Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Szia Mircsi!Hát sajnos én progit még nem szedtem de nekem azt mondta a doki hogy maszatolás az inzulin eltérés miatt is lehet!Ő endokrinológus egyben! :)) Remélem ha nem lesz pozi akkor hamar megjön és tudod kezdeni az új ciklust!De még ne adjuk fel, hátha sikerült!Görbéd nincs? :))
global
2017-04-05 09:13:30
Szia Mircsi!Hát sajnos én progit még nem szedtem de nekem azt mondta a doki hogy maszatolás az inzulin eltérés miatt is lehet!Ő endokrinológus egyben! :)) Remélem ha nem lesz pozi akkor hamar megjön és tudod kezdeni az új ciklust!De még ne adjuk fel, hátha sikerült!Görbéd nincs? :))
Eprike
2017-04-05 09:13:13
A cukrom nekem is jó :) Homa nem tudom, de majd előkotrom...
Meforalt szedtem, mert a mercktől ment a hasam xD
Kira84
2017-04-05 09:07:36
global, Eprike ,Köszi hogy ránéztetek,nagyon remélem hogy igazatok lesz úgy szeretném már ha végre baba lenne 5.év után olyan boldog lennék..
global
2017-04-05 09:04:32
Szia!Nekem csak 52,8 volt terhelésre a cukrom meg nem magas, hanem tök jó!A homa index meg 1,4!Nem igazán értem hogy akkor miért van így?
Te is meckmorfint szedtél? :))
Eprike
2017-04-05 08:59:47
Kira ezen ne aggódj, sztem jobban lehet aggódni, hogy, ha visszaesik :D (pláne, ha nem mászik utána fel -.-)
Global, nekem húúúúú nagyon magas volt XD egyik évben 180 volt majd kicsit figyeltem a kajára így lement 135-re kb (nem tudom hol a papírkám) Ekkor kaptam gyógyszert... harmadik hónapban babás maradtam. Szóval nekem igen csak magas. Azóta nem volt nézve, terhesen nálunk nem nézik, a cukor fontosabb, ha az kordában van akkor nem okoz problémát a magas inzulin. De sajnos benne van a pakliban, hogy cukros lesz a kismama.... még nem vagyok az remélem nem is leszek.... de para :)
global
2017-04-05 08:51:56
Szia Eprike!Köszönöm!Mennyi volt neked az inzulin terhelésre?
Kíra szerintem ez nem törvényszerű hogy visszaesik, nekem sose szokott visszaesni akkor, szerintem szépen látszik az ovu és szerintem a leesés utáni első magasabb napon volt!Kicsit mellé húzta a rendszer! :))
Kira84
2017-04-05 08:39:42
Sziasztok lányok.Tudom fura de eluralkodott rajtam a kétség,ha biztosan megrepedt a tüszőm akkor nem kellett volna egy kicsit vissza esnie a hőnek a pé után a 2-3napon? Nézzétek meg nagyon ideges lettem.Lehet reménykedem közben meg meg sem repedt.
Eprike
2017-04-05 08:02:01
Ide leírom, hátha a többiek még hozzászólnak :)
Mennyiségeket neked kell számolgatni, én ugyan nem tartottam kereken a 160g diétát csak úgy nagyjából. Pár g ch-n nem akadtam ki :D
Szóval lényegében az a fontos, hogy 5szőr egyen az ember esetleg 6szor.
Reggeli: valami teljeskiörlésű szendvics akár egy zsemle jól megpakolva felvágott vaj, zöldségek. Vagy két kisebb szelet kenyér.
Tízórai: korpovit keksz 3-4 db (zabkeksz is jó, de akkor abból kevesebb :D ) és 3in1 kávé, vagy tejes kávé (fontos, hogy tejet csak délután szabad, de uzsira már egy kicsi tejjel belefér a kávé)
Ebéd: melóban én norbi kaját rendeltem ott fel volt tüntetve a ch. Egyébként szinte bármi, de a legjobb zöldség köret husival, vagy jó kis főzelék husival, leves, tésztát kerülni, esetleg lehet kapni rizstésztát vagy akármi mást :D (én nem szeretem őket így inkább nem ettem tésztát) De alapvetően bármi mehet ebédre, csak, ha ch dús kaja akkor abból kevesebb legyen a tányéron :)
Uzsira: Na ilyenkor ehető gyümölcs! Máskor nem. Banán szőlő tiltva. Egy nagy alma, vagy valami más gyümi belefér, és akkor jöhetnek a tejtermékek is túró, joghurt (natur, de néha belefér egy gyümijoghurt már lehet light dolgokat kapni)
Vacsira: ami reggeli vagy ebéd volt kicsit kevesebb. Nálam ez sokszor kimaradt és szintén joghurtoztam korpával.
Nagyjából ilyen a felépítés, ch elosztást nem írtam, azt a neten megtalálod a 180g-oshoz, eleinte jó, ha leméred megnézed mibe mennyi van pl egy almában stb... és akkor kb össze tudod rakni miből mennyit szabad :)
E mellett én sokszor csináltam nasiszerű dolgokat, pl zabpelyhes túrógombóc kicsi édesítővel tejföllel, ez jó volt uzsira. Vagy zabpelyhes kekszet vörösáfonyával ez meg tízóraira is nagyon jó :) Lehet kreatívkodni. Bűnözni nem nagyon, max heti egyszer akkor is megpróbálni a szabadon választható süthető egészségesebb fajtákból :D Mi még kenyérsütőt is vettünk külön sütöttem magamnak a kenyeret :D
Szóval nem kel a számolást sem görcsösen csinálni, de első héten érdemes körbenézni aztán már ránézésre tudni fogod kb mennyit szabad :)
global
2017-04-05 07:14:37
Szia!Nekem 180 g diétát kell tartani!Igen megköszönném ha leírnád!Küldök email címet! nikefedra@freemail.hu De az is jó ha ide le tudod írni! Köszi