Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
szilvita,
az AMH-val kapcsolatban a következőket találtam.
Az AMH szintek nőkben életkor függők, a hormonszintek a menopausa felé haladva egyre csökkennek, a menopausában mérhetetlenül alacsonnyá válnak.
Hormon szintek és infertilitás összefüggése (Bispink 2006)
0.22-12.0 ng/ml fertilis fázisan mért értékek
7.9 ng/ml PCOS valószínű
Nekem ebből az jön le, hogy a 11-es érték PCO gyanúját veti fel. Szerintem az a legtutibb, ha utána jársz ennek. Nálad miért nézték meg ezt az értéket?
AMH, anti-müllerian hormon: a petefészek kapacitás meghatározására, szintje nőkben jól jelzi a petefészek működését, információt ad a petefészek rezervjéről és stimulálhatóságáról.
Akiknél az alábbi értékhez hasonlók mutathatók ki, jó eséllyel csak később, 50 éves koron túl következik majd be a menopauza
20 éves kor körül: >4,5 nanogramm
25 éves kor körül: >3,8 nanogramm
30 éves kor körül: >2,59 nanogramm
Nekem az AMH értékem 2,9 lett és 37 éves vagyok.
jniki82
2014-05-29 08:59:08
Hali Csajok!
Szerintetek lehet, hogy most lehetett ovum?Hétfőn határozott 2 csík volt a teszten, kedden halvány és tegnap délután fele halvány barna váladék!
Görbém nincs, nem mérek már hónapok óta, de vasárnaptól minden 2. nap rajta vagyunk a dolgon!
boróka85
2014-05-29 08:22:10
Sziasztok!
Nálam kissé érdekesek a dolgok...
tyupók
2014-05-29 07:31:42
Köszi Kedina!Remélem akkor most végre sikerül!
viccbee
2014-05-29 00:07:05
boroka85,
Ebben az esetben azt mondanam en is, hogy mindenbele most a hetvegen :) Ha nem vagy biztos a dologban, akkor most meg a dokinak igaza lehet, ha a grafikon teved. Szoval kellemes hetveget nektek! ;)
En is a hetvegere varom az ovumat.
kedina
2014-05-28 22:25:57
szilvita
Én a helyedben megtámogatnám a szervezetemet természetes anyagokkal, ahelyett, hogy rögtön egy meddőségi centrumba rohannák, ahol az első dolguk a műhormon, amivel leterheled a szervezetedet, a májadat, vesédet...
http://gyorgytea.hu/gyorgyteak/babavaro-tearendszer
Szedtél fogamzásgátlót? Nézettél már hormonsort, inzulinrezisztencia??
Mi 14 hónapja próbálkozunk. Elvileg semmi gond, bár én azt gondolom, hogy az elején nekem sem volt rendszeresen peteérésem. Mióta próbálkoztok?
szilvita
2014-05-28 21:51:30
Sziasztok! Október óta vezetem itt a hőmet, s azóta ez az 5. ciklusom. Egyszer volt ezalatt peteérésem, ha igaz. Esélytelen vagyok, én sztem nem is mérek tovább.
Valaki tud vmit a Forgács intézetről? Miért kell ott fizetni?
És az AMH értékről? Nekem 11 lett, de hogy az jó-e?
kedina
2014-05-28 20:12:34
Moha és mindenki
Ligetszépéről:
http://mioma.hu/hormonegyensuly-ligetszepe-olajjal/
"Az Egyesült királyságban és az USA-ban végzett klinikai kutatások eredményei is alátámasztják, hogy a ligetszépe-olaj szabadgyök-megsemmisítőként működik, valamint - prosztaglandin termelődést stimuláló hatása miatt - az endometriózist és a menstruációval járó kellemetlen tüneteket (PMS-t is), a vér magas rosszkoleszterin szintjét, és a melleben, méhben, valamint a petefészekben beindult rendellenes sejtnövekedést és burjánzásokat is kordában tartja és kezeli."
az AMH-val kapcsolatban a következőket találtam.
Az AMH szintek nőkben életkor függők, a hormonszintek a menopausa felé haladva egyre csökkennek, a menopausában mérhetetlenül alacsonnyá válnak.
Hormon szintek és infertilitás összefüggése (Bispink 2006)
0.22-12.0 ng/ml fertilis fázisan mért értékek
7.9 ng/ml PCOS valószínű
Nekem ebből az jön le, hogy a 11-es érték PCO gyanúját veti fel. Szerintem az a legtutibb, ha utána jársz ennek. Nálad miért nézték meg ezt az értéket?
AMH, anti-müllerian hormon: a petefészek kapacitás meghatározására, szintje nőkben jól jelzi a petefészek működését, információt ad a petefészek rezervjéről és stimulálhatóságáról.
Akiknél az alábbi értékhez hasonlók mutathatók ki, jó eséllyel csak később, 50 éves koron túl következik majd be a menopauza
20 éves kor körül: >4,5 nanogramm
25 éves kor körül: >3,8 nanogramm
30 éves kor körül: >2,59 nanogramm
Nekem az AMH értékem 2,9 lett és 37 éves vagyok.