Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Kolibri84
2016-05-26 22:42:29

Arivett hogy allsz? En semmit nem erzek :( pedig mensi elott 4-5 napig mar leszakad a mellem es elotte levo nap a mehem... Most meg alig erzek valamit.

Kata, szoritok!!!
Szaby86
2016-05-26 16:01:08

Köszönöm Mindenkinek a válaszokat és a tanácsokat, megfogadom!! :)
Tsibe
2016-05-26 15:18:20

Én nem tudom mennyire releváns az FSH-LH arány a ciklusnak abban a szakaszában, amikor neked nézték. (Mivel mindenhol csak a 3. napi vérvételt emlegetik, és ezeket a 21. napinál nem is szokták kérni.) Mindenesetre az arány valóban nem jó. Sajnos a nőgyógyászok nem igazán értenek a hormonokhoz :( Ezért kell egy jó endos doki.
Tsibe
2016-05-26 14:04:58

Szaby! Kicsifény tulajdonképpen megválaszolta a kérdésedet. Mindenkèpp kezelni kell a pajzsmirigyet. Nekem azt mondta az endos doki, hogy ne röhögtessem ki magam ilyen eredménnyel (3,67 volt) a Kaáliban. Majd ha helyrejött, addig úgysem szólnak hozzám. Hat hèt kezeles után már 2 volt a Tsh-m.
Mindenesetre én a helyedben keresnék egy endokrinológust. A kövi ciklusban pedig 3. és ovu után 7. napi hormonsor, és már azt viheted is majd hozzá. Ő egyből látja ha van vmi egyeb gebasz is a pm-en kívül.
Szaby86
2016-05-26 13:33:20

Kicsifény, az FSH érték az 3,63 U/L lett.
Nem voltam még soha cukorterhelésen.
nem is értem, hogy akkor miért mondta a nőgyógyászom, hogy minden értékem jó. :(
Kicsifény
2016-05-26 13:24:05

Szaby, akkor az FSH lh arány sem jó, 1:1nek kellene lennie.
Inzulinos cukorterhelésen nem voltál valamikor?
Szaby86
2016-05-26 12:50:46

Köszönöm Kicsifény az infókat és a tanácsokat! :)
Megyek is jövőhéten háziorvoshoz és kérek beutalót endokrinológushoz.
LH-t is néztek a hormon laboron, az pedig 8.57 lett.
Kicsifény
2016-05-26 12:08:34

Szaby, a 3,55 TSH nagyon magas a babásodáshoz. Az én endokrinológusom azt mondta, hogy 2,5 felett kezelni kell. Nekem 2,49 volt és kaptam rá gyógyszert. De szerintem még ez is magas volt és lehet közrejátszott abban, hogy missed ab lett a terhesség vége. Szóval én most azt mondtam a dokinak, hogy szeretném 1-1,5 között tartani, mert az a legjobb babásodni.
SzMZs-nek tavaly volt egy missed ab-ja és neki is 2,5 felett volt a tsh-ja, ha jól rémlik és ő is a pajzsmirigyre gyanít, hogy az volt neki a lehetséges okozó.

Szóval ha meg is fogan a baba, nagyon gyorsan kezelni kell a pajzsmirigyet, mert a bébi 4 hónapos koráig a te pajzsmirigyedet használja, addig neki nincsen.
A TSH mellé erősen ajánlott a T3, T4, anti-TPO, ezekből derül ki igazán, hogy hogy működik a pajzsmirigy. A D vitamin megnézetése is ajánlott.
Az FSH értéked mellé jó lenne nézetni egy LH-t, főleg az arány a lényege a kettőnek.

Kata!!! Ígéretesek a hírek, két nap múlva tesztelj újra! Veled vagyok! :)))

Nevergiveup, a második closty után én is kihagytam egy hónapot és utána lévőben megfogant a bébi. :)) Drukkolok!

Csöpszi, nagyon sajnálom, hogy végül megjött. Milyen jó lenne, ha ki lehetne deríteni, hogy elindult-e valami vagy nem és mitől volt darabos vérzésed, mert az sosem jó.
Krisz27
2016-05-26 09:15:21

Kata: és 5 perc után már ott volt a második csík? Mert akkor az nem száradási szerintem ;)
Szaby86
2016-05-26 09:11:45

Tsibe, köszi, akkor utánanézek ennek a myo-inozitol+folsavanak. :)
És akkor ez azt jelenti, hogy amíg 3,55 a TSH érték addig semmi esély a babára? :(
Vagy attól még összejöhet, csak akkor viszont a terhesség alatt kell rá gyógyszer, hogy lejjebb vigye?
Vagy addig ne is reménykedjek amíg nem jutok el orvoshoz ezzel a panasszal?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!