Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Anitacool köszönöm a felvilágositást,nagyon aranyos vagy:) Akkor csak volt ovu, mert most felment 36.4 re igaz .De kiváncsiságbol,csináltam reggel xepil terhességi tesztet 25 öst ,és átt látszott a második csik is, nagyon halvány de a párom látja akkor csak ott van:D Most megy DM be venni terhességi tesztet mert az az egy volt.Reggel megnézem,erösödött e :)
Kira84
2017-10-07 08:18:03
Anita34
Szia onnan tudom hogy előtte nem repedt meg, hogy tegnap lett full + az Lh teszt, és még onnan hogy tegnap este úgy begörcsőlt a hasam alja ,főleg a bal oldal hogy le kellett feküdnöm alig bírtam elviselni.Nekem Márciusban is ilyen volt elég nagy görcseim voltak mikor megrepedt a tüsző..
Anitacool
2017-10-06 23:04:47
Fbara szerintem is ráérsz még tesztelni legkorábban a nem várt menzesz első elmaradása napján. :-)
fbara90
2017-10-06 22:59:02
Erikasz szerintem még korai tesztelni. Egy hetet még úgy tervezem, hogy várok. :)
Anitacool
2017-10-06 22:47:15
Üdv az újaknak! Remélem nem kell sokáig görbét vezetnetek! :-)
Nikol a görbéd kicsit hektikus, jó lenne tudni néhány kiegészítő adatot: nyák állaga, ovu teszt eredmény, ovulációs fájdalom. Ezek hiányában én is oda tenném, ahova a gép tette.
Anita. A ciklusod nagy vonalakban így működik. Mikor megjön vagy alaphőn vagy, vagy pár nap alatt visszaállsz alaphőre, mert a szervezetedben az ösztrogén nevű hormon dolgozik. Ez érleli a petesejteket, amik sorban várják, hogy elérjék a megfelelő érettségi szintet és megrepedjenek. Ehhez a luteizáló (LH) hormon rövid megjelenése járul hozzá, itt átmenetileg tapasztalhatsz visszaesést a hőgörbéden. De az is lehet, hogy nem, mert mire méred, már visszaáll, szóval leesés nélkül is lehetett ovud. LH csúcsnál lesz + az ovuteszt, ezt követő 2 napon belül esedékes az ovuláció bármikor. A teszted nem lesz napokig + ennek ellenére, ha mégis az bajt jelezhet (pl. PCOS okozhatja) Mikor megreped a tüsző, a sárgatest azt üzeni az agyalapi mirigyeidnek, hogy készüljön fel egy esetleges terhességre: csökkenti az ösztrogént és növeli a progeszteron hormont, ami segíti a méhnyálkahártya megvastagodását, hogy mire kb egy hét múlva odaér az úgynevezett blasztocita (megtermékenyült petesejt), addigra pihe-puha ágyikója legyen. Ha megtörténik a beágyazódás, akkor elkezdődik a hcg nevű hormon termelődése, ami 2naponta duplázódik. Nem érdemes túl korán tesztelni, de a következő esedékes ciklus első napján, már jó eséllyel kimutatható a mennyisége, így ha halványan is, de pozitív lesz a terhességi teszt. Ami a lényeg, hogy a progeszteron nevű hormon termelődése hőfejlődéssel jár, így azt tapasztalod, hogy az alaphőd a peteérés előtti (follikuláris fázis) átlaghőhöz képest minimum 0,2celsius fokkal megemelkedik az ovulációt követő 3-5 napon belül. A ciklus 2. fele az úgynevezett luteális fázis, ami az ovuláció után 12-16 napig tart, ez egyénfüggő. A görbe emelkedéséből, alakjából NEM LEHET megállapítani azt, hogy van-e baba, csak akkor lehet gyanakodni rá, ha 16-18 napnál tovább magasan marad a hő és nem jelentkezik menstruáció. Ekkor már a legtöbb esetben + a hcg teszt, de h nem, akkor is vérből már kimutatható.
Erika: Én nem hiszek a beágyazódási hőleesésben. Sok görbe hullámzik, amik babásak lettek, de a nem babások között is. Erre nem lehet alapozni. Ami biztos, hogy holnap fel kell ugrania, vagy különben szerintem nem volt tüszőrepedés.
Anita: A + ovuteszt után 2 napon belül van tüszőrepedés. Szerintem neked mostanság lesz, eddig szerintem follikulárisban vagy.
erikasz
2017-10-06 21:40:00
Fbara90 nagyon szép a görbéd 10nap jársz ,nem tesztelsz?
erikasz
2017-10-06 21:16:39
Az adatbevitelnél rákantintol 12 napodra és mutatja 12 napi adatbevitelt a hönél nincs adat azt ütöd be .Érted már?