Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Moha13 es akit meg erdekel az angol cikk a Deanna tervvel,
Tomoren azt irja, hogy ez azoknak ajanlott akik mar voltak terhesek vagy most eloszor probalkoznak, de nincs semmi jele hormonalis problemanak (pl elegtelen hosszusagu, azaz 10 napnal rovidebb lutealis szakasz). A jo terv a cikk szerint az, hogy a ciklus 8. napjatol minden masnap egyutt kell lenni a parunkkal. Venni kell ovu tesztet is (10 db) es a 10. naptol minden nap delutan vagy este tesztelni kell. Aznap amikor pozitiv az ovu teszt, illetve a ra kovetkezo mindket nap egyutt kell menni a leendo apaval, majd egy nap szunet! es utana nap meg egy egyuttlet. Ha valakinek sosem pozitiv az ovu teszt, akkor minden masnap egyutt kell lenni a 35. napig (mar ha valakinek kitart addig a ciklusa :D) Majd venni kell terhessegi tesztet, es 15-16 nappal az pozi ovu teszt utan lehet tesztelni :) Hat...sok ujdonsag ebben nincs.
Es ezutan irja a Robitussin kopteto (nem antihisztaminos!) szipurot. Itt arrol ir, hogy bar sok helyen azt mondjak, hogy a sperma akar 5 napig is eletkepes a mehben, de ha nincs termekeny nyak, akkor csak kb 2 oran at eletkepes, a petesejt pedig kb 12 oran at termekenyitheto meg, igy eleg kicsi az esely a sikerre. Azt is irja, hogy azok akik Clomid (azt hiszem nalunk Clostilbegit) kezelest kapnak, azok gyakran tapasztaljak a nyak csokkeneset (a nok 25%-a), ami csokkenti a sperma eletbenmaradasanak idejet, es erre irja a Robbitusint, amit a 10. naptol kell inni ovu utanig, lehetoleg par oraval az egyuttlet elott. A szirup folyosabba teszi a szervezet altal termelt nyakot, ezzel segiti a spermakat.
Meg azt is irja, hogy tul surus sem erdemes egyutt lenni, mert az csokkenti az eselyeket. Azaz minden masodik nap es a pozi ovu teszttol szamitott 3 egymas utani nap boven elegendo.
Es vegul o is irja, hogy a stressz nincs hatassal a termekenysegre ;)
Kb ennyi a lenyeg :)
Moha13
2013-07-23 18:23:00
csillka
VAn görbéd? Megmutatod úgy, hogy azt is megírod, hol ittál palástfüvet?
Nekem a palástfűtől felment a hőm és kitolódott a luteálisom is. 12 naposak a luteálisaim.
Mutatom a palástfüves hónapot:
csillka
2013-07-23 16:56:25
Sziasztok,
érdekes amiket ír a méhnyálkahártya erősítése köhögéssziruppal. De miért is ne válhatna be! Én múlt hónapban a méhpempőtől tapasztaltam pozitív változást ezen a téren.
Az én kérdésem az, hogy valaki tapasztalt-e olyat, hogy a palástfűtől leesett a hőmérséklete?
Amióta iszom nem felfele, hanem le megy a hőm, még az ovumat is kivette a rendszer annyira leesett.
Moha13
2013-07-23 12:11:23
Együttléteket illetően itt egy kalkulátor, hogy mikor ajánlott, és milyengyakorisággal. Megadod a ciklus kezdetét és kapsz egy csomó lehetőséget kis magyarázattal, választhatsz.
Alulról a 3. pont ehhez a tervhez kapcsolódik.
Igen, ez nagyon fontos dolog nekünk, várakozóknak és aggódóknak...
Ezért is linkeltem be már többször ezt a cikket:
http://www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20130225-hogyan-hat-a-stressz-teherbeesesre-es-a-magzatra.html
Mert ugye mindenki azzal jön, hogy ne stresszeljünk, mert az is hátráltatja a dolgot, erre azon kezdünk stresszelni, hogy hogyan kéne nem stresszelni meg nem állandóan erre gondolni...
Szóval az újaknak is ajánlom elolvasásra a cikket és mindenki gondoljon nyugodtan egész nap a babásodásra, én pl. úgysem tudok másra...:D
Dia1984
2013-07-23 12:06:24
Moha, a cikk alapján tényleg azt kell inni a ciklus 10. napjától. Nagyon érdekes! Köszi, hogy megosztottad. (Fordítással én sem kísérleteznék...)
capri
2013-07-23 12:05:48
Moha, én is elolvastam, de az én angolom sem tökéletes. :-)
Viszont nekem rémlik, hogy olvastam már valami ilyesmit, hogy a köptetőt ajánlják. Majd rákeresek még.
Ez is figyelemreméltó:
"Don't worry about stress! Regular old worries about getting pregnant, and if you will ever have children, are perfectly normal and do NOT affect your fertility. Ignore those people who tell you just to relax and stop thinking about it. This is not their problem!"
Moha13
2013-07-23 11:49:58
Hű, Lányok! Mit találtam???
Remélem, van itt valaki, aki jól tud angolul, mert én nagyjából értem csak, jó lenne, ha valaki tutira elmagyarázná...
Deanna-terv!
Elvileg ez egy nagyon hatékony módszer a gyorsabb teherbeeséshez, lécci, valaki mondja már el majd a lényeget itt mindenkinek, mert én nem merem, annyira nem vagyok jó angolos.
http://www.pregnancyloss.info/sperm_meets_egg_plan.htm
Jól értem, hogy a Robitussin köptetőt ajánlja a nyálka minőségének javítására? Hát, esküszöm, kipróbálom, ha tényleg...mert nekem mostanában problémáim vannak a nyálkával (hiányával), lehet, hogy ez a gond? Hogy szergény fiúk kihalnak még mielőtt odaérnének? :X
capri
2013-07-23 11:38:45
Moha, ami érdekes volt: 30 és 34 éves korban ugyanannyi az esély. (4., 5., 6., 10. hónapot hasonlítottam össze, azt hiszem.)
Moha13
2013-07-23 11:35:16
A kalkulátor szerint ahogy elnézem,
25 éves korig még 25%,
26 éves kortól 20% és
30-tól 15%,
35-től pedig 10%-ra csökken az esélye,
hogy az első hónapban teherbe esik valaki.
A kalkulátor szerint azonban két év alatt nagyjából mindenki teherbe esik, akinek nincs semmi gondja, ugyanis még a 35 fölött is a 24. hónapnál 92.02%-ot ír.
Tomoren azt irja, hogy ez azoknak ajanlott akik mar voltak terhesek vagy most eloszor probalkoznak, de nincs semmi jele hormonalis problemanak (pl elegtelen hosszusagu, azaz 10 napnal rovidebb lutealis szakasz). A jo terv a cikk szerint az, hogy a ciklus 8. napjatol minden masnap egyutt kell lenni a parunkkal. Venni kell ovu tesztet is (10 db) es a 10. naptol minden nap delutan vagy este tesztelni kell. Aznap amikor pozitiv az ovu teszt, illetve a ra kovetkezo mindket nap egyutt kell menni a leendo apaval, majd egy nap szunet! es utana nap meg egy egyuttlet. Ha valakinek sosem pozitiv az ovu teszt, akkor minden masnap egyutt kell lenni a 35. napig (mar ha valakinek kitart addig a ciklusa :D) Majd venni kell terhessegi tesztet, es 15-16 nappal az pozi ovu teszt utan lehet tesztelni :) Hat...sok ujdonsag ebben nincs.
Es ezutan irja a Robitussin kopteto (nem antihisztaminos!) szipurot. Itt arrol ir, hogy bar sok helyen azt mondjak, hogy a sperma akar 5 napig is eletkepes a mehben, de ha nincs termekeny nyak, akkor csak kb 2 oran at eletkepes, a petesejt pedig kb 12 oran at termekenyitheto meg, igy eleg kicsi az esely a sikerre. Azt is irja, hogy azok akik Clomid (azt hiszem nalunk Clostilbegit) kezelest kapnak, azok gyakran tapasztaljak a nyak csokkeneset (a nok 25%-a), ami csokkenti a sperma eletbenmaradasanak idejet, es erre irja a Robbitusint, amit a 10. naptol kell inni ovu utanig, lehetoleg par oraval az egyuttlet elott. A szirup folyosabba teszi a szervezet altal termelt nyakot, ezzel segiti a spermakat.
Meg azt is irja, hogy tul surus sem erdemes egyutt lenni, mert az csokkenti az eselyeket. Azaz minden masodik nap es a pozi ovu teszttol szamitott 3 egymas utani nap boven elegendo.
Es vegul o is irja, hogy a stressz nincs hatassal a termekenysegre ;)
Kb ennyi a lenyeg :)