Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Monika5
2013-11-10 11:32:56

Advisory,
Kicsit sem mész az agyamra. :) Nekem is volt egy hetem (9. héten jártam), amikor mindenféle eszembe jutott, mert a korábbi tüneteim (éhségérzet, mellfájdalom, derékfájás,fáradtság stb.)kezdtek elmaradozni. Én is sok kedves, biztató sort kaptam itt akkor.:) A hányiger a legtöbb kismamánál csak később aktuális (kb. a 6-7. héttől), de amúgy sem mindenkire jellemző. Pl. én sem hánytam egyáltalán még és kb.4-szer volt émelygésem,de azok sem vészesek. Szóval próbálj meg ezeken nem aggódni. Szerintem, ha lett volna valami kiugró érték a vérvétel eredményedben, akkor szóltak volna. De, ha nagyon nem vagy nyugodt (és amúgy nem csinálnának) beszéld meg a dokiddal, hogy jövő héten csinálják meg a vérvételt, mert félsz, hogy kevés a progeszteronod. A vérezgetés miatt nekem is a 6.hét közepén vették le. Ja és ha esetleg így járnál, akkor se gondolj egyből a legrosszabbra, mert nálam is rendeben volt minden a kicsivel ennek ellenére. Addig is próbálj sokat pihenni és a rossz gondolatokat kizárni. :)

Lányok,
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ti mit gondoltok az infulenza védőoltásról. Ha még nem lennék várandós, én tuti beadatnám, hogy mire az leszek akkor ez ne okozhasson gondot. De terhessen kicsit elgondolkodtam. Tudom, hogy otthon ajánlják (sőt ingyenes a kismamáknak), de kicsit félek is a mellékhatásaitól. Igaz én itthon vagyok többnyire, de a férjem egy egyetemen dolgozik, ahol nagyon sok hallgatóval,kollégával, stb. találkozik és kicsit félek, hogy hazahozza...Természetesen holnap rákérdezek az orvosomnál is, de érdekelne ti mit gondoltok, mit tudtok ebben a témában. Illetve a babára készülve tervezitek-e az oltás beadását. Mi már sok mindenen túl voltunk előre a tervezési fázisban (pl.ellenőríztettük előre van-e védettségem rubeolla és bárányhímlő ellen. Megkaptunk (a férjem is)egy ismétlő kombinált oltás szamárköhögés, tetanusz, torokgyík ellen, ami kis babákra veszélyes. itt Németországban kb. 10 évente újra oltanak, mert a gyerekkori oltás nem feltétlen ad életre szóló védelmet ezek ellen). De a nyáron valahogy az infulenza oltás nem került szóba, nem is volt az eszünkben. Szóval kíváncsi lennék a véleményetekre. :)
Archangel85
2013-11-10 10:20:58

Ahogy mondod Moha! :) ciklus közepén ultrahang. :)
Ti mikor mentek andrológushoz? Az én férjem kedden.
Moha13
2013-11-10 10:15:23

mkinga
Hát, érdekes, érdekes. Nálam is furin kezdődött, de most már úgy tűnik, lefelé vette az irányt...remélem, már nem fog felugrálni, csak ovu után. :)

Advisory
Kitartás!

Napsugár és Archangel új ciklusra fel!

Archangel85
2013-11-10 10:10:56

Mondtam én :)
napsugar24
2013-11-10 08:57:59

Sziasztok!
Egy kicsit eltűntem, de nem sok minden változott, lassan kezdek belefáradni, s idegileg is egy kicsit megvisel ez lesz a 16. hónapom-múlt hónap egy vetélés-amiből egy vérömleny maradt vissza. Ma megjött.
Új ciklus, új esély-vagy inkább lehetőség-kedden megyek vérvételre és megkezdik az inszeminációt- nem tudom mi lesz, vagy milyen lesz, de egy kicsit haladunk.
Mindenkinek kitartást, sok erőt kívánok.
Kismamiknak gratulálok, s vigyázzatok magatokra, ne idegeskedjetek, sokat pihenjetek.
mkinga
2013-11-10 06:53:59

Advisory!! nyugodj meg es ne aggyalj annyit , az nem tesz jot! minden ok a kicsikeddel, minden rendben meglatod ;)

En ma felszalltam :)))) fura egy gorbe lessz ez
advisory
2013-11-09 20:41:49

jövőhéten csütörtökön, akkor már 6 hetes lesz a picikém, és reméljük szívhang is lesz.
Félek mindentől...A 2. vérvétel eredményemet már nem érkeztem megkapni, mivel akkor már várandós voltam. Abból derült volna ki, h a ciklus 2. felében hogy működnek a hormonok.
Fájdogál a hasam, és fel is vagyok fújódva, de még semmi émelygés,semmi hányinger..
köszi Monika h válaszolgatsz, ne haragudj és ha már az agyadra mentem szólj nyugodtan:D
Monika5
2013-11-09 20:10:48

advisory,
Az ovud előtti hőd elég alacson volt, tehát szerintem a luteális fázisodban ez a hő jónak tekinthető, és szépen fent maradt. Szerintem sehol sem "előírás" 37, vagy a fölötti érték. Magadhoz képpest szerintem szép a mostani hőd is. Továbbá fognak majd szerintem tőled is vért venni a későbbiekben (tőlem is vettek), ahol megnézik a fontos dolgokat. Ha esetleg elkezdenél barnázgatni és/vagy vérezgetni (pár cseppnél is), akkor menj el a dokidhoz. Én így jártam a 6. hetem közepén. Kaptam progeszteron pótlást, és azóta megszűnt. Mikor mész legközelebb vizsgálatra?
advisory
2013-11-09 19:47:29

lányok..
szerintetek nem alacsony nekem ez a hő?
minden nap 6kor felkelek...nem tudok tovább aludni..
és utalhat az alacsonyabb hő sárgatest elégtelenségre is, azt olvastam...nem kéne 37 körül lennie a hőmnek?
mkinga
2013-11-09 18:16:54

Ildibaba!

Igazabol nem is tudom mit mondjak az olvasottak utan :) "sajnalom h megjott vagy na nem baj ugysem lett volna jo ebben a honapban :) " , minden esetre szurkolok neked a kovetkezo honapokban is azert, sok sok sikert az uj munkahelyhez!!!! Uj kezdet , talan nagyon jot tesz ez a valtozas majd neked mindenfele szempontbol ;)

A gorbed meg.... hat ennyit a tokeletees gorbekrol , ami a terhesseget jelzi.... hat nem epp igy van .... :(((

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!