Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
arachnoidea
2013-09-27 14:10:33
 
Sziasztok Lányok!

Köszönöm a drukkolást jóleső érzés, hogy nekem is drukkoltok hiszen ez az első vezetett görbém.

Capri!
Hormonsorra tudom, hogy a 3. és a 21. napon kellene menni de épp amikor ebben a hónapban megjött aznap jelentkeztem be a dokihoz aki közölte hogy október 2. ig szabin lesz és csak akkor mehetek legközelebb. Szabadkoztam hogy akkor kérek a következő hónap közepére időpontot de nagyon nem akart adni. Mondta hogy menjek csak mert majd Ő tudja mit kell nézni UH -n és abból valami nyálkahártya redőzöttség fogja látni volt-e peteérés ovu??? és majd legfeljebb előre megkapom a beutalót a vérvételre és a 3. napon elmegyek DE remélem, hogy visszahív két hét múlva és addigra lesz baba amit majd lát talán UH -n is.
Tulajdonképpen azért mennék el most, mert minden hónapban eddig a 16-25 napig álterhes durva tüneteim vannak addig amíg el nem kezdek barnázni ez eddig a 25. napon szokott lenni így ha lenne valami legalább látja miről beszélek....DE semmi nincs kivéve néha apró görcs vagy teniszlabdányi keménység a bal oldalon meg mellérzékenység.
szabinka84
2013-09-27 13:49:50
 
Newhope!minden reggel,szájban nyelv alatt mérem,digitális hőmérövel
NewHope
2013-09-27 13:38:18
 
"amelyik megtermékenyitett petesejttel bármi gond van az nem fog megmaradni"
ezzel teljesen egyet értek, az orvos is azt mondta, hogy ha nem frankó valami nem segit a progi (mint ahogy nekem sem segitett). viszont az esélyt meg kell adni, ha már vannak ezek a gyógyszerek és lehetőségek, amik nagyanyáinknak nem voltak, éljünk vele. ha a sors azt akarná hogy ne éljünk akkor nem találták volna fel őket. :)
lényeg a lényeg, mindenkinek jó szelet! ;)

Nekem rendesen fáj a hasam és tojcsis nyák is jött úgyhogy közel az érésem tuti tuti. :)

Szabinka - szép a görbéd csak annyira alacsonyak az értékek hogy számomra hihetetlen! Hol méred és mikor, hogyan, milyen körőlmények között?
Kiara
2013-09-27 12:45:33
 
Nem, dehogy is! Miért lennél sértő? Ebben is van igazság ,neked is megvan a véleményed, és persze az megint egy más téma ha gyógyszer kell...
de valljuk be ebben mjad ő eldönti mikor akar jönni dologban is van valami, pedig hidd el én voltam pár hónapja az aki legkevésbé sem hitt ebben az egészben..Ebből kifolyólag a nagymamám felhívott engem és elég hosszasan elbeszélgettünk...rendben hogy régen nem volt ennyi srtressz, műkaja, szmog, stb.....sorolhatnám nagyon sokáig, de ott hajnaltól estig ki kellett menni a földekre, akkortól amikor még nem tudtak terhességről egész a szülés napjáig, kemény fizikai munkát kelelttvégezni mert kellett a pénz, volt hogy több munka volt egyszerre mert régen még az ő mamáját is elkelett tartaniuk amikor öreg volt és közben megteremteni a gyerekeknek való helyet...sőt elsőre neki is elment egy magzat munka közben, nem volt a közelben orvos és pénzük sem volt rá, hogy elmenjenek, nem volt sem művi tisztitás sem hormonpótlás stb és utána 1-2 hónap múlva megfogant anyum és utána még 2 testvére, mind a 3 an egészségesek nagy családdal és a mamám is makk egészséges, nem lett semmi jövőre kiható nőgyógyászati gondja...csak azt mondom ha jön egy egészséges baba akkor az ott is marad viszont amelyik megtermékenyitett petesejttel bármi gond van az nem fog megmaradni. Persze a megartó gyógyszerek mások, ebben nem vagyok otthon, ezért erről a részről igazat kell hogy adjak neked, lehet olyan eset amikor segítség kell.De a lényeg hogy segítséggel vagy anélkül de mindegyikünknek mielőőbb teljesüljön a vágya és egészséges babáink legyenek!
szabinka84
2013-09-27 12:41:26
 
Sziasztok!Én ma igy állok!szerintetek?bocsi hogy mindig kiteszem,de kíváncsi vagyok a véleményetekre.:)hisz új vagyok
NewHope
2013-09-27 12:22:02
 
Kiara, viszont ami kimaradt: nagyon igazat adok abban, hogy nem szabad beleélni magad az elején és tisztában kell lenni a kockázatokkal. Ezt nekem is a saját bőrömön kellett megtapasztalni.
Nem tudom megérteni pl aki kirakja a pozi tesztjét facebookon... Majd kirakja a zárójelentését is ha úgy alakul (bocsánat hogy morbid vagyok de felmerül bennem)?
Meg pl ami a jó kis Éjjel Nappal BP sorozatban volt nemrég hogy a csajnak késett pár napja, nem csinált még tesztet sem hanem elment babaruhát vásárolni (persze negativ lett neki). Ilyen sötétség tényleg létezik a valóságban? :/
NewHope
2013-09-27 12:16:54
 
Kiara, bizonyos szempontból jogos amit irsz, de vannak esetek, amikor MUSZÁJ tesztelgetni, pl ha a kórelőzménye vagy egyéb egészségügyi körülmény miatt az embernek Progeszteron pótlásra van szüksége. Pl nálam is, első pozi teszttől kezdve kell majd adnom magamnak a progi pótlást a nyári vetélésem miatt (amit sajnos nem úsztam meg olyan "egyszerűen" mint te, műtét lett a vége).
Lehet mondani hogy a természet szelektál, meg ne avatkozzunk bele, meg majd a jóistenke eldönti - kinek mit meggyőződése szerint, de szerintem mindenkinek egyéni szuverén joga eldönteni tesztel-e, nem tesztel, gyógyszerez vagy nem, iszik, vezet, drogozik, meditál, vagy akármit csinál terhesen és nem terhesen. Az kell, hogy tisztában legyen a veszélyekkel (mindegyik fenti dolognál) és felnőttként hozzon döntést ő mit akar tenni. Aztán ha a fentiek tudatában tesztelt és pozi és mégsem marad meg, akkor vállalja a következményeket és ne picsogjon hogy miért is tesztelt, ő döntése, felnőtt. Remélem egyértelmű voltam és nem túl sértő, néha túl őszinte vagyok bocsánat. :)
Kiara
2013-09-27 11:58:30
 
Sziasztok!

Gondoltam írok nektek, mert ne adj Isten lehet más is fog hasonló cipőben járni..3 hete teszteltem 4 különböző teszten nagyon erős pozitívat (elsőt nem várt napján), tünetek nem erősek, de voltak,és egyre több lett, az ultrahang kimutatta teszt után pár nappal a 10 mm-es megvastagodott nyálkahártyát, az orvos is nagyon bizakodott és visszahívott 2 hét múlvára mert azt mondta akkor már látható lesz a bébi, de sajnos nem volt rá szükség...múlt hét végén kicsit elkezdtem barnázni napközben nagyon enyhe, bugyin nem látszódó, nagyon megijedtünk és bementünk az ügyeletes kórházba, ahol megállapították, hogy a nyálkahártyám elkezdett vékonyodni és ez egy felszívódó terhesség...összeomlott bennünk egy világ.Azóta kb a 6. kontrollvizsgálatra megyek majd, hogy a hcg kiürül-e és belül is minden rendben van, azóta meg is jött és új ciklust kezdtem, tömöm a méhpempőt és a terhesvitamint azt mondták a következő menstruációt még várjam meg mert ebben a hónapban úgysem fog összejönni, mert még nagy bent a kesze-kuszaság..már alig várjuk!Azt a tanácsot szeretném adni, tudom hogy nehéz és nem lehet kibírni, én is ilyen vagyok...NE TESZETELJETEK KORÁN, A NEM VÁRT NAPJÁN SE!!!! A doki is azt mondta, hogy nehogy tesztelgessek, majd amikor késik 2-3 hete akkor csináljak egy tesztet és ha pozitív mehetek is és már látszódni is fog. Azt mondta az első pár hétben annyire sérülékeny és szinte bármitől felszívódhat, a természet nagyon erősen szelektál mindent vagy semmit alapon csak a teljesen egézséges marad meg és az 2 hét késés után is ott lesz.
Ráadásul ha esetleg volt egy megtermékenyülésed és elkezd felszívódni az is mensi késést okoz viszont a HCG még igencsak hetekig ott lehet a szervezetedbe így csinálgatjuk a pozitív teszteket örülünk, beleéljük magunkat és jön a nagy puffanás. az orvos azt mondta hogy a terhességek több mint 70%-a!!!!!!!!!!! felszívódó terhesség amit normál esetben a nem tesztelgetők észre sem vesznek csak hogy késett a mensijük....SZÓVAL ne teszteljetek korán mert nagyon pórul lehet járni...de reméljük nem sok ilyen fog előfordulni és a 30%-ba fogunk tartozni.Ne haragudjatok a hosszúság miatt, remélem megfogadjátok a tanácsom, én jelenleg csak a menszesz kezdőnapját írom azt sem ide hanem kézi naptárba ami nem tud kalkulálni így nem tudok a termékeny napokról és arról sem mikor kéne megjönnie...így lesz a legjobb.Remélem mielőbb sikerül mindegyikünknek, én nem adom fel sőtt ez a dolog nagyon megerősítette a kapcsoaltunkat, már alig várjuk hogy újból rajta lehessünk a családalapításon!!! :-)Hajrá lányok!
Moha13
2013-09-27 11:55:09
 
Katicabogár5
Köszi. Én ezekből annyit látok, hogy nem középidőben van ovud, hanem korábban. Szerintem. De majd mások biztosan mondanak valami okosat.
Ovutesztet használsz? Az mikor szokott pozi lenni?
Katicabogár5
2013-09-27 11:45:29
 
többit nincs értelme elküldenem mert nem is mértem rendesen csak párszor. most kezdtem el megint komolyabban foglalkozni vele mert ez a 6. hónap hogy még nem jött össze:(
A dokim januárig adott időt a természetes úton való össze jövetelhez ( amire azt mondta hogy sikerülni e is kell)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!