Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
poisonivy
2015-08-18 16:01:30

Kedves Moha!

Köszi a kimerítő választ :)
Nekem autoimmun alulműködésem van, emellett magas volt a prolaktin szintem, így erre a kettőre kaptam gyógyszert. Igazából ezek az értékeim rendeződtek, így mivel sokat olvastam arról is, hogy a magas ATPO sem igazán kedvez a babának, elkezdtem ezirányba érdeklődni, olvasni.
Eddig paradiót ettem, a Müllerben mindig tudtam venni, de lehet, hogy átállok valamilyen tablettára. Olvastam arról is, hogy a pajzsmirigy jobb működése érdekében érdemes a ferritin, B12 és D vitamin szinteket ellenőriztetni, most kaptam meg az eredményeket. A ferritinem alacsony, a B12 sem a legjobb, így valamit ezekre is ki kell találnom.
A gyógyszerek mellett nőgyógyász javaslatára JutaVit D vitamint szedek (2000NE), és iszom szintén az ő javaslatára az Inofolic-ot is.
Az omega3-at nekem is ajánlották, de attól tartottam, hogy van benne jód, amit nekem nem szabad.
Igazából április óta tudom, hogy alulműködésem van, szóval még nem telt el "olyan" sok idő, de addig sem akarok tétlenkedni. Lehet, hogy nem kellene ennyit kattogni ezen sem...
Mindenesetre köszi a segítséget, megnézem a linkeket! :)
Moha13
2015-08-18 15:27:50

poisonivy
Igen, szedek szelént, de nem paradió formájában, mert egyrészt nem mindig lehet hozzájutni, másrészt amikor igen, akkor is drága, harmadrészt meg nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi szelént is vettél magadhoz.
LactoMicroSel-t szedek, ez egy probiotikus szelént (sokkal jobban hasznosul, mint bármelyik másféle szelén) tartalmazó tabletta, némi E-vitaminnal. A debreceni egyetemen fejlesztették, ki magyar termék és nem is drága, a 40 db-os doboz 1100 Ft körül van. 100 mikrogramm szelén a napi adag.

Ezen kívül szedek még D3 vitamint, a GAL (régebb nevén Synergytech) termékét. Azért döntöttem emellett, mert a patikai szintetikus D-vitaminokkal szemben ebben természetes, báránygyapjúból kivont D3 van.Igaz, mostanában mindig elfelejtem bevenni. Ennek is teljesen barátságos az ára ahhoz képest, hogy milyen sokáig elég egy üvegcse, 240 adag (8 havi adag) 2.600 Ft. :)
Innen szoktam rendelni:
https://internetpatika.hu/spd/25125744/GAL-D3-vitamin-4000-NE-240-adag-30-ml-GAL

Ezen kívül szedek halolajat, szintén a GAL halolaját, mert tisztított, így tutira mentes a nehézfémektől. Ezen kívül még a NOR OIL lazacaolaja, amiről tudom, hogy szép tiszta, de ennél a GAL terméke sokkal sűrűbb, a napi adagban (1kanál) sokkal több DHA+EPA zsírsav van, így őt választottam.

JA, nem vagyok a GAL ügynöke...egyszerűen örülök, hogy ilyenklassz termékeik vannak és mindenkinek ajánlgatom. :D

Kb. ennyi.

Te miket szedsz? Autoimmun a pm alulműködésed vagy sem?
poisonivy
2015-08-18 13:47:16

Kedves Moha!

Szeretném megkérdezni, hogy szedsz-e még mást is a pajzsmirigy gyógyszer mellett? Táplálék kiegészítőkre, vitaminokra gondolok. Ha jól emlékszem, régebben valahol mintha azt olvastam volna, hogy fogyasztasz brazil diót a szelén miatt. Gondolom sokat olvastál a témában, érdekelne, hogy alkalmazol-e még valamit.
Köszönöm!
Moha13
2015-08-18 12:53:02

zsuzskam
Nekem egy ilyen ovusvérzős cikusban jött össze először (nálam sem volt korábban ilyen) és nemvárt napján negatív volt a teszt, meg is jött...aztán 10 nap múlva ovuvárás közben fájni kezdtek a melleim...és pozi lett a teszt elég haloványan, de szépen erősödött később. Szóval lehet. Még úgy is, hogy közben megjött...
Én már olyan rég itt vagyok ezen a fórumon, hogy gyakorlatilag bármilyen esetre azt mondanám, hogy persze, hogy lehetséges, hogy összejött...minden lehetséges! :)
zsuzskam
2015-08-18 12:25:32

Sziasztok!

Újra itt vagyok köztetek, újult erővel. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag nem is voltam fenn, mert volt a 30. szülinapom, utána esküvő, és most jöttünk haza a nászutunkról.

Láttam, hogy többeteknek is sikerült összehozni a babócát. :) Nagyon gratulálok hozzá, és boldog babavárást kívánok nektek!

Andi! Nagyon örülök, hogy végre találtál egy normális dokit, remélem, hogy a segítségével nektek is hamarosan összejön a baba.

Most pedig a segítségeteket szeretném kérni. Az mostani ciklusom július 16-án kezdődött. A 13. -14. ciklusnapon kis pecsételő vérzésem volt, gondoltam ez lehetett a peteérés. (Még soha nem tapasztaltam ilyet.) Aztán a 21. ciklusnapon ismét véreztem, de annak szinte barba színe volt. Ekkor arra gondoltam, hogy ez lehetett beágyazódásos vérzés, de még ilyet sem tapasztaltam előtte. 12-én kellett volna megjönnie, de hála az égnek még mindig hiába várom. Csináltam tesztet 15-én, de negatív volt. (Két különböző fajtát is csináltam a biztonság kedvéért.) Szerintetek ennek ellenére előfordulhat, hogy ott van a kis pocaklakó? Tüneteim nem nagyon vannak.

Köszönöm a válaszaitokat!
Dettikécske
2015-08-18 12:03:49

Alakul,,,;) mar ennek is orulok,,,
Moha13
2015-08-18 11:49:54

Köszi, remélem, másnak jól jön az infó, mert nekem messze van...:)
Andi1989
2015-08-18 10:36:57

Köszönöm szépen :-) remélem jól sikerül, mert itthon még zuhog az eső :-(
Székesfehérváron találtam egy meddőségi centrumot, ahol kivizsgálnak mindent. Nem olcsó, mert nem tb-alapon veszik a vért sem, de más választásom már nincs. Azt hiszem, DR Deák Csaba az orvos neve :-)
Moha13
2015-08-18 10:17:44

Andi1989
Ez nagyon jól hangzik!!! Jó pihenést! :)

Ez a mostani dokid endokrinológus? Hol rendel és hogy hívják?
Andi1989
2015-08-18 09:58:31

Moha, köszönöm szépen! Jó ötlet volt az új topik! :-)
Az előző dokim szerint nem volt baj az akkori 3,88-as Tsh-val... Így mentem másikhoz. Ő az elején mondta, hogy legalább 2 alá le kell szorítani a Tsh-t, de inkább lejjebb.
Jövő héten lesz még elvileg minden eredmény, és szerdán megyek vissza a dokihoz.

De most még van egy vérvétel a cukorterheléshez, utána pedig irány haza, bepakolok a bőröndökbe, és irány Horvátország :-)
Nem láttam még a tengert, nagyon várom :-) és főleg, hogy a vakvilágba megyünk, se úticél, se szállás, csak mi ketten a kis férjecskémmel :-)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!