Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Szilvi1980!
Milyen szépen fölment a hőd:-) hajrá:-)
Karolina01,gondolom a petefészkedre gondoltál nem:-) ?
szép a görbéd neked is.
Karolina01
2013-11-10 14:27:31
Sziasztok Lányok!
Szilvia1980! Nagyon szép a görbéd, csak maradjon fent!!!
Nálam nem tudom mi történik. Eléggé fájdogál az egyik méhem, főleg, mikor előre hajolok.
Én így állok:
Szilvia1980
2013-11-10 14:17:06
Sziasztok lányok:)
én ma így...
krisztibaba85
2013-11-10 14:10:37
Sziasztok,Napsugár szerintem igazad van,mindenki kérje ki az orvosa véleményét.Nekem korábban egy gyerekorvos mondta hogy sok esetben tényleg túldramatizálják ezeket az oltásos dolgokat...
Én anno a H1N1 elleni oltást beadattam magamnak,nem lettem beteg,de persze nem tudhatom hogy az oltásnak köszönhetően,vagy amúgy sem lettem volna beteg.O
lyat is hallottam hogy a tavalyi influenza szezonban,az azt megeleőző megmaradt vakcinákat adták be aki kérte..Szóval lutri az egész...
Én ma így...
Olyan unalmas már ez a 36.4:-(
Archangel85,fel a fejjel:-)
krisztibaba85
2013-11-10 14:10:21
Sziasztok,Napsugár szerintem igazad van,mindenki kérje ki az orvosa véleményét.Nekem korábban egy gyerekorvos mondta hogy sok esetben tényleg túldramatizálják ezeket az oltásos dolgokat...
Én anno a H1N1 elleni oltást beadattam magamnak,nem lettem beteg,de persze nem tudhatom hogy az oltásnak köszönhetően,vagy amúgy sem lettem volna beteg.O
lyat is hallottam hogy a tavalyi influenza szezonban,az azt megeleőző megmaradt vakcinákat adták be aki kérte..Szóval lutri az egész...
Én ma így...
Olyan unalmas már ez a 36.4:-(
Archangel85,fel a fejjel:-)
napsugar24
2013-11-10 13:46:15
Sziasztok!
Egy kissé lehangoló, de a környezetemben előfordult dolgot szeretnék megosztani veletek.
Egyik ismerősömről kb 2 évvel ezelőtt, kiderült hogy babát vár, tervezett volt. Majd halogatta az influenza elleni oltás beadatását-ekkor volt a nagy "kavar" H1n1.
Majd elment az orvosához, de akkor már neki volt valami kis megfázása, s azt mondták várjanak még.
Majd nagyon rosszul lett , szövődmények, kórház, majd kóma,a baba több mint 6 hónapos volt,a babát világra hozták,s sikerült életben tartani, de ő meghalt, nem tudták megmenteni. Soha nem láthatta a kisbabáját.
Én sem kérdeztem még az orvosomat mi legyen-pedagógus vagyok, s nagyon gyakran betegek a gyerekek-így mindig ettől félek én is. De ha kedden megyek meg is kérdezem mi a véleménye a dologról.
Most is pl. kapar a torkom, alig bírok nyelni, pedig már egy jó ideje szerencsére ilyen nem volt.
Szerintem mindenki kérje ki az orvosa véleményét, s ki hogyan dönt.
Monika5
2013-11-10 12:08:49
kimaradt: *(2 fajta van)
Monika5
2013-11-10 12:06:02
Moha13,
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed. :) Igen, szerintem is sok a riogatás az influenzával kapcsolatban. Eddig én sem adattam be soha, de most úgye nem csak magamról van szó. Sajnos, azért olyat is lehetett hallani,hogy meghalt a kismama influenza szövődményeiben.. :( De tény, hogy én is tartok az oltás mellékhatásaitól...
Más oltásokkal kapcsolatban nekem is megoszlik szintén a véleményem. Pl. tudom, hogy volt egyszer szó a HPV elleni védőoltásról is itt a fórumon. Személy szerint én azt ingyenessé tetetném (nem kötelezővé), hogy aki akarja, be tudja adatni. Én 10 éves voltam, amikor anyukám meghalt méhnyakrákban... szóval én beadattam, abból is azt a fajtát (fajta van), ami kimondottan azon törzsek ellen vannak, amik a méhnyakrákot okozhatják. Ha kislányom lesz neki is be fogjuk. Természetesen e mellett ugyanúgy járok évente szűrésre és a melleimet is figyelem. Szóval kérdés mi riogatás és mi nem, mi hasznos és mi nem. Sajna nem lehetünk biztosak semmiben sem. Szerintem, ha a férjem nem ennyire "forgalmas" helyen dolgozna, akkor egyértelműen nem adatnám be terhessen, de így elbizonytalanodtam... :)
Moha13
2013-11-10 11:53:13
Monika5
Akkor az én véleményem:
Nehéz kérdés, mert nagy felelősség. Én alapvetően nem szívlelem a védőoltásokat, személy szerint nem adatném be, eddig sem tettem, pedig minden évben riogatnak, hogy huhúúúú...mindenkinek nagyon ajánlják meg minden. ÉN úgy gondolom, terhesen sem adatnám be, félnék tőle.
Korábban a munkahelyemen egyszerre volt két kismamánk, az egyik beadatta, a másik nem. Egyikkel sem történt semmi baj szerencsére.
Én akkor is azt mondtam, hogy ebben nem igazán lehet tanácsot adni, mert ha beadatja a kismama és az oltás mellékhatásaként történik valami sajnálatos a magzattal, akkor azért fogja magát később ostorozni, ha meg nem adatja be és netán influenzás lesz és annak lesz valami szövődménye akkor meg azért. Nehéz ügy.
Szóval ami engem illet ÉN(!!!) nem adatnám be, inkább keresnék valamiféle kismamaként is használható immunerősítő szert és felkészülnék a télre. NAgyon sok rosszat hallottam/olvastam a védőoltásokról és összetevőikről, na meg a mellékhatásokról, amiket el sem mondanak amikor az embert megszúrják, pedig itt is ugyanúgy jogunk lenne megismerni ezeket, mint ahogyan az összes többi gyógyszernél elolvastatják velünk a mellékhatásokról szóló részt. Most mondhatjátok, hogy oltásellenes vagyok, de nem vagyok. Egyetértek pl. a DiPerTe nevűvel, amit csecsemőknek adnak be, és a diftéria, szamárköhögés, tetanusz ellen véd. Ezek tényleg nagyon szörnyű betegségek, szóval fontosnak tartom. A ygermekbénulás elleni cseppeket ugyanígy. Viszont azzal nem értek egyet, hogy újabban bejött ez a Rota-vírus hülyeség, és reklámozzák egyfolytában azt a szomorú macis reklámot, meg hogy a kisgyerek kórházban van és kiszárad meg minden...közben elmondják, hogy a gyerekek 90 %-a átesik ezen. Régen is minden gyerek átesett ezen és semmi bajuk nem lett, figyelni kell és gondoskodni róluk, vigyázni a folyadékpótlásra, stb.
Szerintem kicsit túl van ez drámázva manapság...van olyan ismerősöm, aki amint megjelenik valami új oltás, azonnal rohan a gyerekkel, mert szerinte ami ellen csak lehet, meg kell védeni a gyereket. Mintha ezek az oltások mindenféle mellékhatás nélküliek lennének, de sajna nem azok...és persze így két tábor van, az egyik mutogatja a gyerekét, hogy lám, minden oltást megkapott és egészséges, más meg mutogatja, hogy lám, ettől meg ettől az oltástól lett autista, cukorbeteg, lebélnult, stb.
Én maradok középen. A régi, jól bevált, több évtizede használt oltásokat nyugodtam beadhatják majd, de ezek a ma kitalált és szorgalmazott "minden szarra kell valami" dolgokat biztosan nem engedem majd. Mert mi van, ha majd 5 év múlva derül ki, hogy valami nem ok velük?
Na, szóval ezek a meglátásaim.
Köszi a bíztatást minden esetre! :)