Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Gyöngyvirág88
2015-08-28 11:36:32

Ja, és, hogy könnyű kaja, vagy saláta az innentől felejtős étkezésre, mert az kb 0 ch :) Muszáj enned annyit, amit előírnak, ez a lényege :)

Húsokat, sajtokat, tojást, tejszínt, tejfölt, zsírt, olajat, szalámit nem számolunk vh-nak, ezeket eheted bármikor, étkezések közt is. Zöldségek közül, amiknek 100g-ban 5 g alatti a ch-ja, azt csak akkor számoljuk, ha egyszerre 200 g-ot megeszel belőle. Ebből van egy pár.
Gyümölcsöt mindig számoljuk és ugye mindig gyors :)
Gyöngyvirág88
2015-08-28 11:32:38

Vagy külön főzöl magadnak, vagy ráveszed a családot az egészséges étkezésre. Nálam már mindenki így eszik. Ne gondold, hogy drágább, mert sokkal kevesebb eszünk, az összes teljes kiőrlésű cucc olyan laktató, hogy nem tudnak annyit enni, mint előtte.

Ami fontos, és mindig kell: teljes kiőrlésű liszt, én a Nagyi titkát veszem, finom is, olcsó is
Tejszín nekem van itthon mindig, mert ugye reggel tilos a tej, és én már sütikben is azzal helyettesítem a tejet, mert a tejszínt nem kell számolni. Durum vagy teljes kiőrlésű tészta fontos. Basmati vagy barna rizs.

Az összes fehér lisztes, fehér rizses és finomított cukros kaját kerüld.
30%-ban lehet használni sima lisztet, annyi a megengedett. Kezd el rászokni a zsemle, kifli sütésre, mert a boltiak max 20% tk lisztet tartalmaznak, az annyi, mint halottnak a csók.

Legyen otthon mindig édesítőszered, xilit, eritrit, DW1:4, pötyi, amit szeretsz.
Andi1989
2015-08-28 11:23:55

Gyöngyvirág, köszönöm szépen.:) akkor ma azt hiszem, bevásárló túrára megyek.... Kenyeret, joghurtokat( ami itthon van, az elvileg diétás, de annyi ch van benne, hogy egy nagyobb étkezés felét kiteszi), kekszet, gyümölcsöket kell vennem...
És mi van az ebéddel? Hétköznap még meg tudom oldani, hogy csinálok magamnak valami salátát vagy könnyebb kaját, de a hétvége necces... Akkor otthon van mindenki, és 3 fogásos kaja van... Én abból módjával ehetek?

Mik azok az alapanyagok, amik ezután nélkülözhetetlen lesz a normális étkezéshez?
Gyöngyvirág88
2015-08-28 09:52:09

Ja, csak a 70% feletti étcsoki jó, annál nem számít, hogy van benne cukor, mert annyira magas a kakaótartalma, hogy nagyon lelassítja a felszívódását, így nem vesszük figyelembe :)
Gyöngyvirág88
2015-08-28 09:50:35

Pennybe én nem járok, de durumtésztát biztosan találsz és édesítőszeres üdítő és ízesített ásványvíz tuti van, arról tudok.

Lidl-ben én a Pilos görög joghurtot veszem, van édesítőszeres müzli, de én még nem kóstoltam, annyira nem szeretem őket. Étcsoki minden boltban van, ha nasira vágysz.
Andi1989
2015-08-28 09:33:30

na szuper.... akkor tényleg komolyan át kell néznem a konyhámat...
A Lidl-ben vagy Penny-ben lehet kapni olyan termékeket, amik jók nekünk? Az én városomban csak ez a 2 bolt van...
Gyöngyvirág88
2015-08-28 08:15:01

A bolti kekszeket felejtsd el. Egyedül a Korpovit és a gullon keksz 1-2 fajtája jó nekünk. MINDIG az összetevők elolvasása az első, ahol a sima búzaliszt az első helyen van, azt visszateszed a polcra. Ahol cukor szó szerepel vagy a glükóz vagy a maltodextrin vagy a fruktóz, azokat is visszateszed. Ezek az alapok :)
Andi1989
2015-08-28 07:48:15

Gyöngyvirág,
Nekem küldted el pár hete. Megtaláltam és most jobban áttanulmányoztam :-)
Még vannak képzavarok, de első lépésként beiktattam a reggelit, mert eddig először csak olyan 10.00 körül ettem vagy akkor se... Bár a kenyeremet is le kell cserélni, mert elolvasva a cimkéjét, hiába rozsos meg barna, fehér lisztből van.
A Zabfalatok nevű kekszről mi a véleményed? Azt lehet enni? Ha igen, mikor? Meg vettem Belvita Jó reggelt kekszet is,azokra az van írva, hogy lassan felszivódó szénhidrát van benne.
Bocsánat a sok kérdésért, de szeretném jól csinálni :-)
Gyöngyvirág88
2015-08-26 21:21:47

Ehhez dietetikus kell, hogy beállítsa, főleg, ha 180-at kell enned. Én terhesen eszek ennyit, amúgy csak 160 volt az adagom.
Nekem van összefoglalóm a kajáról, valakinek elküldtem már emilbe, ha kell, elküldöm.
Andi1989
2015-08-26 21:17:43

Köszönöm szépen Csajok :-)
Jövő héten pénteken megyek vissza hozzá... Most én is töröm az agyam, hogy mit és mikor egyek / ehetek... Fogalmam sincs... Ti hogy étkeztek? Miket és mikor és mennyit esztek?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!