Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sajnos egyértelműen nem volt ovud és az inzulin borzasztó. De egy jó doki szépen rendbe tudja ezt még tenni. Meggyógyulni ebből nem lehet, de szépen kordában lehet tartani. Most rosszak az eredmények, de ha odateszed magad diéta, mozgás terén, sokat fog javulni.
Milla880529
2019-09-05 18:47:07
Lányok, az összes eredmény megjött:
https://kepkuldes.com/image/W5XhB0
https://kepkuldes.com/image/W5X1pA
Edit90
2019-09-05 17:30:54
Sziasztok!
Milla: Már a novemberi eredményeidre is kellett volna a dokinak legalább annyit mondani, hogy diéta+sport, de ilyen értékekre főleg babatervezés alatt már adják a Merckformint. Nem kilátástalan a helyzeted, ugyan ott tartasz, ahol Józsa, el kell kezdened diétázni, figyelni a szénhidrát bevitelre, és mozogni. Jó az úszás, de nem biztos, hogy elég, főleg, ha heti 1x jársz. Heti 2-3 alkalom legyen kardió, vagy izomépítő súlyzós edzés, de ez lehet otthoni torna is. Az aviva tényleg nagyon hatásos, én azzal kezdtem a mozgást beépíteni a mindennapokba. Nekem tavaly még 33-36 napos ciklusaim voltak, az aviva segített, hogy beálljon 28-29 napra,mellette itthon tornáztam. Azután elkezdtem júliusban a crossfit edzést, személyi edzővel. Nagyon tetszik, élvezem, és nagyon kemény edzésforma. Nagyon jó edzők vannak, csak ajánlani tudom :) Most van a második ciklus január óta, hogy nem avivázon, most már csak a crossfit, néha biciklizés, és most is a 14.napon volt az ovu. Emelett nagyon odafigyelek a folyadék bevitelre, mióta megiszom a napi 3 liter vizet, azóta a termékeny nyákom is sokkal több :)
A dokim tényleg nagyon segítőkész, Őt is ajánlom neked, de ezt már mondtam. Nekem a progeszteronra azt mondta, hogy nem kimagaslóan sok, de jó az értékem. A pozitív terhességi teszt előtt nem javasolja, mert annyira nincs hiányom, a nyálkahártyám is elég vastag, és csak kitolná a ciklust.Ha pozitívat tesztelek hívjam, és akkor valószínű el kell kezdenem. De a szoros ultrahang követés alatt erre majd újra rákérdezek. Most az első kúra úgy lesz, hogy 5.ciklusnaptól napi1, 5napig, közben ugye az ultrahangok. Ha hatástalan, akkor következő ciklusban napi 2x1, aztán újra egy ciklus 2x1.
Andi: én is furcsáltam, és rákérdeztem, azt mondta szokták olyan nőknek is adni, mint én, akinek nincs cisztája, érik pete, de csak 1, és kis rásegítéssel gyakori a siker. Ha jól tudom innen a csoportból Vicának is így volt, és így jött össze a baba. Utánaolvastam kicsit, és azt írják, hogy ez az ösztrogén szintre is van hatással, így serkenti a tüszők érését. Akinek picit alacsonyabb az ösztrogén, mint nekem is, annál általában csak 1, vagy 2 tüsző kezd el fejlődni, és abból alakul ki a domináns. Ha rásegítenek, lesz több, így nagyobb az esélye, hogy amelyik domináns lesz az tényleg egészséges, és megtermékenyül. Azért indítjuk az első ciklust napi1 tablettával, hogy nehogy túlstimuláljon,és ciszták legyenek tőle. Megnyugtat az ultrahangos követés, így nem félek, izgatott vagyok, hogy történik valami, újabb előrelépés :)
Én pl. saját testsúlyos edzést szoktam csinálni, mikor időm engedi. A Fegyencedzés című könyvből csinálok gyakorlatokat, mert a kezdőknek való mozdulatsorok kíméletesek az ízületekkel és fokozatosan lehet hozzászokni a terheléshez. Ha esetleg érdekel, elküldöm a könyvet. Emellett jogázom és a következő ciklusban kezdem az Aviva tornát.
Lion86
2019-09-05 17:01:28
Milla, csak az eredményeid rosszak, a helyzeted nem szörnyű. Mióta szigorúbban veszem a diétát, nem volt 8-nál magasabb cukrom (szoktam mérni itthon).
Futás, konditerem, izomépítő tornák, emellett a szervezet egyensúlyáért érdemes a jogát vagy Aviva tornát kipróbálni, jó hatással van a hormonokra.
Milla880529
2019-09-05 15:26:42
Ennyire szörnyű a helyzetem?
Milyen sportot ajánlotok?
Lion86
2019-09-05 14:50:59
Andi, az általános nézet sok dokinál, hogy a a 0 perces 8 alatt, a 60 perces 50 alatt, a 120 perces pedig 25 alatt legyen, de max. az éhgyomri 5-szöröse. A meddőségis dokik azért mondanak 100-at, mert 100 feletti inzulinnál többségük nem csinálja meg a beavatkozást. Olyan ez, mint a min. 8mm (ha jól emlékszem) méhnyálkahártya lombiknál.
Andi198729
2019-09-05 14:35:27
Milla én is csak Pesten tudok dokit dr.Rencz Ritát akit ajánlani tudok. Erre már neked is gyógyszer kell sürgősen.az úszás valóban egészséges de az ir helyretételében kevés.izmot kell építeni ez a lényege. Egy átlag étkezésem igy néz ki:
Reggeli 8.00 1 db teljeskiőrlésű zsömle felvágottal szoktam mellé enni paradicsomot v.uborkát
Tizorai 10.30 5 db cukormentes keksz
Ebéd 13.00 ez lehet húsétel pörkölt is sült hús a lenyeg h.köret bulgur barnarizs v.köles legyen tésztaétel is lehet durum v.teljeskiőrlésü tészta
Uzsonna 15.30 ilyenkor is 5 db cukormentes kekszet szoktam de lehet pl gyümölcs alma pl.
Vacsora 18.00 1 db teljeskiőrlésü kenyér 2 db virslivel.
Tehát az a lényeg h.kerüld a cukrot fehérlisztet.használj édesitőnek eritritet liszt helyett zabpehelylisztet teljeskiőrlésű lisztet.köretnek bulgur barnarizs köles durumteszta telheskiörlesü tészta. Desszertnek cukor es gluténmentes süti cukormentes csoki. Az inofolic nekem sem vált be az röviditette le a ciklusom.amikor ittam 24 naposak voltak és érdekes mikor letettem akkor meg normál 27 v.28 napos lett.
Az orvosok sokszor nem tudják rendesen megállapítani ki ir-es és ki nem. Krizsa doki meddőségis azt mondta én nem vagyok az. Na most én is meg vagyok lőve most az vagyok v.nem? Mindegy gyógyszert szedem dieta torna tovább. Még ha esetleg az is vagyok tényleg megnyugtató h.az értékeim nem akadályozzak az esetleges lombik sikerességét.
erikasz
2019-09-05 12:30:12
Milla :Még el is felejtettem ,a burgonyát kerüld ha lehet... én egyáltalán nem eszek csak édesburgonyát azt is sütve ,mert a cukrot emeli , hizlal nagyon a keményítő miatt !
erikasz
2019-09-05 12:22:13
Milla :Az úszás nagyon kevés,nem elegendő lépcsőzzél mindennap és rendbe jön minden és teljeskiörlésű legyen minden, habarás is bár mit főzöl csinálsz !
Korpás keksz nagyon laktat ,joghurtokat izeseket kerüld ,zöldség ,gyümölcs !
Kerüld a disznóságot ,májat mert sok a húgysav is a szervezetedbe ,magas a májértéked 44 !
Husleves felhabzik... mosd át újból a húst és tiszta vízzel kezd ujból a főzést !
Állandóan mozogj !
Olyan a vérképed mint nekem volt ,lefogytam és helyre jött még a cukor is !
Erős légy ,akaratos minden rendbe jön !