Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Renata1989
2017-10-23 07:40:01

Sziasztok csajok! Nagyon rég nem voltam itt... tanácsotokra véleményetekre lenne szükségem... Múlt hónapban 4 nappal hamarabb meg jött pedig mindig percre pontos.. 28 naposak a ciklusaim... Mielőtt meg jönne egy héttel elotte fájdogálnak a melleim.. most viszont a köv mensi esedékes 27.én.. es mar ciklus 8.napjától nagyon fajnak a melleim ,, erzekenyek,nehezek.. egy hete vettem tesztet negativ.. :( de szerintem ez nem normáis hogy mensi elott 2-3 héttel fájdogáljon a mellem... szerintetek? ... Köszönöm Renáta
Niki111
2017-10-23 06:22:57

Amandeen : bízzunk benne , h van a lombik elott még megoldás

Cskkrisz : rengetegen azt mondták, h önző vagyok és nem gondolok a gyerekeimre. Pedig pont rájuk gondoltam . A nagy fiam volt a legnagyobb lelek tamaszom . Ő mondta , h próbáljam ki az együttélését , különben sosem tudom meg ! És milyen igaza volt :) nagyon bölcs , így 11 évesen. Több este van , mint némelyik felnőttnek , az biztos.
Nagyon jól kezelik a gyerekek a helyzetet . Sokkal jóban , mint s felnőttek .

Én mar kezdek nagyon izgulni . 14. Dpo , hő maradt fent . Tudom , nem szentírás ... :)

Erika , mi újság ? Többiek ?
Cskkrisz
2017-10-22 20:32:59

Amandeen...sajnálom, hogy ilyen az eredményed, de próbálj egyelőre nem a legrosszabbra gondolni, vard meg mit mond a doki. Hatha nem olyan kilátastalan a dolog, mint így interneten diagnosztizalva. Nagyon szorítok neked, hogy az orvos megnyugtassom!!!
Niki, le a kalappal előtted...nagyon kemény időszakon vagy túl és úgy döntöttél, ahogy sokan nem mernének. Bator vagy és magaddal és a gyermekeiddel is a legjobbat tetted. És te vagy az élő bizonyíték, hogy 12 év rossz hazasság után, 35 évesen, 2 gyerekkel is van remény. Ez kétségkívűl igaz szerelem, mindketten sokat áldoztatok, hogy együtt lehessetek, hanarosan jön a 'gyümölcs' is...megérdemlitek. Apudat sajnálom nagyon...biztosan büszke rad a döntésedért!
Niki111
2017-10-22 19:40:53

Amandeen: én jártam cukor probléma miatt Budára a Mens Mentis -be és ott hallottam, ahogy beszélgetek, h mekkora gond, h fogigátlót adnak a PCOS-ra....ismered ezt a helyet?Esetleg nézd meg, nem tudom merre felé élsz
XI. ker-ben van a Fehérvári úton
Amandeen
2017-10-22 19:24:34

Persze akkor én sem voltam még tisztàban sok mindennel, nem foglalkoztatott hőmérőzés, meg ilyenek, nem is tudtam hogy ilyesmi létezik. Gondoltam, a gyógyszer helyrehozza a hormonhàztartàsom, baba is könnyebbben összejöhet, hiszen kiszàmítható, mikor van peteérés (a doki fogalmazott így), ezért félve attól, hogy nehogy felboruljon megint a ciklusom, szorgalmasan szedtem a hormonpotlót... most így utólag màr nem tudom, mi lett volna, ha előbb hagyom abba, és megnézetem a hormon szintjeimet... nem tudom...
Amandeen
2017-10-22 19:18:48

Niki111, igen, a ciszta miatt írta fel, mivel azt mondta PCOS-re hajlamosak a petefészkeim, ezért ha még nem terveznék babàt fogigàtlót írna fel, hogy pihenjenek a petefészkek, de mivel akkor 3 éve úgy voltam, hogy 1-2 éven belül màr szeretnék kisbabàt, jött is közben 1 évre rà az esküvő, így ezt a gyógyszert kaptam, ami mellett elvileg teherbe lehet esni. De ettől kezdve semmi màs kivizsgàlàson nem voltam, akkor a hormonjaimat sem nézte meg senki, csak MR és UH-n néztek meg, illetve tumor marekereket néztek meg vérvételen.
Niki111
2017-10-22 19:05:27

Amandeen: igen, így már értem. Egy ciszta miatt kellett hormontartalmú gyógyszert szedned? mert az nekem is volt, de a nőgyógyászom nem írt rá semmit.
Most júniusban voltam éves szűrésen, akkor azt mondta, ha szertenénk harmadik babát, akkor ha pozityv a teszt, menjek hozzá, mert el van vékonyodva a hegem. Ami valószínűleg a túlzott sportnak tudható be, maratoni futó voltam. Bár ez már a múlté....

Cskkrisz: én halkan azt mondom, én is így döntöttem volna. és azt hiszem senki nem vethet a szemedre semmit.
nekem a házasságom már legalább 5 éve tönkrement, de inkább 8. Mégis , mikor terhes maradtam a kicsivel (pharmatex baba, az akkori férjem nem is tudott róla, hogy használok bármit) azt gondoltam, ez isteni jel....szocpol is a nyakunkon volt, így azt gondoltam, most minden klappol a házasság megmentéshez. Hát nem így volt.
Tavaly áprilisban meghalt az én egyetlen lelkipillérem, az apukám :(
Aki nekem a férfi kép volt az életemben....A férjem pedig nem pótolta ezt a képet, sőt....csúnya dolgokat megtett velem (nem megcsalás)
Teljesen elhidegültünk igazából tavaly már nem is nagyon beszéltünk egymással, szex semmi nem volt. Én totál depis voltam.
Szeptemberben egyetemre kezdtem járni, mester diplomát csinálok a szakmámban és ott találkoztam a mostani férjemmel. És innen kezdődik a mese.....ha valaki azt mondja nekem, szerelem....ugyan-ugyan
Hát de, és első látásra. Mindkettőnknek. Amint egymás szemébe néztünk, kész, vége volt a világnak.
Azt sem tudtam hirtelen, h mit érzek, 12 éve házas voltam.
Elkezdtünk egymással beszélgetni, chat, fb, stb....
kiderült, hogy neki is szar a házassága, van egy lánya.
Először úgy gondoltuk titokban, 2 hetente, mikor suli van talizunk.
2 hónap alatt rájöttünk, hogy bizony nem tudunk egymás nélkül élni.
Csakhogy ő 240 km-re tőlem lakott és ott is dolgozott.
először ő mondta el otthon és költözött el, majd én mondtam el másnap. Igenám, de a férjem nem volt hajlandó elköltözni jóideig. Brutál anyagi dolgokat bevállaltam, h békésen tudjunk válni....
Erről sokat tudnék mesélni,
Zsoltim januárban tudott hozzám költözi, és márciustól dolgozik errefelé. Nehéz, erőt próbáló időszak volt. Azt mondtam, nem érdekel az sem, ah egyedül maradok, mostmár elválok.
A gyerekeim imádják Zsoltimat. Férfi kép van előttük. Az apjuk semmit nem foglalkozott velük, csak a tv, meg a telefonja. És mindig azt mondja nincs senkije és egyedül van a világban.... igaz a szülei meghaltak. De a fiúk??
Akkor megtanultam ki van mellettem és ki van ellenem , az biztos.
Amandeen
2017-10-22 18:48:52

Niki111, a problémàm lehet, hogy meddőség, korai petefészek kimerülés, legalàbbis én laikusan így tolmàcsolom a hormonvizsgàlatom eredményét (rettentő alacsony, 0,1 alatti AMH hormonszint) :-( Orvoshoz csak ezen a héten megyek majd, ő majd tolmàcsolja a leleteket. Én csak a referencia szàmok meg az interneten olvasottak alapjàn tudom értelmezni ezeket a szàmokat. Szóval igazàból nem tudom, mi bajom, de hogy nem a jön a baba, az is tuti. Ezért is kezdtem el a kivizsgàlàsok soràt. Férjemmel 2 éve vagyunk hàzasok és eddig semmi. Röviden annyi még, hogy 3 évvel ezelőtt volt egy ciszta a petefészkemen, és azzal rohangàltam az orvosokhoz, aztàn UH-n úgy làttàk magàtól felszívódott. Persze hormon tartalmú gyógyszert kaptam, és azt szedtem 3 évig, idén augusztus végén döntöttem úgy, hogy abbahagyom, mivel terhességre gyanakodtam, a gyógyszeren meg azt írja, hogy ilyen esetben azonnal abba kell hagyni. Persze nem volt baba, de ettől még nem kezdtem újra a gyógyszerezést, gondoltam hàtha az àll a sikertelenség hàtterében, és a természetre bíztam magam. Most kezdtem meg a 2. gyógyszermentes ciklust. Elvileg nem fogigàtló volt, de ugyanúgy ösztrogén és progeszteron tartalmú, mint a fogigàtlók. A gyógyszer 28-29 napossà tette a ciklusaimat, mindig előre tudtam, mikor fog megjönni. Hőgörbe is olyan volt, amin làtszott az ovu a ciklus közepén, de most màr kételkedem volt-e egyàltalán tüszőérésem. Illetve kérdés, egyàltalàn vannak-e még petesejtjeim, mivel az AMH hormon szint dzt mutatja meg, nekem pedig nagyon alacsony ez a szàm. Most kétségek között vàrom a doki véleményét, lehet hogy lombik segíthet csak vagy az sem.... teljesen el vagyok kenődve!
Cskkrisz
2017-10-22 17:46:25

Milyen igazad van...mindenki a sajat életét éli...és könnyű kívülről ítélkezni.
A műtét, az altatás, a gyógyszerek mind-mind okozhattak bajt. Átnézték a zárójelentéseimet, egy orvos sem mert bíztatni. Ha csak egy mondta volna, hogy minden rendben nincs is kérdés. Tudom sokan még egy beteg gyerneknek is örülnének, de Hannaval szemben és a babaval szemben sem lett volna fer...
Hanna januárban lesz 7...de minden vagya egy kistesó.
Az, hogy elváltál a te döntésed volt, biztosan okkal tetted. Bátor vagy, mert sokan inkább megalkusznak, a gyerekekre fogják, vagy siman azt hiszik lehet még jó. Ha rendben lettek volna a dolgok biztosan nincs új szerelem. A gyerekeknek is hosszútávon az a legjobb, ha az anyukájuk kiegyensúlyozott. És az apukajuk az apukajuk marad...csak anya és apa már külön boldog. És ha végre jön a kistesó...felhőtlen lesz a boldogsaguk. :)
Niki111
2017-10-22 17:29:27

Jobban mondva az ideit....
Tavaly ilyenkor még házas voltam, és már fülig szerelmes :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!