Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Nevergiveup, ezek bosszantó hírek. :( Remélem, hamar megoldódnak a gondok, illetve hogy nincsenek is nagyok! :)
Egyébként milyen volt az átjárhatósági?
Vera7
2016-02-02 11:28:34
Kolibri, ha még csak ez a második hónap, akkor egyelőre tényleg nincs min izgulni. :) A hüvelyben mérés pedig sokkal pontosabb a szájüreginél, szerintem jól csinálod. :)
Nálunk a kisfiunk elsőre összejött, aztán a második terhesség is, csak annak sajna missed ab lett a vége. :( Most 5 hónapja próbálkozunk, de már hétfőre bejelentkeztem egy dokihoz konzultációra. Lehet, hogy körberöhög, de én nem szeretnék feleslegesen várni. Ha van valami gond, derüljön ki mielőbb, nemsokára 40 leszek...
Te viszont még ráérsz egy darabig, még nagyon az elején vagytok. :)
Kolibri84
2016-02-02 10:39:03
Sziasztok! En par napja uj honapot kezdtem. Attertem a huvelyben torteno homerozesre, igy az alaphom is normalisabban fest.
Eddig meg nem voltam alapos kivizsgalason az evi rutinvizsgalatoktol eltekintve. Ez a masodik probalkozos honap, es nem szeretnem tulparazni.
Ugyanakkor ott bujkal a kisordog mi van ha...?
Ti mennyi ido utan szantatok ra magatokat alaposabb vizsgalatokra? Milyen jelekre erdemes figyelni?
Nevergiveup
2016-02-02 09:47:43
Kicsit kivagyok. Most 5 hónap után mintha “enyhe PCO-nak” látná az egyik petefészkem....eddig ez nem tűnt fel?? Pénteken is megnézett az átjàrhatósàgi előtt.
De a másikban is csak egy kis 10mm-es van 15.napon. Ebből nem lesz peteérés....:/ Írt fel Clostyt, de még megnézzük csüt-ön, mi van a tüszővel. Elvileg progiszint alapján szokott lenni pé, de pont ebben a hónapban nincs, amikor tudjuk nyomonkövetni...pech.:(
jucimuci
2016-02-02 09:47:03
Sziasztok!
Folyamatosan olvaslak benneteket és szurkolok mindenkinek:)
Én tegnap voltam vércukor terhelésen, mondanátok véleményt az eredményről?
éhgyomri glucose 5,4 mmol/l
120 perces glucose 3,2 mmol/l
inzulin 7,7 mIU/L
inzulin 120 perc 39,5 mIU/L
HOMA index 1,85
Köszi!
Moha13
2016-02-02 08:46:39
Hugery, Nevergiveup
Ne csak a TSH-t nézzék a dokik, hanem a T4-et is és T3-at, ha még sosem néztek. A T4 a pajzsmirigyhormon (a T3-mal együtt), és annak középtartományban kell lennie (nálam mindig az alsó határon mozgott).
A TSH pedig nagyon nem jó 3 fölött, ez a doki nem ért hozzá.
Én most voltam MM-ben, Breyer Helgát csak ajánlani tudom. 3 endósnál voltam, mind csak körberöhögött a 2,8-as TSH-val és alsó határon lévő T4-gyel. És ebből 2 magán volt, nem is olcsó...
Nála éreztem először, hogy meghallgat és ugyanazt hallom, amit a neten is mindenhol olvasok, hogy a TSH és T4 érték rendkívül fontos a babavállalásnál.
Nálam nemrég kiderült az IR, most diétázom és tornázom.
Nem 30 perces, hanem 60 perces érték kell. Akkor lenne jó a 30 perces, ha lenne mellette 60 és 90 is, így lenne 5 pontos. Ha 3 pontos, akkor 0-60-120.
Ha nem magánlaborban nézetitek, mindenképp szóljatok a vérvevőnek, hogy inzulint és cukrot is nézet a doki, mert direkt lehagyják az inzulint egyes helyeken...vagy a cukrot...csak hogy olcsóbb legyen, mert ez egy elég drága vizsgálat.
Nevergiveup
2016-02-02 07:23:42
Arivett, lehet csak elírás, nekem is 60 perces volt! Vagy nem lehet, hogy nem 3, hanem több pontos, és ott a 30 perceset is leveszik?
Én most vagyok pont a rendelőben, megnézzük a tüszőket..remélem időben ideér a doki, mert 8-ra bent kell lennem....
Arivett07
2016-02-02 06:45:36
Sziasztok! Egy infot szeretnék kérni tőletek. Most néztem IR-re a lapomat, és a doki nekem éhgyomor, 30 perc, 120 percre írta a vérvételt. Ellenben mindenhol a neten a 30 perc helyett 60 perc van. Szerintetek a 30 perces is jó lesz?
Vera7
2016-02-01 21:18:28
Eprike ez tényleg furcsa, hogy ilyen szép görbével is lehet gondja valakinek.
Én is épp ma jelentkeztem be egy dokihoz a jövő hétre.
Eprike
2016-02-01 20:45:48
Így van majd legközelebb :)
Egyébként tanulságos lehet a görbém.... ha doki nem lát nem is tudnék róla, hogy a peteérésemmel gond van :S Ennyit a görbékről.... pedig az enyémbe most bele se lehetett volna kötni... Mi a tanulság? Aki babát szeretne szép görbe ellenére is menjen nyugodtan dokihoz peteérés körüli napon! Bár lehet, hogy csak ritka eset vagyok :D No de irány a hormonvizsgálat aztán végre minden kiderül és jöhetnek a gyógyszerek... valami csak helyrerak már..
Egyébként milyen volt az átjárhatósági?