Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Nem akarok ijedten rohangálni, amennyire sokat küzdöttünk érte olyan erős kismanó. Hidd el nekem minden rendben lesz. Ha mégis beutne a krak, sajnos a sors akarta így. Akihez járok doktornő, O volt az első,aki igazán segített nekem, itt Egerben mindenki leszart. Sok mindenért aggódhatnak, de megérne nem. Próbálok higgadt lenni, aggódhatnék a pajzsmirigy, a cukor és a progi miatt, de saját magam idegesítenek fel. Az meg nem lenne jó.
Málna27
2019-11-08 15:43:39
Milla: Így van, barnázás jelentkezHET. De nem feltétlenül úgy indul, hogy barnázás, kapsz gyógyszert és minden happy. Van, hogy egyből vérzés jön és nem barnázás. Nekem barnázással indult (kb 5. hét elején) és nagyon nem volt minden happy, hiába kaptam gyógyszert. Nem megijeszteni akarlak csak nem szeretném, ha ugyanazon mennél át, mint én.
Milla880529
2019-11-08 15:38:32
Málna, az a baj, hogy nem tenném rá a nyakamat hogy ovu után voltam. Doktornő egyet mondott, ha nem lesz elég, akkor barnazni kezdenek, de nincs nyoma. Meg nem is biztos , hogy abban a hónapban volt ovum. De nem aggódom tovább, minden rendben lesz. Egy összetett eset vagyok, jó orvosokkal, eredménye meg van :) Valamit jól csináltam.
Málna27
2019-11-08 14:38:40
Milla: A progeszteron adagodat nem emelik? Bár nem vagyok orvos, de az én véleményem az, hogy sürgősen utrogestan (vagy hogy írják :D) kúpot kellene kapnod emelt adagban. Nagyon alacsony volt a progi szinted eddig (jól emlékszem, hogy 1 körül volt ovu után?) is és nagyon fontos a babának a megtapadásban.
Milla880529
2019-11-08 13:42:06
Andi,azt mondta a doki, hogy eddig nála mindig a 8. héten jelentkeztek. Következő 1 hétben 2 naponta kell szednem mercket és merném naponta a cukromat. Továbbiak attól függnek mi lesz az eredmény. Jövőhét csütörtökön megyek hozzá, ha rosszabbodik, akkor inzulin kezelés lesz. Kedden az endokrinológushoz. 2.7rol lement a TSH-m 2 hónap alatt 2.4-re. Olvastam, hogy 2.5 alatt tökéletes. De majd ezt a doki elmondja. 21-en ultrahangra és 28-an táplálkozási tanacsadóhoz. Sűrű lesz a program.
Míg nem gyozodok meg róla, hogy minden rendben, addig nem szeretnék semmit mondani :)
Málna27
2019-11-08 13:03:14
Andi: Én is úgy hallottam, hogy a progi 40 felett elfogadható.. Ezért mondtam, hogy nekem kevés volt a múlt havi..nade az volt a gyógyszeres hónap. Meglátom ebben a hónapban.
Málna27
2019-11-08 13:00:50
Erikasz: Sajnos nem tudom, hogy mitől mehetett fel a koleszterined. :( Remélem, hogy a doki meg tudja majd mondani. A TSH-nak viszont nem rossz az értéke, bőven 2 alatt van.
erikasz
2019-11-08 12:42:29
Málna :Nekem a TSH 0,955 volt legutobb .
Most 2 hete nézték ,mert a diabéteszre megyek és vinni kell friss véreredményt 1.222 lett a TSH az nekem .
A cukor éhgyomri 5 ,0 mmol
Hemoglobin A1c megh. (IFCC) 38 mmol
Hemoglobin A1c meg.5,7 %
Csak mióta lefogytam az össz-koleszterin soha életemben nem volt 7,40 mmol
a trigricerid 5,40 -ről lement 1,80 mmol -ra .
Szóval nem értem miért lett magasabb a koleszterinem, mióta lefogytam .
diétázok mindent betartok :(
Andi198729
2019-11-08 12:42:03
Ma voltam endodokinál, jelentős javulást állapított meg, de még mindig nem az igazi, olyan 80 %-os, még nem 100. leállított a merckforminról, most eucreast írt és csak napi 1-et kell szednem reggel, azért jobb mint a merck 750-es kétszer. elvileg 2 hónap elteltével már rendezi is teljes egészében.Ha teherbeesem, le kell tenni, és a 14. héten rögtön cukorterhelést kell csinálni, hogy nincs-e gond az inzulinnal megint, vagy a cukorral esetleg, és akkor terhesen is kezelésre szorul, amennyiben gond van. Ő azt mondta a progimra, hogy alacsony, legalább 40 -nek kellene lennie, az bizonyos, hogy van peteérésem, viszont a 14,52 az kevés. Na most kire hallgassak, Krizsa, vagy ő? Viszont a tavaly őszihez képest pl. az ösztrogén javult, mert akkor az is alacsony volt, 53, 77-től jó, és a legutóbbi 99 lett.
Milla, akkor neked IGT-d van? Teherbeestél mellette, azért kell így szedned a gyógyszert, és mérni a cukrodat?
Málna27
2019-11-08 12:25:29
Erikasz: Ennek ellenére nincs nálam fázósabb ember a világon! :) De talán ha még lentebb megy a TSH-m, javul majd a helyzet.