Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Arivett Gabriel-t vettem a gyógyszertárba:( Amúgy általában DM-be szoktam venni.
Eprike kicsit bizakodó lettem,köszi a biztatást. Nekem is van olyan ismerősöm,akinek nagyon sokáig nem mutatta ki,pedig már orvos is megállapította,hogy állapotos. Hát reménykedem,hogy nekem is ez van:)
Holnap reggel csinálok egy tesztet X-epilt vettem ma. Kivárom most már a holnapot :)
Szaby86
2016-05-25 15:57:54
Köszönöm Tsibe a választ!! :)
A doki sajnos nem mondta, hogy melyik napon menjek pontosan, csak hogy hónap vége felé. Én pedig megkérdeztem, hogy menstruációkor lehet-e menni, arra pedig azt mondta, hogy ne akkor menjek, max. az első napján, de a többi napon ne.
Így ezek után én a neten olvasgattam és onnan vettem a 21. napot. Fájogatott is kicsit a hasam tartottam attól, hogy lehet megjön, és gondoltam akkor inkább elmegyek előtte.
Ultrahangot pedig azért nem csinált a 8. nap után, mert mondta, hogy ha majd meglesznek a vérvétel eredmények, akkor csinál egyet és megnézi a méhnyálkahártyát.
Én pedig magamtól elkezdtem szedni 400 mg-os E vitamint hátha segítene a vastagításban.
Nem tudom miért nem mondott pontosabb infókat az orvos, kíváncsi leszek, hogyha viszem az eredményeket mit fog mondani.
Tsibe
2016-05-25 15:32:53
Szaby, ha a 18. napon volt pozitív az ovuteszted, akkor a "21.napi" vérvételt, kb. 25-26. nap környékén kellett volna megcsináltatni, ovu után kb. 1 héttel. A 21. nap egy tankönyvi 28 napos ciklusra vonatkozik. A dokid ezt nem mondta?
Ahhoz képest egyébként a progi szép, látszik, hogy megvolt az ovu, de valószínűleg magasabb lenne az érték, ha a jó időpontban nézték volna.
A TSH-d kicsit magas, erre az értékre én már gyógyszert kaptam. Ezt érdemes lenne endokrinológussal megnézetni, plusz kérni hozzá T3-at, T4-et, anti-TPO-t.
Uh-t csak a 8. napon csináltatok? Mert így, hogy "csak" a 18. nap körül volt ovu, még bőven megvastagodhatott a méhnyálkahártya...
Kellene a 3.napi vérvétel is, fontos, hogy egy cikluson belül legyen a kettő, csak úgy értékelhető.
Szaby86
2016-05-25 15:10:13
Sziasztok!
Az utóbbi 2 hétben nem volt sok időm belépni, de olvastam utólag a fórumot.
Tegnap voltam 21. napi hormon vérvételen, és ezek lettek az eredmények:
TSH: 3,550 mIU/L
FSH: 3,63 U/L
Progeszteron: 27,16 nmol/L
Oestradiol: 452, 50 pmol/L
Testosteron: 1, 13 nmol/L
Prolactin: 350, 60 umol/L
DHEA-szulfát: 5, 580 umol/L
Szerintetek milyen ez az eredmény?
(3. napi vérvételen nem voltam még, nem küldött az orvos)
Hüvely ultrahang alapján kiderült, hogy a 8. ciklusnapon a méhnyálkahártyám nagyon vékony volt 1 mm-es, és ezért is küldött el az orvosom hormon laborra.
Ovulációs tesztet használtam és az a 18. napon jelzett pozitívat.
Általában eddig 30 naposak voltak a ciklusaim.
A jelenlegi görbém pedig ez:
Köszönöm ha valaki tud és válaszol!!!
Eprike
2016-05-25 08:03:31
Tsibe nagyon köszönöm az infót :) Mindenképp ismétlünk majd, hogy lássuk az eredményt :)
Tsibe
2016-05-25 07:56:13
Jó reggelt lányok!
Eprike, spermiumanalízisnél nem szabad egy eredményre hagyatkozni, célszerű 2-3 hét múlva újra elvégeztetni, mert simán lehet, hogy csak "rossz napja" volt a párodnak. Ha kétszer egymás után problémás az eredmény, akkor már jöhet a vitaminkúra és társai. Fer14, Profertil, kinek mi jön be. Illetve mennyiségre állítólag nagyon hasznos a királydinnye tea (nem olcsó, de a lombikos barátaink ódákat zengenek róla). És E vitamin + C vitamin. Napi egy marék dió, 1-2 dl vörösbor.
Eprike
2016-05-25 07:15:02
Sziasztok! Én is drukkolok nektek :)
Kata biztatásként mondom, hogy ismerősöm a 36, és 38, napon is csont negatívat tesztelt. Utána abbahagyta és várta, hogy megjöjjön.... nem jött 50. napon már erős pozija volt :) Azt ugye nem tudjuk mikor lett volna pozitív, de a lényeg, hogy még a 38. napon is lehet negatívat tesztelni :)
Nálunk meg meglett uram eredménye, hát sajnos nem lett egy csődör, minőségre átlagos mennyiségre borzalmas :( Bár, ha tényleg igaz ezen a legkönnyebb változtatni sok vitaminnal meg étrenddel meg mindennel :D Ha valaki hozzá tudna szólni, itt vannak az eredmények. De gyakorlatilag a legtöbb netes oldal alapján minőség elfogadható, mennyiséggel gondok vannak.
Elfolyósodási idő: 20perc
Térfogat : 2,9ml (>1,5ml)
pH: 8 (>7,2)
Koncentráció M/ml: 12,25
Összspermium szám M/minta: 35,5
Mozgó PR+NP %: 51
Progresszív motilitás PR %: 46
Nem progresszív motilitás NP %: 5
Nem mozgó %: 49
Normál morfológia %: 9
Vitalitás %: 85
Kerek sejtek száma M/ml: 0,3
Peroxidáz pozitív fvs. M/ml: 0,0
Agglutináció: nincs
copfos
2016-05-25 06:36:34
Sziasztok. Megy a drukk nektek lányok.
Ma így.
Arivett07
2016-05-25 06:15:54
Kata milyen tesztet vettèl? Elvileg a Clearblue-ra mondják, hogy a legpontosabb. Szorítok, hogy mégiscsak ott legyen az a 2 csík!!! (Amúgy én is rengeteget eszek, fehéres folyásom van, picit fáj a cicim, és ennyi.)
A hőm pedig borzalmas:
BKATA77
2016-05-24 23:26:34
Sziasztok
Teszteltem tegnap,igaz csak a délután,mert hétfőn vettem meg a tesztet negatív lett,nem bírtam kivárni a ma reggelt:( Ma a 37 ciklus napom van,de semmi.
Folyásom az nagyon sok van teljesen fehér mint a tej,és rengeteget eszek.
Ennyi amit érzek,hát nem tudom...De az most,hogy nem mértem a hőmet annyiba nem jó nem tudom mikor volt ovum.
Hát csak lesz már valami. De azért már ki kellett volna mutatni a tesztnek,nem? Még ha a délutáni pisi is...szóval nem tudom.
Arivett Gabriel-t vettem a gyógyszertárba:( Amúgy általában DM-be szoktam venni.
Eprike kicsit bizakodó lettem,köszi a biztatást. Nekem is van olyan ismerősöm,akinek nagyon sokáig nem mutatta ki,pedig már orvos is megállapította,hogy állapotos. Hát reménykedem,hogy nekem is ez van:)
Holnap reggel csinálok egy tesztet X-epilt vettem ma. Kivárom most már a holnapot :)