Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Lion a labor eredményeket felejtsd el csütörtökig ! Jöjjön az ovu!! Szerezz be teszteket! Vicces a görbéd, ez lehet hogy egy jel
Amandeen
2018-01-27 15:49:24
Én görbém:
Tegnap este megint megtettük, amit lehetett! :-)
Amandeen
2018-01-27 15:45:56
Fbara, jujj de milyen szépen felmászott a hőd!!!!! Szép görbe!
Lion, most tényleg kicsit nyugisabb a görbéd, nincsenek nagy kiugrások. LH tesztelésre fel!!! :-) Hú, hogy te miket látsz a görbéden!!!!! :D :D
Ami a laboreredményeket illeti, a doki majd megmondja, hogy mi a helyzet. Igazábol a hormonok szintjét egymáshoz viszonyítva is nézik, úgy ad egy kerek képet és a doki akkor már tudni fogja, hogy mit kell tenni. Egy gyógyszer, és meglásd minden érték pik-pakk helyreáll! Amit írtál megmagyarázza a barnázást (magas ösztrogén, kevés progi), de ne agyalj rajta feleslegesen, a nőgyógyászod tudni fogja, mi lesz a következő lépés.
Sushi, igen ahogy a többiek is írták, az lehet, hogy az LH csúcs 1-2 nappal megelőzi a kilökődést, pontosabban azt olvastam, hogy LH csúcs után 24-36 órán belül következik be az ovuláció, tüszőrepedés. Innentől kezdve pedig ugye 12-24 órát életképes a petesejt, tehát ovu után még majdnem 1 napig, de inkább csak 12 órát megtermékenyíthető. Szerintem ettől függetlenül bőven jó így is az időzítésetek, mivel a katonák kibírják 48-72 órát is odabent! Szóval nyugi, jó időben voltatok együtt!
Kira, remélem, hogy nálad is erősödik majd az LH teszt, és babás tavaszunk lesz!!! :-)
Erikasz, egyformát mértünk ma, én is 36,3-t. De azt hozzá kell tegyem, hogy megint elaludtam és 17 perc után vettem ki a számból a hőmérőt (régi, higanyos). Volt már 36,3 ebben a ciklusban, és azt is akkor mértem, amikor elaludtam hőmérővel a számban, utána napokban meg megint alacsonyabbat mértem, szóval még nem merek bizakodni! Majd ma este is tesztelek, és iszom a zsálya teát.
Gyémánt, érdekes a görbéd, hogy ilyen ping-pongos, LH teszt mit mutat? Megvolt az ovud?
Bkata, szép magasra szökött a hőd, az jó jel! Hányadik ciklusnapon is tartasz?
A melegségérzet attól van, mert most magasabb az alaphőd, a progeszteron magasan tartja. A múlt hónapban a luteális fázisom vége felé, én is azt éreztem, mintha égne az arcom, megmértem a hőm (délután) és 37,1-37,2 volt. Szóval ez szerintem a hormonoktól van, konkrétan a progitól, ami ugye lehet magas baba miatt is!!!!! :-) Úgy van, ahogy erikasz is írta, valaki ilyenkor meg nagyon fázik, kvázi mint mikor lázasak vagyunk!
Anita34, én már hallottam olyanról, hogy a szervezet csak később reagál a megnövekedett progeszteron szintre, és csak pár nappal később kezd emelkedni a hő. Gyakorlatilag ezt én fáziskésésnek nevezném. :-) ezért írják egyébként sok helyen azt, hogy a hőmérőzés ilyen szempontból elég megbízhatatlan, mert nem biztos ott volt az ovu, ahol hő alapján gondolnánk.
Ezért több módszer együttes alkalmazása segíthet leginkább (LH tesztelés, méhnyak, UH-s követés).
Lion86
2018-01-27 14:58:55
Köszi Anita. Számítottam erre a másik a korai klimax volt még ami felötlött bennem, de ez azért jobb. Az biztat, hogy van már két egészséges gyermekem, biztos sikerül a harmadik is. Csak most több energiát kell befektetni, ha nem akarok éveket várni.
Anita34
2018-01-27 14:24:19
Lion, egy kicsit utána olvasgattam és szerintem biztos kezelhető a dolog. Az orvosod megmondja majd a következő lépéseket és a javuláshoz szükséges teendőket. Ne kenődj el, rendben lesz minden!
Chill
2018-01-27 14:11:00
Sziasztok!
Szia BKATA nem vagyok benne biztos de te már régi motoros vagy ugye? Emlékszem rád 2 évvel ezelottről.
Teszteltel?
Lion86
2018-01-27 13:24:25
Az lh/fsh több mint 6...
https://www.kephost.com/image/EzUe
Anita34
2018-01-27 13:16:00
Lion, van egy 3. napi vérvételem ezen az LH 6,03 mU/ml és az FSH 7,54 mU/ml. Jajj, akkor már utána is olvasgattál.........lehet nem is olyan "vészes", mint amilyennek te gondolod, úgyhogy ne idegeskedj ezen már jó előre.
Annyit tudok mondani, hogy nekem nagyon sokat segített a méhpempő és az Inofolic por. A méhpempőt használtam korábban is, de a port csak később. Rendbe jöttek az értékeim és utána nemsokkal babás lettem. Ki tudja esetleg neked is javasolja majd az orvos.
Lion86
2018-01-27 13:05:05
A prolaktin viszonylag alacsony, a tesztoszteron is, a progi megfelel a follikulárisnak, de magas az ösztrogén és rossz az lh fsh arány.
Lion86
2018-01-27 13:03:06
Anita 34, mennyi volt nálad az LH/FSH arány?
Az olvasgatás már hetekkel ezelőtt megvolt :D
Csütörtökön megyek vissza az orvoshoz, addigra meglesz a pajzsmirigy eredmény is.