Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
global
2017-04-06 05:26:55

Sziasztok!Igaz én már feladtam, de a hőm még nem :))
Nekem volt már olyan ciklusom, hogy 36,8 menstruálni kezdtem! :((
A tüszőrepi és előző ciklusok alapján 30. ciklus nap körül kéne megjönnie!
Lássuk a görbéket, szorítok!
global
2017-04-05 20:19:18

Sajnálom minacintia!szerintem femibion! :))
Már én is várom hogy megjöjjön, igaz csak ovu után vagyok 6-7 nappal, de miután beszéltem a dokival már nem hiszem hogy sikerült!Most kíváncsi vagyok hány napos lesz az Lh fázisom!Szorítok mindenkinek!
minacintia96
2017-04-05 19:45:00

Sziasztok! Tegnap este megjött :( már minden hónapban egyre rosszabb érzés amikor megjön :( szerintetek a femibiont vagy az Elevitet szedjem?
Kira84
2017-04-05 14:42:24

Lányok lenne egy kérdésem a ciklus 14.napjától Duphastont kell szednem 2x1 progipótlásra a sárgatest elégtelenség miatt, a lényeg hogy utánanéztem de nem találok róla semmit hogy befolyásolná e a hőt,a múlthónapban is szedtem de akkor nem volt rendes peteérésem,...Szóval beleszól a reggeli hőbe a bogyó?
Eprike
2017-04-05 11:34:18

Kicsifény leírása szép részletes :) Én csak nagy vonalakban leírtam nálam hogy ment. :D Amúgy jó infó, hogy tízóraira is lehet enni gyümit :D Én mindenhol azt olvastam, hogy csak délután -.- Pedig, ha tehetném gyümin élnék XD Most kismamaként sajnos eddig nem tartottam a diétát sőt... azt ettem/eszem ami jól esik, csak igyekszem nem sokat enni... néha nehéz XDD De most szép lassan visszaállok a diétára legalább a mit mikor szabad enni részére. Szerencsére eddig csak 3és fél kg jött rám és a cukrom is jó volt eddig, de 26 hetesen 3 hét múlva menni kell a kétórás cukorterhelésre ismét.... kicsit tartok tőle így inkább már most kezdek beleszokni a diétába :D jobb mintha hirtelen kötelező lenne ... :)
global
2017-04-05 10:27:14

Mircsi szerintem lehet hogy sikerült!Igaz én a progihoz nem értek sajnos! :))
global
2017-04-05 10:26:31

Szia Kicsifény!Nagyon hálás vagyok minden infóért! :))Igen küld át légyszíves és ezt is lementem magamnak amit írtál, meg amit Eprike írt! :))
Volt terhelésem a 0 perces 5,8 inzulin lett, 0 60 perces 52,8 a 120 perces 43.
A doki azt mondta hogy azért gondolja hogy az mert a 60 perces több mint 5x-se a reggelinek! De mivel 100 alatt van így csak gyanús neki, meg az hogy közép időben van maszatolásom!
Kicsifény
2017-04-05 09:44:38

Sziasztok!

Ritkán írok ide mostanában, de Global, látom, hogy most állsz neki diétázni, írnék én is pár sort róla. Én nem mindent úgy tudok, ahogy Eprike.

Én 160 gr-os diétát, illetve életmódot folytatok 2011 óta, illetve most kismamaként 180 gr-ot kellene ennem, de örülök, ha 170 gr-ot magamba tolok. :)

Szóval vannak lassan és gyorsan felszívódó szénhidrátok. Gyorsnak minősül gyakorlatilag minden édesség, fehér lisztes pékáruk, minden ami "nem egészséges"
Minden étkezésnél kell lassú felszívódású kaját enned, kivéve az uzsonna. Ott csak gyors felszívódásút kell, én ezt a "bűnöző" étkezésnek hívom, ott lehet kis édesség, fagyi, stb. :)

A fehér lisztet és a kristály, nád, kókuszvirág cukrot, mézet, porcukrot el kell felejtened.
Elsőként szerintem nehéz rögtön teljes kiőrlésű pékárukat enni, mivel az minősül tk-nak, amiben 70%ban teljeskiőrlésű liszt, 30%-ban fehér liszt van. Ha elsőre még nem ízlik neked így, akkor mehet elsőként 50-50%-os pékáru is.
Sajnos az üzletekben csak az előre csomagolt toast kenyereken van feltüntetve a ch tartalom, a pékségekben max. a lipóti pékségben kapsz jó kenyeret, kiflit.
Tényleg érdemes gondolkodni az otthoni kenyér, kifli gyártáson. :) Nekem nincs kenyérsütőm, a sima sütőben sütök mindent magunknak.

Az étkezés beosztás nagyjából úgy néz ki, hogy 30 gr reggeli, 25 gr tízórai, 50 gr ebéd, 25 uzsonna, 35 vacsora, 15 pótvacsora. 7.30-10.00-12.30-15.30-18.00-21.00 órakor van kaja. De ha 21-22 óra körül már alszol, akkor a pótvacsorát el kell osztanod a többi étkezésre, akkor viszont 5 étkezésnél elég 3 óránként enni.

Reggelire, délre csak LASSÚ felszívódású kaját ehetsz.
Reggelire tilos a tehéntej!!! Növényi tej, pl. mandulatej mehet, vagy ha kávézol, akkor tejszín vízzel higítva tej helyett mehet. Joghurt, kefír nem mehet reggelire, sajt igen, lényeg, hogy tk.pékáru, felvágott, sok zöldség, tojás.
Tízóraira mehet fele-fele arányban lassú-gyors felszívódású. Én úgy tudom, hogy mehet a gyümölcs is, én legtöbbször gyümölcsöt eszem, korpovit keksszel. Itt is mehet kávé, tejjel, ha reggel nem iszol.

Ebédre kell a legtöbb és csak lassú felszívódású szénhidrát. Azt tudni kell, hogy minél jobban feldolgozol egy alapanyagot, annál gyorsabb a felszívódása. Pl. a krémlevesek gyorsak, mert teljesen pürésítve van a zöldség. A krumpliból a sült krumpli az egyedül elfogadható, de ebből is inkább csak ebédre és mértékkel. A krumplipüré és tört burgonya nem jó. Rizsek közül a fehér rizs felejtős, a basmati rizs a legjobb, az lassú felszívódású. Főzelékek is jók, azok lassúak.

Uzsonnára mehet a csak gyors felszívódású, gyümölcs, joghurt, süti (megfelelő cukorral), csoki- ebből étcsoki, ha szereted a legjobb, túró rudi.

Vacsora - hasonló a reggelihez, de itt lehet 10 gr gyors felszívódásút enni.

A pótvacsora mindig lassú felszívódású lehet csak. Pl. korpovit keksz, felvágottal, sajttal.

A Norbi kaják nem jók, sok bennük a szója és annyira le van csökkentve a ch tartalmuk, hogy rengeteget kellene enni belőle, hogy elég legyen. (ezt dietetikus mondta nekem). A túró rudija és a csoki és vanília pudingja mehet, főleg tízóraira és uzsira, pékárujuk közül a schwartz termékek, pl. kakaós csiga mehet, ha nagyon megkívánnád. :)

Az elején biztos nehéznek tűnik majd, főleg a számolgatás, de én azt javaslom, hogy legyél kitartó, számolgass az elején sokat és pontosan, aztán egy idő után menni fog. Jó tanács, hogy korpovit keksz mindig legyen nálad és otthon is, az mindig jól jön, mert lassú felszívódású. :)

Sajnos folyadékból is csak a víz a legjobb, tea édesítővel, gyümölcsléből a light-ok, de csak mértékkel.
Én édesítőnek a dia-wellness 1:4-negyedannyi édesítőt használom, van porcukor és vaníliacukor helyettesítőjük is, netről szoktam rendelni egy-egy nagyobb adagot és sokáig elég.

Láttam, hogy írtad az e-mail címedet, ha szeretnéd, küldök át neked minta étrendet, bár 160 gr-ra szól, de ki tudod egészíteni magadnak. Van tápanyagtáblázatom is.
Megkérdezhetem, mit jelent, hogy IR gyanú? Voltál terhelésen? Ha rendszertelen a mensid, akkor ajánlom még az aviva tornát is.
Mircsi
2017-04-05 09:30:57

Szia Global :-)
Itt a görbém, de szerintem a progi miatt ment fel az utolsó két nap.
Amikor nem mértem, külföldön voltam, hosszú volt az út oda-vissza, alig aludtam,szerintem nem lett volna értelme mérni.
a doki 5 napot mondott, de szerintem holnap csinálok egy tesztet, ha negatív abbahagyom, szerinted??
global
2017-04-05 09:13:56

Hopsz ez kétszer ment el! :))Bocsi! :))

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!