Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Málna27
2019-11-07 19:03:13

Milla: Nem tudsz biztosat? Ha késik a menzeszed és pozitív a teszt, akkor babát vársz, ha pedig negatív és megjött, akkor nem :)
Andi198729
2019-11-07 19:02:58

Nekem is azt mondta az endodoki hogy 12.hétig szedni kell a mercket és utana fokozatosan leépíteni. Csak én is jussak el odáig h.végre teherbeessek. Milla sztem sikerült a baba jól sejtem azért kérdezed;) remélem igy van de persze te döntöd el mikor szeretnéd velünk megosztani:)fő a bizonyosság és az óvatosság.
Milla880529
2019-11-07 18:55:47

Aranyos vagy Edit :) Holnap felhívom a nőgyógyászomat és egy másik diabetológust.

Edit90
2019-11-07 18:49:36

Milla: sokaknàl van az a protokol,hogy a 12.hèt vègèig kell szedni,ès onnan lassan leèpítve elhagyni. De hallottam màr olyan dokit is,aki azt mondja a teherbe esès utàn azonnal el kell kezdeni leèpíteni. Amíg a Te orvosodat nem èred el,sztem ne csökkentsd. Gondolj arra,hogy van aki nem is tudja meg,hogy terhes csak kèsôbb,ès akkor hagyja el a Mercket,ès abból sincs semmi baj. Vàrjuk,hogy elmesèld mièrt kèrdezed ezt;)
Milla880529
2019-11-07 18:32:07

Most döntsd el mi legyen. Olvastam, hogy valaki folyamatosan leépítette és elvetélt...Nem tudom mi legyen :(
Jozsa85
2019-11-07 18:20:00

Azt is hallottam mar hogy fokozatos leepites,meg azt is hogy vegig szedetik.Egyik naprol a masikra abba hagyni nem lehet.
Az endokrinologusom azt mondta hogy 12. hetig biztos hogy majd kell szednem..Ha egyszer vegre valahara odaig jutok ;D
Milla880529
2019-11-07 18:06:55

Sziasztok,

Tudom ezer éve nem jelentkeztem, de lenne egy nagyon fontos kérdésem. Merckformint folyamatosan el kell hagyni, ha beigazolódik a terhesség?
Diabetológus tanácsa volt. 1000MG-ot szedek, de mától felezzek és egy hét múlva hagyjam el.

Még semmi pontos infót nem szeretnék mondani, hogy mizu, még nem tudok biztosat :)
Andi198729
2019-11-07 14:55:36

Oké, Málna, biztos ami biztos, ha esetleg van valami derüljön ki, és segítenek rajta. Neked is át kellett élned sajna a baba elvesztését, még ha korán is, de az is ugyanolyan fájdalmas lehet, mikor az ember beleéli magát, hogy igen, végre sikerült, és egy pillanat alatt mindez szertefoszlik. Újult erővel, az átélt borzalmak után végre ti is tervezitek a következő babát, ne álljon útjában semmi. Én bizony megnyugodtam, hogy túlvagyunk a meddőségi kivizsgálásokon, és hogy nincs semmi probléma velünk, annak meg főleg. Így egy lépéssel közelebb kerültünk a vágyott babához, aztán hogy mi módon fog megfoganni, azt még nem tudjuk. De végre nem az van, hogy egymásban keressük a hibát. Az átjárhatóságitól bizony féltem, mert megijesztettek, aki már átélte, hogy borzalmasan fájdalmas, olyan érzés, mintha szétrobbanna az ember belül, és én is úgy indultam neki, hogy fájni fog, és errefel semmiség volt az egész, nagyobb volt az ijedtségem. Várom a konzultációt újból, hogy akkor most hogyan tovább. Izgatott is vagyok, viszont reménykedem is, mert hálistennek rendben vagyunk, így nem kell tovább aggódnom azon, hogy jaj, biztos a hormonjaim nem jók, jaj biztos van v.mi elváltozás... Mert hónapról hónapra inkább emiatt voltam ideges, hogy az okokat kerestem, és amíg nem tudtam mi a helyzet, persze hogy idegeskedtem, találgattam.
Málna27
2019-11-07 13:34:28

Andi: Persze, teszteltem. Megijedtem, hátha méhen kívüli. De megjött normálisan. Nézetek mindent :)
Andi198729
2019-11-07 13:24:40

Igen Doriana, holnap megyek endodokihoz, hát én is kíváncsi vagyok mit mond, remélem a legjobbakat. Nem tudom mikor nézettél hormonokat, ha már régen, azokat megnézetném, pajzsmirigy sem árt csakhogy megnyugodj a hődet illetően, hogy nem azzal van baj. Prolaktin, AMH, azt is nézetném, ha még az nem volt. Málna, most is magas az alaphőd, ennek utána kell járni, mi okozza, lehet hormonális, és lehet gyulladás is. Amúgy teszteltél a ciklusban? Mert. pl. anyukám úgy volt terhes velem, hogy az első 3 hónapban menstruált rendesen, aztán a következőben csak pecsételgetett, akkor ment el dokihoz, hogy nem jött meg normálisan a menzesze, és ott mondták, h. az nem is fog, anyukám megijedt, h. miért nem, erre közölték: mert maga már 3 hónapos terhes. Fogamzásgátló spirál mellett lett terhes.
Szerintem nézess pajzsmirigyet, a hormonok úgyis kiderülnek a hormonsorból, valamint menj el dokihoz is, vizsgálatra. Biztos ami biztos.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!