Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Amandeen egy ismerősöm hasonlóan járt, lombikkal lett egy babája, most pedig spontán megfogant a kistesó. Az orvosok klimaxot jósoltak neki, erre kétszeres anyuka lett!
Gyémánt sajnálom a leesést.
Encsy én 6 évig szedtem fogamzásgátlót, 1 évig meg se jött utána csak 1x clostyval. Mondtam, hogy nem akarok babát és hormont sem, úgyhogy vártam, hogy helyre álljon. Hol megjött-hol nem, volt hogy hónapokig semmi. 6 év(!) telt el, mire helyre jött a ciklusom magától. Akkorra épp úgy alkult az életem, hogy babát szerettünk volna. De ha előbb eljön, akkor nem is tudom mit csináltam volna :-( Egyből össze is jött a baba (illetve babák), de sajnos nem maradtak velünk. Nagyon fájt. De ráadásul megint összezavarodott a ciklusom :-( Mondták kapok gyógyszert, hormonokat, de nem kértem belőle. Inkább elkezdtem sportolni és diétázni, mert sajna én bánatzabáló lettem. Egy nap arra ébredtem, hogy 8kg felesleg van rajtam. 3 hónap alatt lement a háj és feljött az izom, szuperul néztem ki, és úgy is éreztem magam. Egyből jött is a kisfiam :-) Közben persze voltam pcos és ir szűrésen, de negatív lett. Mire az eredményt megkaptam, addigra 2csíkosat pisiltem. ;-)
Bocsi, hogy hosszú lett!
A lényeg, hogy a sport jelentőségét tudom magasztalni, a tudatos táplálkozást, mert az neked is jó (én pl 38 hetesen mentem búcsúztatóra a munkából, aznap 10km-t sétáltam még), nagyon jó kondiban voltam, sosem fájt a derekam sem. És a babanak is jó, ha jó a kondid, az rengeteget számít szülésnél, de a magzati fejlődés során is a tápanyag összetétel (és nem csak a terhesvitaminok bekapkodása). Szóval csupa pozitívum!
A diéta se fogyókúra legyen, inkább életmód váltás! Én az IR-es étrend alapján kezdtem enni, ami eleinte bonyolultnak tűnhet, de nem az, hamar belerázódtam. Fontos, hogy nem csak a kalória, hanem a szénhidrát-zsír-fehérje összetétel optimális legyen.
Erikasz drukkolok, hogy el tudd tolni a 12.cn-ig!
Encsy883
2018-02-13 08:39:26
Esetleg ezt segítő valamilyen gyógynövény van? :-) amit érdemes lehetne megpróbálnom?
erikasz
2018-02-13 08:28:39
Encsy :Az ovulációd eltolódik kicsit ez természetes fogamzásgátló után ,ne ijedj meg ! Van akinek hónapok kellenek hogy vissza álljon a ciklusa !
Encsy883
2018-02-13 08:14:54
Sziasztok!
Nekem még lejjebb esett a hőm, de egyelőre még mindig nem jött meg, pedig már jó lenne, hogy akkor legalább az új ciklusom elkezdődjön, és mehessek beszerezni a teákat és elkezdeni inni őket, a pozitív hatás reményében!
De amúgy nem tudom, mitől lehet ez, hogy egyre hosszabb a ciklusom? Augusztus végén hagytam ugye abba a fogamzásgátló szedését, azt követő 3-4 hónapban kb 28 napos ciklusaim voltak, majd ugye decemberben próbálkoztunk először, utána már 4 napot tolódott a mensim és 32 napos lett a ciklusom, most viszont már ha ma meg is jönne, akkor 33 napos lenne. Ez szerintetek mitől lehet?
erikasz
2018-02-13 08:02:51
Itt a görbém:)
Bő hüvelyi folyás tojásszerű,méhnyak lent és puha ,leszakad a derekam is.:)
Szeretném legalább 12 ciklusnapig húzni !:)
erikasz
2018-02-13 07:55:42
Gyémánt : Nem adni fel ez a leesés még nem is vészes !
erikasz
2018-02-13 07:52:30
Amandeen : Ne higgy az orvosnak lehetetlen 32 évesen hogy a változókor szele !!!
Majd ha más is megvizsgál és a vérvétel igazolja!
A húgom igy járt 45 éves, le irom !
Megnézték nőgyógyászati vizsgálaton rögtön műtétet javasolt polipot diagnoztízált ez Ibrányban volt .
Keresett altató orvost elment fogadott orvoshoz és kinevette !
Semmilyen polipja nincs csak a méhszáj seb kis darabja vagyis húscafatja volt,amit plasztikáztak neki szüléskor mert szétrepedt !
Semmi baja nincs !
Másik orvost néztél az nagyon jó !
Nincs neked semmi bajod ,stressztől is lehet!
Az ovu hiány, menszi ki maradás én ezt gondolom !!!
gyémánt7
2018-02-13 07:30:27
Amadeen számomra is hihetetlen hogy 32 évesen!!! De annak örüljünk hogy van megoldás ! Nagyon nehéz lehet most nektek, de itt vagyunk és szerintem 1-től1-ig melletted leszünk!!Kitartást, és reméljük hogy nem is lesz szükség lombikra!
Már 100% hogy ez a hónap nem jött össze !
Amandeen
2018-02-12 17:51:52
Lion, bocsi elnéztem az AMH értéked, 0,8-nak néztem a 8-t. Igen, jól nézted, hogy az meg PCOS-ra utal, de ha megnézed a többi értéket, akkor meg még bele is férhet talán, mert 30 -34 év között a ref. érték 0,711-7,59. Szóval a határérték felső tartománya ott van 8 körül. A te értéked a 25-29 éves korosztályéba esik!!!!!!! Ez azt jelenti, hogy bőven van még tartalékod!!!!!!
A PCOS határérték: 2,41-17,1. Igaz, ebbe is bele esik, de akkor ezek alapjána többi is, szóval így ez önmagában biztosan nem jelent sokat, főleg nem PCOS-t, ha a többi értéked jó.
Amandeen
2018-02-12 17:40:22
Gyémánt, Anita34, köszi az érdeklődést, próbálok nem elkeseredni.
Bocsi, hogy ritkábban jelentkezem, de nagyon besűrűsödtek a napjaim. Azért igyekszem követni titeket.
Sajnálom a hőleeséseket, de fel a fejjel. Lion, nagyon jó az AMH értéked. Az enyém sajnos 0,1 alatt van, és egyik nőgyógyász ismerősünk, akinek szintén kikértem a véleményét telefonon, azt javasolta, hogy ilyen eredményekkel minél előbb jelentekezzünk be lombikra. Nagyon alacsony ez az érték, és félő, hogy alig van kinyerhető, egészséges petesejtem. :( de azért azt mondta, hogy szeretne meg is vizsgálni, úgyhogy jövő héten elmegyek hozzá is. Közben pedig megyek és kérek beutalót is, hogy TB-n keresztül indítsam meg a lombikprogramot. Van egy kolléganőm, aki már átesett ezen, beszélgettünk már róla, úgyhogy nagyjából elmondta, miből áll a dolog. Ettől függetlenül pedig azt tervezem, hogy elmegyek privátban is egy meddőségi klinikára, hogy megvizsgáljanak. Hát kb. ennyi.
Igyekszem nyugtatgatni magam, hogy lehet még gyermekem, és nem késtünk el. 32 vagyok de szembe kell nézzek a változókor szelével. :( hihetetlen.
A maratoni ciklus még tart, se mensi, se ovu. Bár tegnap megjelent egy kis vizes, tojcsiszerű nyák, ma pedig csak vizes, de reggel 36,1-t mértem megint, úgyhogy nem reménykedem.
Gyémánt sajnálom a leesést.
Encsy én 6 évig szedtem fogamzásgátlót, 1 évig meg se jött utána csak 1x clostyval. Mondtam, hogy nem akarok babát és hormont sem, úgyhogy vártam, hogy helyre álljon. Hol megjött-hol nem, volt hogy hónapokig semmi. 6 év(!) telt el, mire helyre jött a ciklusom magától. Akkorra épp úgy alkult az életem, hogy babát szerettünk volna. De ha előbb eljön, akkor nem is tudom mit csináltam volna :-( Egyből össze is jött a baba (illetve babák), de sajnos nem maradtak velünk. Nagyon fájt. De ráadásul megint összezavarodott a ciklusom :-( Mondták kapok gyógyszert, hormonokat, de nem kértem belőle. Inkább elkezdtem sportolni és diétázni, mert sajna én bánatzabáló lettem. Egy nap arra ébredtem, hogy 8kg felesleg van rajtam. 3 hónap alatt lement a háj és feljött az izom, szuperul néztem ki, és úgy is éreztem magam. Egyből jött is a kisfiam :-) Közben persze voltam pcos és ir szűrésen, de negatív lett. Mire az eredményt megkaptam, addigra 2csíkosat pisiltem. ;-)
Bocsi, hogy hosszú lett!
A lényeg, hogy a sport jelentőségét tudom magasztalni, a tudatos táplálkozást, mert az neked is jó (én pl 38 hetesen mentem búcsúztatóra a munkából, aznap 10km-t sétáltam még), nagyon jó kondiban voltam, sosem fájt a derekam sem. És a babanak is jó, ha jó a kondid, az rengeteget számít szülésnél, de a magzati fejlődés során is a tápanyag összetétel (és nem csak a terhesvitaminok bekapkodása). Szóval csupa pozitívum!
A diéta se fogyókúra legyen, inkább életmód váltás! Én az IR-es étrend alapján kezdtem enni, ami eleinte bonyolultnak tűnhet, de nem az, hamar belerázódtam. Fontos, hogy nem csak a kalória, hanem a szénhidrát-zsír-fehérje összetétel optimális legyen.
Erikasz drukkolok, hogy el tudd tolni a 12.cn-ig!