Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Kumbi
2013-11-17 11:44:01
 
Capri !
Köszönöm, hogy válaszoltál:) Akkor nekem a mai nap a 16?:)
Monika5
2013-11-17 11:43:23
 
krisztibaba85,
Igen, emlékszem, hogy mesélted az orvos hozzáállását. :( Sajnos vannak ilyenek... De nem rendel esetleg más orvos is sztk alapon, akihez mehetnél? Vagy a háziorvosodtól kérni beutallót a vizsgálatra, vagy egy endokrinológushoz (ő ki is értékeli az eredményeket). Az értékek, amik nem jók azt általában megjelőlik. Szerintem az eltéréssel simán visszamehetsz ehhez a dokihoz is, aki így áll hozzád (hátha tanul az esetből). Ilyen esetben nem neked kell ezt szégyelned,hanem neki, hogy így állt hozzád... Vittél esetleg neki görbét? hátha az meggyőzi, hogy nem a levegőbe beszélsz. Mondjuk én tuti nem hagynám magaram lerázni, de az is igaz nem szívesen járnék egy ilyen orvoshoz várandóssan, aki így kezeli a próblémákat. Szerintem ne add fel, és próbálj meg egy értelmes orvost keresni, mert az esetleges elvesztegetett időt nem adja később vissza senki... :( Plusz később is muszáj leszel kiállni magadért/gyermekedért (egyébként én is konfliktus kerülő vagyok). És végsősoron egy magán nőgyógyásszal is meg lehet próbálkozni, tudom a piszkos anyagiak... :(
capri
2013-11-17 11:40:14
 
Krisztibaba,
sajnálom, hogy ilyen orvoshoz kerültél. Nem tudsz esetleg másikhoz menni? Vagy ha nem, akkor mondd ennek, hogy írja ki a hormonsort. Legyél határozott! (Én is így voltam, a doki nem is említette, én mondtam, hogy kérek beutalót.)

Kumbi,
hát igen, végülis mondhatjuk azt is, hogy minél hosszabb, annál jobb, mert akkor az már terhesség. :-) Szóval nagykönyv szerint a luteális hossza 14 nap, de 12-16 nap között teljesen normális. Ennél hosszabbról nem nagyon olvastam/hallottam (illetve az már terhesség), ha rövidebb, az viszont akadályozhatja a teherbeesést (a beágyazódást), ezért érdemes utánajárni.
Kumbi
2013-11-17 11:32:27
 
Sziasztok!
Vissza olvasgattam egy kicsit, és miért számít a luteális szakasz hossza? Ha jól értettem, akkor minél hosszabb, annál jobb?
krisztibaba85
2013-11-17 11:27:23
 
Capri,Monika5!
Köszi az észrevételeket:-)
Nekem az volt az elszomorító,a nőgyógyásznál,hogy hiába mondtam neki hogy életembe nem szedtem fog.gátlót,és hogy a legrövidebb ciklusom 26,a leghosszabb meg 37 napos volt,csak legyintett,és annyit mondott ovuteszteljek,de arra se hagyatkozzak,mert csak 40%-os a megbízhatósága...és hogy ne görcsöljek!!!
Én sem értem,miért nem lehet egyből csináltatni egy hormonvizsgálatot....fogalmam sincs mi legyen.ha elmegyek egy magánrendelőbe megcsináltatom a hormonsort,utána menjek vissza ahhoz a dokihoz az sztk-ba,aki legyintett hogy ááá,ne görcsöljön,utána még várjam el tőle hogy normálisan fog kezelni.....
Monika5
2013-11-17 11:21:29
 
Az előző görbémnél a számított értékeknél is mértem, csak nem "hitte el a rendszer" azokat az értékeket. :)
És itt az előző ciklusom is, amikor hirtelen 28 napos lett a ciklusom... Sajnos, 1 hetet nem tudtam mérni, mert beteg voltam. De ovu látható, hogy nem lehetett (szerintem), de legalább a szervezetem magára talált.:) A mostani görbém meg a reményhozóban meg tudjátok lesni, az sem szokványos...
Szerintem, ha valakinek "gyanús" a ciklusa, akkor nézesse meg minnél előbb magát, mert legalább kiderül akkor az igazság és annak tükrében előbb lehet beavatkozni, ha szükséges...
Monika5
2013-11-17 11:14:10
 
capri,
igen, de nem sokkal :D

Megosztom veletek egy korábbi görbémet is, amikor bizonyítottan tudtam, hogy gond van (a pajzsmirigyem alulműködött és más értékek is eltértek). Igaz, nálam sejtettük az okát, idő kellet míg a szervezetem magához tér a gyógyszer abbahagyása után. De az orvosom komolyan vette, még nyaki ultrahanggal is megvizsgált, és kellett kontrollra járnom... Ő nem nőgyógyász volt, "csak" egy általános orvos, mert egy rutin vérvételnél derült ki az eltérés.
capri
2013-11-17 11:08:41
 
Monika5, megint megelőztél. :-)))
capri
2013-11-17 11:06:17
 
No, látom Monika5-tel hasonló véleményen vagyunk. :-)
Monika5
2013-11-17 11:05:25
 
Capri,
egyre gondoltunk... :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!