Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Encsy883
2018-03-14 19:28:07

Na akkor meglátjuk hogy lesz ovum, és akkor lehet még egy progeszteront azért nézetnék luteálisban. De majd 26-án megmondja dokim is.

Akkor reggel kiderül neked is Lion, hogy alakul a hőd ...
Lion86
2018-03-14 19:12:49

Körülbelül egy héttel ovu utàn nézik a progeszteront, alaposabb vizsgálat esetén kétszer is nézik a luteálisban.
Igen, biztos vagyok, mert legutóbb is 36,9-ről esett másnapra 36,5-re.
Encsy883
2018-03-14 19:07:01

Lion: biztosan érzed, hogy nem jártatok sikerrel ebben a ciklusban? Mert tényleg ez a hőleesés, nem olyan nagy!

erikasz: nem tudom mi lehet az a szúró pont, amit leírtál :-O szerinted holnap már magasabbat mérsz, és megvolt az ovud?
Encsy883
2018-03-14 19:04:48

Köszi Lion! :-) egyelőre úgy érzem, hogy megnyugtató eredményeket kaptam, legalábbis súlyos probléma biztosan nincsen. De persze már jó lenne, ha a dokim elmagyarázná, hogy mitől lehet az eltérés a hormonvizsgálatban, kell-e esetleg endokrinológushoz mennem amiatt, illetve a TSH eredmény miatt. Meg hogy egyáltalán ő mit lát az eredményekből. Ovu után amúgy hány nappal kéne menni második hormonvizsgálatra? Mert bár arról még nem beszéltünk, hogy kéne, de lehet az is kell majd.
Lion86
2018-03-14 18:55:44

"Ha önmegfigyeléseket végzünk, és rendszeresen mérjük reggelente a hőmérsékletünket, a ciklus során kialakult hőmérsékleti görbéből értékes információkhoz juthatunk. A ciklus ovuláció utáni szakasza (sárgatestfázis) ugyanis állandó – 10-16 nap közötti hosszúságú -, és egyénileg azonos „mintát” mutat, tehát például mindig 12, vagy mondjuk 15 napos. Ha babát szeretnénk, ám a sárgatestfázisunk nagyon rövid, valószínűleg nincs elég progeszteron a vérünkben ahhoz, hogy az új élet kellőképpen megtapadhasson. Ekkor érdemes hormonvizsgálatra menni (nőgyógyász rendeli el), amely a ciklus 3-5. napján, majd az ovuláció után a ciklus 17-19. napján, és végül a ciklus 23-25. napján történik. A vizsgálatsorozat megmutatja a ciklus fő hormonjainak szintjét. Ezt kiegészítik még ultrahangos vizsgálatok is, amelyekből meg lehet állapítani az érő tüsző nagyságát, a sárgatest méretét, és a méhnyálkahártya vastagságát is."
Encsy883
2018-03-14 18:43:37

Értem! Köszi Lion! :-) majd kiderül akkor úgyis. Dokim majd 26án lesz, akkor tudok vele beszélni, hogy akkor hogyan tovább.
Lion86
2018-03-14 18:40:18

Sárgatestelégtelenség is előfordulhat, akkor a hő sem az igazi, de ha még csak tüszőket láttak és nem volt sárgatest, akkor még nem volt ovu. 6 nappal utána már látszana, ha lett volna.
Encsy883
2018-03-14 18:35:54

Lion: azaz? Akkor az ultrahangon látta volna már a szonográfus ugye? Illetve gondolom akkor a hőm se így állna ahogy?!
Lion86
2018-03-14 18:32:53

Encsy, egyébként ha a 4. napon lett volna tüszőrepedés, már egyértelműen látszana a sárgatest .
erikasz
2018-03-14 18:28:32

Anitacool :Köszi én is erre gondoltam ,de most a testem nem ugy jelez, furcsa minden belül nem csak a petefészkem szurkál hanem feljebb is egy pontba !
Tegnap délután óta ,kb a köldökömtől egy araszra oldalra !
Mi a csuda az ?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!