Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
nyesy
2014-11-25 09:24:06

Tud valaki segiteni?
9honapja probalkozunk,most nem vezettem a hömet, 2napja kesik (soha nem szokott mindig napra pontosan megjon)mindig 36,4nel jon meg de ma reggel 36,8a höm es meg semmi csinaltam tesztet es negativ, lehet meg korai a teszt?a hasam meg feszül egy picit meg a mellem is.
Van valakinek hasonlo tapasztalata?
Ági41
2014-11-24 21:00:38

Zonett, magamtól szedtem szedni, előtte megkérdeztem a vidéki endokrinológus ismerősömet. Napi 1 szemet szedek.
Terhesvitaminon is gondolkodtam, mindegyikben van jód, emiatt még nem mertem hogy szedjem. Az endokrin ismerősöm mondta, hogy nyugodtan lehet szedni terhesvitamint, minimális jód van a tablettában.
Zonett
2014-11-24 20:38:02

Ági41

A szelént a doki is mondta, vagy azt magadtól kezdted szedni? Mennyit és hogyan szeded?
Fantasyc
2014-11-24 19:51:54

Sziasztok. Nálam új hónap. :-(

Nekem is magas a tsh értékem. Letroxot szedek, de még így is 3 körül volt 2 hónapja, hétfőn megyek elvileg vérvételre és nézetem a változást. Már nem tudom, hogy mit nézessek, kicsit elkeseredtem. :-( Itt a 10. mért hónapom, de lassan 3 éve várakozok. :-(
jniki82
2014-11-24 18:59:05

MBeatrix,

ez aztán tényleg magas, az enyém ehez képest alacsony.Nekem olyan 700 körűl volt.A mostanit nem tudom, mert még nem szereztem meg a lelteimet!
Ági41
2014-11-24 18:14:47

Zonett
A Podmaniszky utcai szakrendelésre járok, a dr. Kovács László főorvoshoz. Eddig nem volt vele gondom.
Tavaly nyáron 5,38 TSH értékkel kezdtem el szedni a Letroxot, akkor 25 mg kezdőadaggal. A T4 és a T3 érték jó volt. A szakrendelésre novemberre kaptam időpontot.
Vidéken ahol a szüleim laknak, a szomszéd néni lányának a férje endokrinológus. A kórházban csomó vizsgálatot kért nemi hormon, pajzsmirigy, vércukor terhelés stb. Akkori laboeredményem szerint a prolaktin szint 758,9 mIU/l volt, az érték 90.00-500.0 között van. A TSH 2,488 volt.
Az idei augusztus végi eredményem szerint a prolaktin 22,94 ng/ml, a TSH 2,86 mikroIU/ml.
Hogy lejjebb menjen a TSH, elkezdtem szelént szedni. Hátha a szelén 2 alá viszi.
Nekem jellegzetes tüneteim nem voltak, nem hìztam stb. Csak efy vérvétel alkalmával derült ki.
MBeatrix
2014-11-24 17:59:05

A Prolaktinom 1985 volt ami kb 4* nagyobb mint kellene. Féelmetes dolog amikor az ember utána néz, hogy mi is az a Prolaktin és azt olvassa, hogy hypofizis mikroadenómát jelez (agyalapi mirigy daganat) persze ez jó indulatú, de az ember megijed. Szerencsére az endokrinologusom megnyugtatott, hogy sokszor a megemelkedett TSH együtt jár az emelkedett Prolaktinnal (esetek 80%). Most már tudom szerencsére a 80%-ba tartozom az eredményem 478 vagyis határértéken belül van. Viszont a TSHm emelkedett a legutóbbi 2,8-hoz képest most 4,8 így emeltek a Tiroxin adagomon 50-ről 75-re.Remélem most már minden rendben lesz, mert 1 év alatt 20 kg-t hízni megterhelő volt lelkileg, aztán ez a daganat gyanú és még a baba sem jön.... elég! most már csak jó jöhet. :)
jniki82
2014-11-24 17:08:23

Sziasztok!

Mpoha sajnálom!:(

MBeatrix,

megkárdezhetem, hogy mennyio volt a prolaktinod?
MBeatrix
2014-11-24 15:21:11

Nézd a magánrendelésén kedves volt alaposan kivizsgált elmagyarázott mindent érthetően ugy hogy megértsem.a kérdéseimre válaszolt kedvesen. 30 perc volt a vizsgálat. Azt mondta bármi problémám van hivjam.ha teherbe esnék a 8.héten feltétlenül hivjam friss tsh eredménnyel és mondja mennyire emeljem az adagom. Ezek alapján ajánlom igen.es szerintem én maradok is a magánrendelésén.
Zonett
2014-11-24 15:08:51

MBeatrix

Ajánlod is Dr. Szűcs Nikolettet, mint endokrinológust? Érdemes hozzá járni? Hány percig tart egy beszélgetés?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!