Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Fantasyc
2014-07-28 09:00:52
 
Sziasztok!

Lányok, sajnos minél tovább várakozik valaki, annál görcsösebben szeretné elérni a célját. Magamból indulok ki, hogy majdnem 3 éve próbálkozok. Sok negatív dolog ért itt engem is, de ennek az oldalnak köszönhetem, hogy kiderült a pajzsmirigy alulműködésem. A tsh majdnem 8 volt és eddig senkinek nem tűnt fel. A lányok nyitották fel a szememet, hogy milyen vizsgálatokat kérjek és az Ő "csalódásukból" próbálok erőt és tudást meríteni. Muszáj a rossz dolgokról is beszélni, mert az is előrébb visz minket. Mindemellett én nagyon pozitívan állok a dolgokhoz és reménykedek, sőt hiszem, hogy ez a hónap az én hónapom. :-) Nagyon jó olyan emberekkel megbeszélni a tapasztalataimat, és az eredményeimet, akik nálam többet tudnak erről, hisz az orvosok nem mondják el mindig, amit kellene. Nekem sokat segít ez a fórum és nem csak akkor kell ide jönni beszélgetni, mikor nekünk jó, hanem akkor is, amikor a másiknak támaszra van szüksége. Itt megvan mindkettő.
Legalábbis szerintem. Most volt egy negatív hullám, de előtte a sok kismamának köszönhetően örömkönnyek is szöktek a szemünkbe. Szóval jó és kész. :-)

Nekem már az is pozitívum, hogy átrakta az ovumat a helyére, szóval hajrá!!!! .-)
Katicabogár5
2014-07-28 09:00:14
 
Plum az én orvosom mindent megnézet és minden rendben meg egyszer sikerült teherbe esnem akkor másodszorra mért ne sikerülne. Én csak ezt nem értem hogy tudjátok hogy voltam terhes és nem vetéltem hanem beteg volt a baba és meg kellett szakítani akkor most miért lenne ilyen meg olyan bajom. Persze a szülés után elő jöttek a gondok de ez érhető is.
Látom nem csak én látom így hogy negatív az oldal...
Nem az a bajom hogy most vissza írtatok hanem a hozzá állásotok
Andi1975
2014-07-28 08:45:10
 
Sajnos én is ezt érzem , negativ ez az oldal. Nem vagyok vitapartner, de osszehasonlítva más forumokkal (nem magyar) átjön egy pozitiv életszemlélet! Itt a görcsöt érzem, keményen.
plumeria14
2014-07-28 08:41:31
 
Katicabogár5,
azért arunk ilyeneket, mert sajnos sokunkkal megtörtént már, hogy az orvos legyintett az értékekre, hogy minden rendben van, aztán mégiscsak kiderültek a turpisságok...ha én pl. nem kezdek el nyomozni, akkor soha a büdös életben nem derül ki, hogy pajzsmirigy gyulladásom van, nem alul vagy túlműködik, hanem a szervezetem a saját pajzsmirigyem ellen fordult, ami miatt eddig nem estem teherbe. Én életemben nem voltam még beteg, még megfázás sem, soha nem éltem semmilyen betegségtudattal, mert engem minden elkerül, de hidd el, ha valaki sokáig nem esik teherbe, akkor előbb vagy utóbb kiderül valami, csak az orvosoknak nem érdeke, hogy ez kiderüljön.
Nem értelek egyébként, mert egyszer az a baj, hogy nem írunk neked, máskor meg az, hogy igen...hát ez egy ilyen fórum és szerintem tök jó, ha felnyitjuk a másik szemét, mert mondjuk az ő orvosa nem kér bizonyos vizsgálatokat (mint ahogy az enyém se kérte)...de ha téged ez lehúz, akkor tényleg nem kellene fórumoznod. Ne haragudj hogy ezt írom, de egy kicsit felbosszantott!
Katicabogár5
2014-07-28 08:23:09
 
Kedina biztos hogy nem vagyok Pcos és nincs IR em sem amikor ott voltak a ciszták akkor is jók voltak az értékek. Milyen érdekes. Persze hogy ott voltak mert a testem védekezett a teherbe eséstől hogy nehogy még egy trauma érjen. Amin nem is csodálkozom hisz 17 hetesen meg kellett szülnöm a beteg gyerekem. Az értékek azért voltak jók mert nem PCOS voltam csak nem volt peteérésem és ott maradtak ciszta formájában. Most már egy kicsit bosszant amiket írtok... Én elhiszem hogy segíteni akartok de túl negatív a hozzá állásotok Amúgy is megyek nem sokára dokihoz és ő is cáfolni fogja ezeket hogy nekem ilyen problémám lenne. De rákérdezek a kedvetekért. Nem magamért hisz tudom hogy nem lehet ez se meg az se.
Ja amúgy kerülöm a lisztet is meg a rendes cukrot is azóta. Aminek köszönhetően leadtam egy pár kilót. Szóval ezért is gondolom hogy nincs ez és egy nap többször eszem keveset. És már értem mért nem írok itt annyit mert túl negatív ez az oldal már ne haragudjatok lányok. Én kívánom mindenkinek hogy mielőbb babásodjon és legyen boldog.

Majd megírom mi volt a dokinál
Katicabogár5
2014-07-28 08:12:39
 
Na elő kerestem a papírt 1.430 ez szerintem pont jó ha úgy van ahogy ti írtátok. Ezt én is olvastam több helyen hogy 2 alatt kell lenni meg 1.5 körül. Szerintem az enyém mind a kettőnek meg felel. Nézd az én hőm sose volt olyan alacsony mindig magasabb volt. Első babánál nem mértem mert ő nem volt tervezve. Viszont amikor meg elkezdtem akkor még kavarodtak bennem a hormonok. Na akkor tényleg nem volt peteérésem hiába ment le a hőm. De akkor is a Tsh és az IR eredményeim jók voltak pedig azt mondták PCOS vagyok...

Szerintem sok minden fejben dől el így a betegség is. Most lehet hogy hülyének néztek de amikor úgy mentem dokihoz hogy valami bajom van akkor tuti hogy volt is valami (nem volt peteérés, ciszta) De mióta úgy megyek hogy nincs semmi bajom azóta érdekes minden panaszom megszűnt :D

A hőre vissza térve barátnőmnek meg alacsony és amikor meg volt a peteérés akkor se ment fel még 36.8 ra sem. Még is babát vár mert pozitívan áll hozzá. Ezért írtam azt hogy nem lehet semmi bajom meg úgy is érzem mert nincsen és nem sokára kismama leszek én is. Elhatároztam hogy így fogok hozzá állni és ez fogja meghozni a babát. Nem a stressz a görcsölés meg jaj mért nem jön a baba biztos valami bajom van. Hát ezért nem jött eddig de ennek most vége. Lehet hogy befejezem a hőmérőzést is meg a fórumozást is. Legalább most már tudom mikor van peteérésem mert kiismertem magam az oldalnak köszönhetően. Több segítségre meg nem lesz szükségem. Tegnap egy kicsit nyomasztottak az itt írtak és a férjem is megmondta hogy biztos nincs semmi bajom mert most voltam dokinál. Senki sem orvos így nem látunk a másikban, mindenki más... Pár hónapja van így fent a hőm az elején pár tizeddel lejjebb volt de akkor nem is volt peteérésem és nem tudok viszonyítani a régihez mert első babánál nem mértem. Igazából mióta magasabb azóta van velem minden rendben így gondolom ez nekem az alap. Amit meg az elején mértem az azért volt mert össze vissza voltak a hormonok.
kedina
2014-07-28 08:01:33
 
Katicabogár5
yee, cool!!!!! Ciszta? Azt tudod, hogy PCO nincs Inzulinrezisztencia nélkül? Értem én hogy most nincsen, de erre figyelni kell. Szóval ok az egészséges táplálkozás, de kell a napi 6szori étkezés, és nagyon nem mindegy mikor mit eszel. Sajnos egyet kell értsek a lányokkal. Néha nem elég hogy egy érték a referencia tartományban van!Viszont szuper, hogy sportolsz! Az a lehető legjobb dolog, amit tehetsz..
Nekem pl azért magas az alaphőm, mert rohadt kevés az ösztrogénem...:S Így 28 évesen... Wááá..

Megyek du sündisznósat játszani. Éljen az akupunktúra.
Lányok, már kész vagyok. Olyanoknak lesz gyereke, akik tudom, hogy 1-2 éve még hallani sem akartak róla, sőt. Na mindegy. Nem hiszem el. Most rám telepedett ez a "hagyjuk ezt az egészet a picsába" hangulat.
Na. Megyek melózni. Hali.
KatkaManó
2014-07-28 07:57:52
 
Katicabogár, szerintem is esélyes lehet az együttlét, de a ciklusod elején valóban nagyon magas az alaphőd, de ezt már a csajok is írták.
Nem írod le milyen értékeid lettek, főleg a TSH-t ?
KatkaManó
2014-07-28 07:56:41
 
Napsugár sajnálom, hogy nem jött össze ismét :(
Viszont mindenképpen menj el is vizsgáltasd ki magad, mert szerintem tuti van valami progléma a megtapadásnál, hogy mindig elvetélsz.
A beágyazódásnál van jó pár hormon aminek rendben kéne lennie. Ezeket is lehet gyógyszeresen kezelni.

Ilyen pl.: Leiden mutáció, prothrombin,homocisztein,
lupus antikoaguláns stb.
Ezek különböző véralvadási panelek, de ha gond van velük akkor vetélést okoznak. Konzultálj a dokiddal ő biztos többet tud segíteni.
plumeria14
2014-07-28 07:40:08
 
Katicabogár5,
szemet szúrt egy mondatrész a hozzászólásodban: "nem hinném hogy bármi gondom is lenne meg nem is érzem hogy gond lenne". Azt tudnod kell, hogy a pajzsmirigy probléma (ha esetleg fennáll, mert nem írtad, hogy mennyi lett az értéked, az nem elég, hogy referencia tartományon belül volt) nem feltétlenül okoz tüneteket (ezt hívják szubklinikus állapotnak), de sajnos megakadályozza a teherbeesést. Ahogy Moha is írta, ennek az értéknek mindenképpen 2 alatt kell lennie, de a legoptimálisabb 1,5 körül lenne. Még így is jók az értékeid? Szerintem a magas alaphőd utal valamire. Mióta vezetsz görbét? Mindig ilyen magas volt a ciklus első felében?

Moha,
erről jut eszembe, a kórházban neked nézték a TSD-dat?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!