Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
ertem agi, koszonom hogy leirtad.
hoztam most egy dontest... nem fogok feljonni ide egy darabig, mert en az a rettenetesen tulparazom a dolgokat kategoria vagyok igy is hogy nincs semmi bajom... talalgatok, mindent magamra veszek...bekepzelem hogy ha masnak ilyen meg olyan baja van akkor az biztos ram is igaz es velem is igy lesz.. ennek igy nem lesz jo vege... ezzel fogok artani magamnak meg ennek a csopp pici csodanak... amig nem tudok semmit igy is csak kattogok hogy vajon rendben fejlodik-e... nagyon nem jo ez a tudatlansag es csak erositi a felelmem a sok rossz dolog amit mindenhol lehet olvasni...
most igy jobb lesz nekem.
nagyon sok pozitiv energiat kaptam az oldaltol, Toletek, es nagyon halas vagyok ezert.
tovabbra is drukkolok mindenkinek hogy hamar sikeruljon a baba!
sziasztok!
Nevergiveup
2016-01-29 15:01:05
Csöpszi, Ági! Nekem annó a laboros nő azt mondta, hogy ha 16-20 alatt van a progi az ovu+ 7. napon, akkor valószínűleg nem volt ovu. De Neked, Csöpszi még volt ideje a progidnak, hogy feljebb menjen, hiszen csak 1-2 nappal ovu után voltál! Azért érdemes lenne egyet nézetni, meg a TSH-t is, mert az ugye picit magas volt!
Sokan végigviszik a terhességet mindenféle rossz értékkel (ami hivatalosan nem megfelelő), mégis teljesen egészséges baba születik! Szóval nem kell aggódni, de egy vérvételt megér!:)
Ági41
2016-01-29 14:48:44
Csöpszi, nekem tavaly októberben kellett mennem 21. napi vérvételre. A progeszteron értékem ekkor 66,9 nmol/L volt. Ugye a luteális fázis referencia tartományt kell nézni :16,40-59,02 nmol/l.
Ekkor nem is voltam terhes, és nem ittam palástfű teát.
Nevergiveup
2016-01-29 14:33:40
DTKata! Erős babótok van, az első nagy ijedelmes vérzést is "kibírta", most is kapaszkodni fog!!! Gondolok Rátok sokat, pihenj, teázz, nézz jó filmeket, próbálj meg kicsit másra összpontosítani (tudom szinte lehetetlen)!!
Ági, Csöpszi köszi a biztatást, átjárható vagyok teljesen, csak úgy "szeleltek" a kicsikéim, nagyon gyorsan átfutott a kontrasztanyag.:) Meg lettem dicsérve. Viszont 11. napon vagyok, és csak nagyon kicsi tüszőket látott..:/ Szóval kedden is rámnéz a doki, ha úgy látjuk nem nagyon nőnek, akkor kövi ciklustól Closty-t ír fel, de csak kis "dózisban"és ha nem segít majd növeli (hogy ne legyen belőle ciszta, ezért óvatoskodik).:)
Most örülök azért, mert végre nem csak a vérvételek vannak, hanem talán elindultunk valamerre.:)
Egyébként nem volt vészes, kicsit menses érzés, csak egyszer volt, hogy iszonyatosan belémhasított a fájás, amikor valahogy a katéterhez ért az ultrahang...akkor majdnem kiugrottam a székből....:D De összességében nem volt fájdalmas!
Azt mondta a dokim, hogy ebben a hónapban ne essek teherbe :D (mintha az olyan jól menne nekem :D), mert azért ezzel a módszerrel kicsit sérül a nyálkahártya, nehogy rosszul tapadjon meg a baba....szóval ez a hónap kilőve, de hátha a következő hónap lesz a miénk!:)
Eprike
2016-01-29 14:33:40
Köszi csajok a görbe dicséretét :D Szerintem csak berágott a dokira és gondolta megmutatja, ilyen is tud lenni :) Bár most igazán nagy csoda lenne, ha szép lenne a vége, mert időben se voltunk se sokat se jókor .... Bár nálunk már bebizonyosodott múltkor, hogy egy együttlétből is lehet kis csoda :)
No de majd lassan kiderül :) Minden esetre jó jel a jó görbe, lehet kezd észhez térni a szervezetem.
Kata sok sok pihenés és minden rendben lesz, szorítok a kis pindurért :)
csöpszi
2016-01-29 14:18:52
én az ovum után 1-2nappal voltam ebben a ciklusban vér ételen akkor 9,92 nmol/l volt a progeszteronom.
referencia abban a laborban lutealis fazis: 5,30-86,00
de ez max 2 nappal az ovu utan volt es onnantol egyre tobb termelodik nem? most elkezdtem parazni hogy ez keves. :(
Ági41
2016-01-29 14:12:28
Csöpszi, erre laboreredményre írta fel a progipótlást.
Progeszteron: 97,6 nmol/L. Ref.tart. I.trimeszter 15,04-161,35 nmol/l.
A letrox gyógyszeren is emelt az endokrinológus, H-Sz-P 125 mg, a többi napokon 100 mg-ot kell szedni.
csöpszi
2016-01-29 14:11:27
értem Ági :)
én is rákérdeztem a dokimnál, de azt mondta nem kell ha nem volt vele gond eddig, nekem sem volt még vetélésem, nekünk 4.hónapban jött össze spontán :) 23 éves vagyok. remélem ezután sem lesz gond, de a vérvételt ami alapján kiderül a progeszteron stb azt úgy tudom a 12.hétig kell megcsináltatni... most ha csütörtökön megyek az uh-ra másik orvoshoz szerintem én is nézetek egy vérképet mert már annyi ilyen progeszteron hiány miatti vetéléses ijesztő történetet hallottam... :(
Ági41
2016-01-29 14:05:16
Csöpszi, 42 éves vagyok. A progeszteronpótlás azért kell, nehogy elvetéljek.
Nekem meg sose volt vetélésem.
Ha kevés a progeszteron, fennáll a vetélés. A nődoki úgy döntött, hogy kell a pótlás. Kb. 1 év után jött össze, spontán.
csöpszi
2016-01-29 14:01:04
sziasztok!
nevergiveup, gondolok Rád, túl leszel ezen is aztán jöhet a babóca!!!
DTKata, vigyázz magadra, pihenj sokat... reméljük minden rendben lesz, tegnap írtad, hogy ez a kis pirinyó nagyon élni szeretne, ez így van és így is lesz!!! ezzel az ultrahangos dologgal meg bogarat ültettél a fülembe...
Ági, neked miért kellett progeszteron pótlás? volt valamilyen gondod régebben? mióta próbálkoztok a babával, hány éves vagy?
én ma teljesen jól vagyok. a cicijeim is csak akkor fájnak ha megnyomom őket, mindig estére lesz erősebb a fájdalom... amúgy semmi tünet egyelőre...
remélem ez nem gond..
hoztam most egy dontest... nem fogok feljonni ide egy darabig, mert en az a rettenetesen tulparazom a dolgokat kategoria vagyok igy is hogy nincs semmi bajom... talalgatok, mindent magamra veszek...bekepzelem hogy ha masnak ilyen meg olyan baja van akkor az biztos ram is igaz es velem is igy lesz.. ennek igy nem lesz jo vege... ezzel fogok artani magamnak meg ennek a csopp pici csodanak... amig nem tudok semmit igy is csak kattogok hogy vajon rendben fejlodik-e... nagyon nem jo ez a tudatlansag es csak erositi a felelmem a sok rossz dolog amit mindenhol lehet olvasni...
most igy jobb lesz nekem.
nagyon sok pozitiv energiat kaptam az oldaltol, Toletek, es nagyon halas vagyok ezert.
tovabbra is drukkolok mindenkinek hogy hamar sikeruljon a baba!
sziasztok!