Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Lion, hát elvileg 11-12 napos a luteálisom a görbevezető oldalak szerint, de nem tudom biztosan, mivel mindig lépcsőzetesen kezdett emelkedni a hőm, így a franc tudja melyik napon repedt meg. Eddigi görbéimen nem volt soha egyértelmű, hirtelen kiugrás ovu után. Most sem tudom pontosan, mikor repedhetett meg, az tuti, hogy 14-én UH-n még megvolt, tehát lehet, hogy 15, 16, vagy 17-én volt ovum. Ezek szerint ma lehetek a 8, 9, 10. Dpo is akár. Szerintem olyan 8-9. Dpo lehet. De igazad van, ilyenkor lehet a második ösztrogéncsúcs, majd meglátom mit mérek holnap. Eddig nagyon bizakodtam a 36,8 hő miatt, mert eddigi görbéimen sose ment fel eddig a hőm, csak egyetlen egyszer, 1 napra, mindig 36,7 volt a max.
Lion86
2018-02-25 10:40:04
Ja és Encsy, az előző görbémen látszik, hogy nekem is pár napig csak 36,6-7 körül mozgott. Majd elindul Neked is.
Amandeen, szerintem az esés még nem utal semmire ilyen korán, ilyenkor van magasan ismét az ösztrogén szint. Vagy mennyi a luteálisod?
Az én görbémet meg elfelejtettem. Érdekes...
Lion86
2018-02-25 10:35:51
Encsy, nem mindenkinek egyformán megy fel, holnap biztos magasabb lesz, ne aggódj. És láttam olyan görbéket is, ahol cikcakkos volt a luteálisban is ,mégis volt tüszőrepedés.
Amandeen, az E vitamint szerintem mindenképp szedd, én C vitamint is szedek, azért csak a luteálisban, mert segíti a progeszterontermelést. Nem tudom jó-e így, de az előző görbém alapján úgy tűnik beválik. A follikulárisban csak E vitamint szedek.
Margaréta szépen elindultál felfelé :)
Margaréta88
2018-02-25 10:24:26
Sziasztok!
Én így állok:
Amandeen
2018-02-25 10:21:17
Lion, én is szedek C vitamint meg E vitamint is, most már 4 hónapja, akkor lehet nem kéne?
Erikasz, még nem gyógyultam meg teljesen, orrom még tele van, de napról napra jobb.
Ma sajnos 36,6-t mértem, úgy tűnik kezdődik a zuhanó repülés. :(
Encsy883
2018-02-25 10:07:50
Sziasztok!
Erikasz: szerintem ez kevés :-(
Lion86
2018-02-25 09:46:49
Jó reggelt!
Erikasz, pár napja találtam egy cikket, ami a C vitaminnal kapcsolatos és eszembe jutottál. Eddigi végig szedtem, de most már csak a luteálisban fogom. Erről Te döntesz, de szerintem is jobb lenne, ha hanyagolnád a citromot.
"Bizonyították: meddőséget okozhat a C-vitamin
A Biological Regulation Department munkatársa, Nava Dekel professzor szerint az élelmiszerekben, italokban, arckrémekben is megtalálható antioxidánsok mellékhatásokkal is rendelkeznek. Ezek egyike lehet a nők esetében a meddőség.
A legismertebb antioxidánsok a C- és az E-vitamin. Semlegesítik a reaktív oxigénmolekulákat, melyek természetes körülmények között is képződnek a szervezetben. Stressz hatására a reaktív oxigénmolekulákból túl sok képződik, nagy mennyiségben pedig válogatás nélkül roncsolják a sejteket. A reaktív oxigénmolekulák semlegesítése révén az antioxidánsokról úgy gondoljuk, hogy javítják az egészségi állapotot és lassítják az öregedést.
Denkel és kutatócsoportja, valamint Ari Tadmor és dr. Ketty Shkolnik PhD-hallgatók meglepő eredményre jutottak: azután, hogy antioxidánsokat helyeztek el egerek petefészkében, a tüszőrepedések száma nagymértékben csökkent. Nagyon kevés petesejt érett csak meg és vált megtermékenyítésre alkalmassá. A kutatókban az eredmény kapcsán felmerült, hogy az oxidatív szabad gyökök hatással vannak a tüszőrepedésre is.
Több vizsgálat is igazolta a feltevést
Az egereken végzett további vizsgálatok is ezt igazolták. Egyik kísérletben luteinizáló hormonnal (LH) kezeltek néhány tüszőt, ami a tüszőrepedéshez nélkülözhetetlen inger. Más tüszőket hidrogén-peroxiddal kezeltek, amelyik egy ismert oxidatív szabadgyök. A hidrogén-peroxid ugyanúgy tüszőrepedést eredményezett, mint maga a tüszőrepedésért felelős hormon, az LH. Feltehetően az LH hatására oxidatív szabad gyökök képződnek, melyek a tüszőrepedés jelátvivő rendszerének tagjai. Úgy tűnik, a tüszőrepedésben hasonló mechanizmusok vesznek részt, mint a gyulladásos folyamatokban. A gyulladásos mechanizmusokat befolyásoló egyes anyagok ezért befolyásolják a peteérést is. A professzor szerint körültekintőbben kellene bánni ezekkel az anyagokkal."
erikasz
2018-02-25 09:29:45
Amandeen :Örülök hogy jobban vagy ?
Most ez a megfázásos infulenzás idő van sajnos !
Már hétfőn megyek dolgozni ,hála Istennek !
Most hogy állsz ?
Nekem zuhant 0,1 tizedet !
Reménykedem ,de a vizes folyás már bőséges van ,méhnyak lent kemény, de még nincs nyitva !
Nem iszom a citromot meglátom mi lesz !!!
Encsy :felment a hőd ,ugye igen ?
Margaréta : Neked ugrott ?
Fbara :Had lássam azt a szép görbéd ,ugye magas ?Drukkolok babás légy !
Áldjon meg az ÚR !!
Amandeen
2018-02-24 20:04:07
Kira, sajnálom, hogy megjött! :( de ahogyva többiek is írták, csak előre, még spontán is összejöhet, ha meg nem, akkor lombik!
Mi szerdán megyünk az első konzultációra. Kicsit tartok tőle, nem tudom, milyen vizsgálatok várnak ránk, mi mindenen kell majd átesni, ahhoz, hogy végre teljesülhessen az álmunk.
Erikasz, már jobban vagyok, kicsit még náthás a hangom, úgy tűnik ennyi volt, kezd múlni. Most a párom kezdi a tüsszögést!
erikasz
2018-02-24 19:04:13
Kira : Te drága !!
Addig mig el jön a nap a beültetésre szerintem babás is lehetsz ,természetes úton!
Megáld a Jó Isten egy szép egészséges gyermekkel csak türelem az nagyon sok kell !
Tudom mit érzel ,én is át éltem többször is !
Azt is mikor elhalt a terhességem, nem hittem el két orvossal nézettem meg !