a nagyon sok fórumozás után tényleg csak azt látom, hogy az egész totál kiszámíthatatlan.
Volt pl. valaki (bocs, de nem emlékszem, ki írta, hogy a hőgörbe szerint megvolt az ovuja, de a doki megnézte másnap vagy két van múlva, már nem emlékszem (a lényeg, hogy a hőemelkedés után) és még mindig nem volt megrepedve a tüsző...tehát pár nappal az emelkedés után szabadult csak ki a petesejt...ezen én nagyon elcsodálkoztam, mert akkor ezek szerint a hőgörbe sem megbízható. És ugyebár ott vannak a véletlenszerű ovulációk, amikor több is van egy hónapban. A fertility-n azt olvastam, hogy azért lényegtelen, hogy mikor van az a véletlen másik, amit a hőgörbe nem mutat, mert max. 1-2 nap eltéréssel következhet be. De akkor hogy van az, hogy valakinek mindig középidőben volt ovuja görbe szerint, a baba mégsem jött össze sosem, amikor ilyenkor próbálkoztak, hanem egyszer akkor, amikor az adott hónapban csak ciklus legelején (mensi után azonnal) és a legvégén (mensi előtt 1-2 nappal tudtak együtt lenni...furcsa dolgok ezek. na és teljesen kiszámíthatatlanok...én most ezt látom. :)
Most ez a meglátásom, de ez a reális énem...valójában meg minden kis cikkbe, hírbe, statisztikába és egyébbe belekapaszkodom...
Én is vezetem a hőmet 4 helyen...és elolvasok mindent, amit csak lehet...iszom most a málnalevélteát és persze reménykedünk...nem tehetünk mást...nem engedhetjük le a kezünket, hogy na, ez úgyis kiszámíthatatlan...mert nagyon szeretnénk azt a kisbabát...szóval hajrá mindenki! :):):)
capri
2013-06-26 09:34:27
 
Sziasztok!
plumeria, Robrta, hajrá, csak így tovább! :-)
Adrienn128, azért még neked is drukk!
Ovuközelieknek mindent bele! :-)
Én ma elaludtam, így 1 órával később mértem.
Vivien1024
2013-06-26 09:30:43
 
Igen, a rendszer szerint én is így gondolnám. Viszont vasárnap, amellett hogy érezhető volt a méhszáj teljes változása (én elég jól kiszoktam tapintani, hogy mikor hogy áll), megvolt a tojásfehérjés nyák is, nem is kevés. Most meg semmi. Ezért furi. De kíváncsi leszek, hova lövi be a rendszer az ovu napját majd. Mindenesetre nem hagytuk ki a vasárnapot :D
plumeria14
2013-06-26 09:24:33
 
Vivien1024
Az igazat megvallva a méhszáj vizsgálata számomra soha nem volt egyértelmű…én nem igazán tudtam kitapintani a változásokat, így számomra sokkal inkább a nyák jelez a megfelelő időben…az viszont egyértelműen. A hőd alapján szerintem is a napokban lesz az ovud…lehet, hogy holnap, mert a coverline így ránézésre 36,6-nál lehet.
LAdrienn
2013-06-26 09:19:38
 
napsugár 24
nekem 19. napi vérvételen volt 4,93nmol/L ami a minimális ha jól emlékszem 5,5nmol/L érték alatt van ugyebár. Minden más értékem jó volt csak ez nem ami ugye épp elég mert nem tud megtapadni a baba. Eléggé elkeseredtem miatta, főleg, hogy az orvosom csakis 1hónapos méregtelenítést illetve több mozgást javasolt és még csak egy későbbi ellenőrző vizsgálatra se rendelt vissza. Szerintem három hónapot kivárok, ez a második hónapom azóta és visszamegyek hozzá, hogy nézze meg javult e a helyzet.
Vivien1024
2013-06-26 09:17:18
 
Napsugar24,
nekem nmol/l-be volt megadva a mértékegység. Sajnos az volt az egyetlen ilyen magas értékű hónapom :(
Nekem ez a 2. closty-s hónapom, de most valami sántít... 23-án, a 8. ciklusnapomon teljesen nyitott volt a méhszáj, lent volt, megpuhulva ahogy kell. Most meg szinte teljesen fent van, kemény és zárt, pedig még csak elvileg most jön az ovum a rendszer szerint. Én már nem értek semmit... lehet tényleg abba kéne hagyni ezt a méricskélést és csak a test üzeneteire figyelni...
plumeria14
2013-06-26 09:02:03
 
napsugar24
Nekem a 21. napi vérvételen a progeszteron értékem 48,8 nmol/L volt, a referenciatartomány 16,4-59 nmol/L a luteális fázisban. Igaz nem a hormon referenciatartománnyal kapcsolatban, de azt olvastam valahol, hogy a tartomány laboronként változhat…gondolom azért nem túl nagy eltéréssel, de ezt minden labor maga határozza meg.
plumeria14
2013-06-26 08:44:58
 
Moha13
A Fertility is csak VIP tagság esetében jelzi előre az ovut, amire vagy előfizetsz, vagy mindig újra regisztrálsz és visszamenőleg is beviszed az adatokat ami elég időigényes. Szerintem egyetlen ingyenes oldal sem jelzi előre az ovut vagy ha igen, akkor az a népességi átlag. A görbevezetésnek egyébként (szerintem) számos más oka is van, pl. azzal, hogy minden nap méred a hődet, egtudhato, hogy nem túl alacsony, esetleg magas, utólag látod, hogy mikor volt ovut, megtudod, hogy elég hosszú-e a luteális fázisod és azt is jelzi a görbe, ha gond van a progeszteron szinttel, mert akkor nem emelkedik meg a hő…….
Az ovu időpontját egyetlen rendszer és orvos sem tudja 100%-osan megmondani, főleg nem előre….Természetesen néhány hónap után az ember maga is látja, hogy korábban mikor volt az ovuja, így hellyel-közel tudja, hogy mikorra várható…és a görbe alakjából (néhány hónap tapasztalatszerzés után) tudja, hogy mire számíthat…nem tudom, hogy mit értettél az alatt, hogy bármikor bármi történhet, mert ezeket senki (nem csak a rendszer) nem tudja kezelni… Természetesen mindenki saját maga dönt arról, hogy előfizet-e vagy sem, de mégsem gondolom, hogy lenyúlás lenne…ha így vesszük, akkor minden „csodaszer”, amelyet a babára vágyó nők megvesznek lenyúlás, mert egyáltalán nem bizonyított, hogy ezek segítenék a megtermékenyítést és a beágyazódást…a természet az, ami ebben közrejátszik, az meg mint tudjuk kiszámíthatatlan.
Én úgy gondolom, hogy aki még csak ismerkedik a hőmérőzéssel, annak érdemes az elején előfizetnie, nehogy rosszkor próbálkozzanak és ez álljon a baba útjába…..Én, amíg nem kezdtem el vezetni a hőmet, meg voltam győződve arról, hogy középidőben, vagyis a 13-14. napon van az ovum, de nem így van…így korábban már mindig későn akcióztunk…
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!