Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Szevike nekem a 120 perces inzulinom 34,50 mIU/L es erre is azt mondta a doki hogy magas....azaz IR em van.Vard meg a doki mit mond..erre ne alapozz csak leirtam.Ha a 88 as a neved vegen a szuletesi evedre utal akkor egyidosek vagyunk.Egyre tobb velem egykorunal kiderul hogy ez a baja...88 ban bevettetek vmi vegyi fegyfert születes szabalyozasra vagy mi??? :(
szevike88
2015-01-28 12:12:34
Moha! Kedden megyek dokihoz, már nagyon izgatott vagyok, mit fog mondani. Ezt én is elolvastam amit ide leírtál, de pár oldallal ezelőtt valaki írta, hogy a felső 3 érték jó volt, csak a 120 perces inzulin volt sok, és IR lett a diagnózis.. Nem tudom mit higgyek, és mit merjek remélni..
Moha13
2015-01-28 12:06:01
szevike
Ez a HOMA érték nem akkor jó, ha 2 alatti?
"Ebből az úgynevezett HOMA-index alapján tudják meghatározni az orvosok azt, hogy a páciens inzulinrezisztens-e. (Maga az index az éhgyomi vércukor és az éhgyomi inzulin szorzatából számolandó, úgy, hogy ezt a szorzatot elosztják 22,5-del.) Inzulinrezisztencia-hajlamra az utalhat, ha ez az index 2 fölött van, ha pedig az az érték meghaladja a 4-et, már inzulinrezisztenciáról van szó. A gyakorló orvosok emellett persze más arányokat is néznek a diagnózis felállításakor, de a legfőbb mutató mindenképpen a HOMA-index."
Szerintem az inzulin terhelés baromi sok lett.... :(
Mejjja
2015-01-28 11:37:51
Moha orvos mondta.Van amiben igazat adok neked valamire biztos jo ez a hőmérőzes es akinel nincs gond annal be is válhat az tuti.De azert azt te is tudod mert itt vagy latod hogy van a rendszer is össze vissza pakolgatja egy embernel is az ovu napjat.Nekem is volt olyan.Én nem hőmerőzöm az biztos de le sem beszelek róla senkit.Nekem ez a modszer nem jott be.De nem vagyunk egyformak Kinek ez kinek az jo az :)
Gyöngyvirág88
2015-01-28 11:14:32
Szevike
Az a baj a szénhidrát csökkentett kenyerekkel, hogy atom sok a kalória benne...
Keress teljes kiőrlésű kenyereket, azok a jók, amikben az összetevők között első helyen szerepel a teljes kiőrlésű.
Milyen cukrot használsz?
Moha13
2015-01-28 11:03:18
Mejja
Honnan tudod, hogy nem volt peteérésed?
Csak azért kérdezem, mert volt már itt olyan eset, amikor UH-n figyelték a ciklusát a lánynak, és megállapította a doki, hogy ovu nélküli a ciklus. Fel is adta szegény, hogy akkor ennek a ciklusnak lőttek, aztán kiderült, hogy bebabásodott...az orvos szerinti ovu nélküli ciklusban. :D
itt találtam rá, mikor kerestem magán nőgyógyászt... szerintetek jó lehet?
Moha13
2015-01-28 11:00:58
Mejja
Abban egyetértünk, hogy kell a kivizsgálás, de...
azért én vitatkoznék az orvosod meglátásaival több dologban is:
1. a hőmérőzés igenis segítség, hiszen többször görbevezetés alatt derült ki, hogy valakinek nem is középidőben, hanem jóval előtte (volt, akinek mensi utána azonnal), vagy jóval utána van ovulációja. Ha egy ilyen emberke csak a dokira hallgat, aki azt szajkózza, amit megtanult, hogy az ovu a ciklus 14. napján van és akkor próbálkozzanak, tényleg beletelhet 1 évbe is, míg végül véletlenül jókor próbálkoznak.
A hőgörbéből következtethetünk pajzsmirigy-gondokra, az ovuláció elmaradására, sárgatest-elégtelenségre, a luteális fázis elégtelen hosszára, ami megnehezítheti a beágyazódást, stb.
A másik meg az a dolog, hogy teljesen egészséges párnál 3 hónap alatt össze KELL hogy jöjjön.
Nem vagyunk robotok, teljesen egészséges pároknak is beletelhet jó pár hónap, amíg összejön a baba. Czeizel szerint is átlagosan 4 hónap, hiszen általában 25% az esélye egy-egy ciklusban a fogantatásnak teljesen egészséges pároknál is.
Külföldön, pl. Dániában 1,5 évig nem is foglalkoznak veled, ha arra panaszkodsz, hogy nem jön össze, mert úgy vélik, ez az az idő, ami még teljesen normálisnak tekinthető.
Mondjuk szerintem ez meg már a ló másik oldala.
RDalma93
2015-01-28 11:00:44
Ismeritek a Lady ciklus teát? valakinek valamilyen tapasztalata?