Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sziasztok! Ági nagyon sajnálom, ami történik Veled és valahogy azt látom, hogy szinte mindenki megszenvedi ezt az utat amíg eljut a babájáig. Majdnem, hogy kortól függetlenül. Kedden este írtam egy levelet nektek, de aztán valamiért a rendszer nem mentette el, talán időintervallum túllépés miatt, nem tudom, utána már nem volt hozzá lelki erőm. Csak annyit írok, hogy kedden voltam az endokrinológusnál este 6-kor.....ezt majd folytatom később... Magamról annyit 43 éves vagyok, hogy nem volt könnyű életem, de pozitív életfelfogásom van. Sokáig éltem egyedül, házasságom nem sikerült, 2 fiam van, gyönyörűek, a nagy már felnőtt a kicsi 14 éves. Egyedül nevelem fel őket. Közben dolgoztam, házat építettem, főiskolát elvégeztem, volt minden. Sok-sok magány után 4 éve találkoztam a párommal, akivel nagyon szeretjük egymást. 3 éven keresztül nem mondta, de legutóbbi Karácsonykor közölte, hogy szeretne egy babát. Neki nincsen még gyermeke. Január óta próbálkozunk....
Ez év februárjában derült ki a mellékpajzsmirigy túlműködésem. Teljesen "véletlenül". Nagyon régóta küzdök vesekövekkel, szinte azóta, hogy Lacus fiam megszületett, annak pedig már 14 éve, kb. 1 hónapos lehetett a picim, amikor vesegörcsöm jelentkezett, de akkor még nem tudtam, hogy ez az. Azóta rendszeresen átéltem, bizonyították is a köveket, most is van 4 db. Asszisztensőként dolgozom belgyógyászaton, és februárban az éves kötelező labor vizsgálatkérőmre ráírtam a mellékpajzsmirigy PTH hormont....ugyan nézzük már meg (engem érdekelt csak), mert eddig nem volt rá kíváncsi senki, sem az urológus, sem a főnököm nem tanácsolta. Így kiderült, hogy mégiscsak ott van a baj (PTH 185,9 (12-72)). Ugye a mellékpajzsmirigy szabályozza a Ca-P anyagcserét, növeli csökkenti a vér Ca és P szintjét, csontműködést, felépítést vagy éppen lebontást.Ekkor még a Se Ca és P rendben volt, de magas volt a vizelet Ca ürítésem (ami a csontokból való Ca).
Közben felkerestem nőgyógy. dokit is, aki kivizsgált minket meddőségi szempontból (hormonsor, folliculometria, cyt., teny., átjárhatósági, spermatogram), nagyjából ok minden, koromra való tekintettel előjegyezetett okt. 26-ra a Kaáliba.
Áprilisban felkerestem a leleteimmel egy endokrinológust (labor, PM UH, izotóp vizsgálat), aki 3 hónap múlva friss laborral visszarendelt.
A mellékpajzsmirigy izotóp,sajnos nem mutatott ki mellékpajzsmirigy adenomát, pedig jó lett volna, ha kimutat, mert akkor műtéttel ezt az egész bajt meg lehetett volna gyógyítani.
A mostani friss laborom a magas PTH mellett 3,33 mmol/l (2,1-2,75) szérum kalcium, ami extrém magas, és sűrgősen elküldött tegnap reggel egy újabb vérvételre. Tegnap reggel megtörtént a vérvétel. ma megyek vissza kontrollra. Meg fogja kérni a támogatási kérelmet az OEP-től 30 mg Mimparára, egyébként 50 000 Ft lenne. Emellett a gyógyszer szedése mellett nem lehet kisbaba.
Ha az izotóp kimutatta volna a sejtburjánzást, akkor egy műtét segíthetne, de mivel nem , így egyelőre gyógyszeres kezelés, de 1-2 év múlva műtét-ő ezt mondja. Csak a ciki benne, hogy a mellékpajzsmirigy a pajzsmirigy mögött és rajta helyezkedik el, és ilyenkor nem csak a mellékpajzsmirigyet műtik le, hanem vele együtt a pajzsmirigyet is lecsonkítják, ami nekem eddig tökélletesen működött, TSH 1,61, anti-TPO és TYRAK is norm.
Végig bőgtem az utat kedden hazafele a dokitól.
A páromnak nincs gyermeke, nagyon jó ember megérdemelné, annyira ért a gyerekek nyelvén. Fiatalabb nálam 6 évvel. Mondtam neki, hogy elengedem. Keressen nálam fiatalabbat, én már vénasszony vagyok hozzá. Egy fiatal nő még szülhet neki. Nem leszek önző.
Azt mondta, hogy szeret, és nem megy sehova.
Hát ennyi. Ma megyek az újabb vérvételi eredményért...... nem tudom... jó lett volna új életet kezdeni, annyi megpróbáltatás után, jó lett volna. Nekem hál'Istennek vannak fiaim, neki nincsenek. Jó lett volna közös baba, imádtuk volna...
Ne adjátok fel, aki küzdhet még a babáért, küzdjön! Szorítok, hogy sikerüljön mindenkinek!
Puszi mindenkinek!
Kolibri84
2016-07-21 06:33:47
Agi koszonom a valaszt.
Szivbol kivanom, hogy mielobb felepulj.
Emelkedett anti TPO-val kapcsolatban kaptatok hasznalhato tanacsot?
Lehet valahogy mersekelni? Nekem legutobb 124 lett, de mivel minden mas ertek jo lett, nem foglalkoztak vele.
Ági41
2016-07-20 22:52:21
Kolibri, nekem legutóbb (2016.04.26.) 119 IU/mL volt.
Kolibri84
2016-07-20 22:28:37
Agi rettenetesen sajnalom! Ez szornyu:(
Kivanom hogy felepulj testileg es lelkileg minel elobb.
Ha nem tolakodas megkerdezhetem hogy mennyi az anti TPO szintetek?
Nalam enyhe kilengest mutatott, a doki meg csak ralegyintett, hogy 1000 alatt nem szoktak kezelni.
Ági41
2016-07-20 21:36:26
Zbk, a Medrolt akkortól szedtem, amikor kiderült a terhesség. Az első ultrahangon még felritkulás volt, ez volt június 22-én, ekkortól szedtem, most meg le kell építeni. Én elkezdtem májusban Bioco halolajat szedni, napi 2 szemet, utána nem sokkal beteg lettem, legutóbb tavaly június elején voltam.
Annyit mondott a G1-es nődoki, hogy nem az nk sejt miatt van most, hanem az életkor, a genetika.
Niki080495
2016-07-20 21:08:03
Ági
Nagyon sajnálom :(
zbk74
2016-07-20 20:53:11
Ági mérhetetlenül sajnálom, erre nincsenek is szavak. Kitartás kívánok neked és mielőbbi lelki, testi felépülést.
Lipidet nem kaptál ezekre az eredményekre? Én úgy tudom, hogy 20 % feletti NK sejtszámra kell a szteroid és a lipid is, 20 % alatti eredménynél elég lehet a lipid is. A lipidet kaphatja az ember 0. kezelésként is (én most múlt héten csütörtökön kaptam a másodikat) teherbeesés előtt, de ha valaki kismama akkor kell kapnia az 5. illetve a 8. héten is. Medrolt mikortól kellett szednem és mennyit?
Igen nekem is nagyon magas az ANTI-TPO szintem ezek szerint mi nagyon egy cipőben járunk :-(. Ebből is látszik, hogy ilyenkor az immunrendszerünk dolgozik ellenünk és hát sajnos a baba ellen :-(. Szerintem ne add fel, kérdezd meg az orvosod a lipidről (ha esetleg eddig nem kaptál). Én 4 vetélés után most még ebben a kezelésben bízom nagyon remélem így sikerül kihordanom a kistesót.
Ági41
2016-07-20 18:22:24
Sziasztok!
Ma mai uh is igazolta, hogy elhalt a terhesség. Ma már csak 4mm volt az embrió, hétfőn 6mm volt. Holnap fekszek be a volt Máv kórházba, ha nem indul el a vetélés, akkor holnap este felhelyezik a lamináriát. Péntek reggel műtenek.
Lehet hogy már 42 évesen nem érdemes babát vállalni, mert nagyobb a vetélés aránya. Nem tudom, hogy bevállaljak-e egy harmadik terhességet-e.
Zbk! Nekem is gond volt az nk-val, a a funkció jó, a sejtarány volt 28%, erre Medrolt kaptam. Februárban és most is a terhességi kor 9.hetében történt a missed ab.
Nálam is a pajzsmiriggyel van a gond, megeszi a szervezetem, jól mutatja a kissé magas Anti-TPO.
zbk74
2016-07-20 13:59:12
Viktória4 a 4 missed ab után elkezdtük a nagy kivizsgálásokat, a vetélések idejéből nagy volt a valószínűsége, hogy immunológiai az oka. (Mindig egyre korábban veszítettem el őket 9-6-5-5 ). Felmerült persze, hogy a korom miatt vetélek el, de azt mondta több nőgyógyász egymástól függetlenül, hogy 4 vetélés egymás után már rendszerhiba lehet. És úgy néz ki, hogy tényleg, első körben nagyon magas lett a természetes ölősejtjeim aránya (30%) és a funkciója is (258%). Akkor mondták először, hogy ebből valószínűleg szteroid és lipid kúra lesz. Egy kontroll vérvizsgálat után a funkció már jó volt, de az arány még mindig nagyon magas volt 24%). Ennek alapján megkaptam az engedélyt smoflipid infúziós kezelésre ami lenyomja ezeknek a sejteknek a számát.
Volt még egy vizsgálatunk (alloimmun), ami alapján ivig-re is szükségem lett volna, mert a partner ellenim is magas volt (annak ellenére, hogy már van egy közös gyermekünk), de ott is egy kapcsolódó vizsgálat után derült ki, hogy az mégsem használna nekem.
Nagy a valószínűsége, hogy a szülés után nem állt vissza az immunrendszerem a normális szintre, túlpörög, ami miatt lett egy autoimmun betegségem is (immunrendszerem eszi a pajzsmirigyemet), és ez a túlműködő immunrendszerem idegenként kezeli a magzatot és megöli :-(. Azért is következik be mindig egyre korábban mivel a szervezetem találkozott már a "betolakodóval" és egyre korábban érzékeli és tesz ellene :-(. Remélem érthető voltam :-)
Viktória4
2016-07-20 13:40:12
Sziasztok!
Zbk74!
Megkérdezhetem,hogy mi volt ami kiderült Nálad?Azért érdekelne,mert én is 42 éves vagyok és én is 4 missed ab-n vagyok túl.Viszont sajnos nálam eddig nem jöttek rá az okra.
Ez év februárjában derült ki a mellékpajzsmirigy túlműködésem. Teljesen "véletlenül". Nagyon régóta küzdök vesekövekkel, szinte azóta, hogy Lacus fiam megszületett, annak pedig már 14 éve, kb. 1 hónapos lehetett a picim, amikor vesegörcsöm jelentkezett, de akkor még nem tudtam, hogy ez az. Azóta rendszeresen átéltem, bizonyították is a köveket, most is van 4 db. Asszisztensőként dolgozom belgyógyászaton, és februárban az éves kötelező labor vizsgálatkérőmre ráírtam a mellékpajzsmirigy PTH hormont....ugyan nézzük már meg (engem érdekelt csak), mert eddig nem volt rá kíváncsi senki, sem az urológus, sem a főnököm nem tanácsolta. Így kiderült, hogy mégiscsak ott van a baj (PTH 185,9 (12-72)). Ugye a mellékpajzsmirigy szabályozza a Ca-P anyagcserét, növeli csökkenti a vér Ca és P szintjét, csontműködést, felépítést vagy éppen lebontást.Ekkor még a Se Ca és P rendben volt, de magas volt a vizelet Ca ürítésem (ami a csontokból való Ca).
Közben felkerestem nőgyógy. dokit is, aki kivizsgált minket meddőségi szempontból (hormonsor, folliculometria, cyt., teny., átjárhatósági, spermatogram), nagyjából ok minden, koromra való tekintettel előjegyezetett okt. 26-ra a Kaáliba.
Áprilisban felkerestem a leleteimmel egy endokrinológust (labor, PM UH, izotóp vizsgálat), aki 3 hónap múlva friss laborral visszarendelt.
A mellékpajzsmirigy izotóp,sajnos nem mutatott ki mellékpajzsmirigy adenomát, pedig jó lett volna, ha kimutat, mert akkor műtéttel ezt az egész bajt meg lehetett volna gyógyítani.
A mostani friss laborom a magas PTH mellett 3,33 mmol/l (2,1-2,75) szérum kalcium, ami extrém magas, és sűrgősen elküldött tegnap reggel egy újabb vérvételre. Tegnap reggel megtörtént a vérvétel. ma megyek vissza kontrollra. Meg fogja kérni a támogatási kérelmet az OEP-től 30 mg Mimparára, egyébként 50 000 Ft lenne. Emellett a gyógyszer szedése mellett nem lehet kisbaba.
Ha az izotóp kimutatta volna a sejtburjánzást, akkor egy műtét segíthetne, de mivel nem , így egyelőre gyógyszeres kezelés, de 1-2 év múlva műtét-ő ezt mondja. Csak a ciki benne, hogy a mellékpajzsmirigy a pajzsmirigy mögött és rajta helyezkedik el, és ilyenkor nem csak a mellékpajzsmirigyet műtik le, hanem vele együtt a pajzsmirigyet is lecsonkítják, ami nekem eddig tökélletesen működött, TSH 1,61, anti-TPO és TYRAK is norm.
Végig bőgtem az utat kedden hazafele a dokitól.
A páromnak nincs gyermeke, nagyon jó ember megérdemelné, annyira ért a gyerekek nyelvén. Fiatalabb nálam 6 évvel. Mondtam neki, hogy elengedem. Keressen nálam fiatalabbat, én már vénasszony vagyok hozzá. Egy fiatal nő még szülhet neki. Nem leszek önző.
Azt mondta, hogy szeret, és nem megy sehova.
Hát ennyi. Ma megyek az újabb vérvételi eredményért...... nem tudom... jó lett volna új életet kezdeni, annyi megpróbáltatás után, jó lett volna. Nekem hál'Istennek vannak fiaim, neki nincsenek. Jó lett volna közös baba, imádtuk volna...
Ne adjátok fel, aki küzdhet még a babáért, küzdjön! Szorítok, hogy sikerüljön mindenkinek!
Puszi mindenkinek!