Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Nem tudom, ennek a következménye-e, inkább azt figyeltem meg, hogy azok, akik spontán jöttek - szinte nem várt módon, sokkal élet igenlőbbek, jobban tudnak érvényesülni az életben, pozitívabban látják a világot - ez a saját lányomra is igaz, az egyik tesómra is, a másikra meg tök nem igaz és ez éppen összhangban is van a fogantatásuk módjával... egyszerűen, mintha a spontán gyerekek élete spontánabb is lenne, valahogy nekik minden olyan magától értetődő és könnyebben megy, míg azoké, akik sokáig készültek, mintha nehézkesebb lenne valahogy...nem tudom... - én legalábbis ezt bírtam megfigyelni, persze a mintám korántsem reprezentatív... és remélem, hogy ez így nem is teljesen igaz... :S
krisztibaba85
2013-12-28 10:44:51
Sziasztok:-)
Hát meglepődve olvasom hogy egymásután mélyrepülésbe kezdtetek:-(((
Karolina,és Adry nektek megy még a drukk:-)))Hajrá!
Én így:
Moha13
2013-12-28 10:36:14
Antika
"egyhét múlva pénteken" - ezt honnan tudod ilyen pontosan?
Plum, köszi, reménykedem, hogy rendben van ez a mértékű ugrás is...
Ildibaba
Szerintem az a különbség a gyerekek között nem afogantatásuk következménye, hanem a szülők hozzáálásából eredhet. Akire sokat vártak és csak segítséggel jött össze, lehet, hogy kicsit jobban kényeztetik, jobba odafigyelnek rá, lesik minden sóhaját, mert nehezen jött és nagyon várták...
MÍg a spontán jött gyereknél azért nincs ez a "csoda" érzés...szerintem ez lehet a dolog mögött, amit tapasztalsz.
Szerintem. :)
Ildibaba81
2013-12-28 10:30:33
Moha!
Nem írtam ilyet, szívem szerint nem mennék, a legjobb lenne, ha magától jönne...
Igazából nagyon tipródok ezen a dolgon, lassan már bőven eltelt egy év és semmi, viszont az is igaz, hogy nem voltak idáig túl nyugodtak a körülmények...meg hát mindenhol azt hallom, hogy óriási a különbség azok között a gyerekek között, akik spontán beugrottak és akiket agyon tervezgettek, meg szanaszét görcsöltek azon, hogy legyenek... :/
Személyes tapasztalatom is van ebben - nagyon jó lenne, ha minden művi beavatkozás nélkül jönne össze... januárban még szerintem tutira nem kezdek bele...talán egy pár hónap múlva, ha még mindig semmi... nem tudom... tényleg... :/
Hogyha az a 2-3 tized ugrás kevés, akkor nálam is u.a. a gond... :S nekem inkább 2 tizedes ugrásaim szoktak lenni, 3 csak nagyon ritkán...
:(((((
plumeria14
2013-12-28 10:22:11
Szilvia1980,
ez attól függ...pl. a pajzsmirigy alul vagy túlműködésére utalhat a túl alacsony vagy túl magas ébredési hő (általában, tehát nem az vu utáni emelkedésre gondolok), a sárgatest elégtelenségre utal a túl rövid luteális fázis (normál esetben ez minimum 12 nap), az is jelzés, ha nincs ovu, csak össze-vissza ugrál az ember hője, de nem lehet egyértelműen elkülöníteni a follikuláris és luteális fázist. Ezeket a hormonokat 2 vérvétellel (ciklus elején és végén) nézik és a kettőből tudnak véglegeset mondani, bár ha egy érték a referencia tartományom kívül helyezkedik el,az nem jó.
Katicabogár5
2013-12-28 10:14:15
Sziasztok Lànyok! Kellemes Ünnepeket Kìvànok mindenkinek! Hàt sajnos a mùltkori teszt negatív lett. De volt ovum és voltunk is együtt. Viszont magasabb lett a reggelim hőm, mint eddig. 37 felett van egy két tízed fokkal. Remélem ez a hónap meg hozza, mert ahogy moha is írta nekem se volt olyan jó a karàcsony.
Katicabogár5
2013-12-28 10:14:01
Sziasztok Lànyok! Kellemes Ünnepeket Kìvànok mindenkinek! Hàt sajnos a mùltkori teszt negatív lett. De volt ovum és voltunk is együtt. Viszont magasabb lett a reggelim hőm, mint eddig. 37 felett van egy két tízed fokkal. Remélem ez a hónap meg hozza, mert ahogy moha is írta nekem se volt olyan jó a karàcsony.
Szilvia1980
2013-12-28 10:12:04
Sziasztok!
Lanyok! a hormonzavarnak vannak valami tunetei? Es csak doki tudja kezelni? Vagy van valami alternativ megoldas?
Antika
2013-12-28 10:08:05
Sziasztok!
Moha13
Igen mennem kell 3.napira ami egy hét múlva pénteken lesz!
Neked már megjött? Mert nekem még nem csak pecsételek.
22.-ére van időpontom az endokrinológushoz! Oda lesz egy ciklus megint.
Azért bízom benne, hogy jövő ilyenkor már picurral töltjük a karácsonyt :)
plumeria14
2013-12-28 10:05:24
Moha13,
én úgy tudom, hogy a 0,3-0,5 tizedes ugrás normális, én nagyobbat nem is láttam még...szóval emiatt ne aggódj. Van olyan, hogy valakinek hirtelen ugrik fel a hője, míg másoknak csak 2 lépcsőfokban, de ez is normális.
Megértem, hogy most nem vagy a toppon, ez mindannyiunkkal így van, ha már érzi, hogy nem sikerült a hónap...egy jó párszor már mindannyian átestünk ezen...és ez így van "jól".
Igen, ha ez a hónap nem hozza meg a várva várt csodát, akkor januárban inszem...akkor már semmi nem állhat az útunkba...most a kari egy kicsit bezavart, mert mi is hazautaztunk, de a dokim úgysem dolgozott az ünnepek alatt, de valami miatt ennek is így kellett lennie...nagyon-nagyon csalódottan utaztam ám haza hétfőn, mert azt hittem, hogy aznap meglesz az inszem...
Azt viszont nem értem, hogy a rendszer most mi alapján húzta be oda az ovumat ahova behúzta...talán csak megszokásból?
Nem tudom, ennek a következménye-e, inkább azt figyeltem meg, hogy azok, akik spontán jöttek - szinte nem várt módon, sokkal élet igenlőbbek, jobban tudnak érvényesülni az életben, pozitívabban látják a világot - ez a saját lányomra is igaz, az egyik tesómra is, a másikra meg tök nem igaz és ez éppen összhangban is van a fogantatásuk módjával... egyszerűen, mintha a spontán gyerekek élete spontánabb is lenne, valahogy nekik minden olyan magától értetődő és könnyebben megy, míg azoké, akik sokáig készültek, mintha nehézkesebb lenne valahogy...nem tudom... - én legalábbis ezt bírtam megfigyelni, persze a mintám korántsem reprezentatív... és remélem, hogy ez így nem is teljesen igaz... :S