Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Kerie, elvileg ha felkelsz már, és mozogsz, pont, hogy magasabb kéne legyen a hő, mert ébrenléttel, mozgással feljebb megy. Na de, az hogy 2 órával korábban keltél, jelenthet 1-2 tized különbséget a szokásoshoz képest, mert óránként 0,1 tizeddel nő az alaphő, de mondjuk ez sem biztos, hogy mindig igaz. Én pl. mértem már reggel pont ugyanannyit, mint este. Szóval nem tudom, lehet nem kéne beírnod.
Natus, Margaréta, nagyon szépen fent van a hőtök!
Encsy, neked is szépen visszamászott!
Anita012, még lent van a hőd, nem volt még ovud! Szerintem tegnap jó volt az első mérésed, lehet azt kéne beírjad tegnapra! Akkor tegnaphoz képest ma már kicsit feljebb mászott a hőd, még akár jelenthetné azt is, hogy igazából megvolt tegnap az ovud, csak a szervezeted lassan reagál a progeszterontermelődésre, és csak lassan indul felfelé! Ha a következő 3-5 napban egyre magasabbakat mérsz, akkor megvolt az ovu!
Encsy883
2018-03-31 10:27:23
Anita012: ha egészséges vagy és egészségesen élsz, akkor a genetikailag örökölt alkat nem befolyásolja szerintem a teherbeesést! :-)
Nekem évek óta magas volt a koleszterinem, anyukámtól örököltem, az ő anyukájának is magas, de képzeljétek most rendben van! :-) megpróbáltam mindent megtenni érte, sokat olvasgattam, hogy mikkel lehetne pozitívan befolyásolni és miket kell kerülni. Úgy étkeztem, mozogtam, szedek omega 3at, és úgy néz ki bevált. :-) szóval azért próbálkozni mindig lehet szerintem, nem szabad elfogadni és beletörődni mindenképpen, addig legalábbis biztos nem amíg tényleg mindent meg nem teszel érte! :-) de tényleg nem a súly a mérvadó szerintem, hanem hogy figyelj magadra, próbálj egészségesen élni, étkezni, mozogni! :-)
Anita012
2018-03-31 10:15:39
Igen, mindenkepp mert a későbbiekben is rossz lesz :( de legjobban a plusz súly ami zavar, sajnos genetika, apukam altal:(
Encsy883
2018-03-31 09:21:44
Anita012: igen akörül szokott lenni a második hormonvizsgálat, akkor gondolom most ezzel kezdtek, aztán majd mensikor pedig a másikat is megcsináltatja! :-)
Ja és amúgy ha tényleg úgy érzed, hogy jót tenne, ha beszélnél erről egy szakemberrel, akkor nyugodtan menj el és tedd meg, ha attól megkönnyebbülsz kicsit, akkor mindenképpen megéri! :-)
Anita012
2018-03-31 09:17:54
De, igazatok van, csutortokon volt, Elneztem :) igen, de az orvos azt mondta hogy a 22.napon menjek, az jovoheten csutortokon lesz :)
Encsy883
2018-03-31 09:11:24
Mert én úgy emlékszem, hogy akkor tetted fel a képet a pozitív tesztről, szóval akkor még bőven benne van, ha holnap reggel mérsz magasabb hőt! :-) Amúgy persze én is ilyen vagyok, mindig mindent túl szoktam aggódni! :-D De itt a lányok mindig nagyon sokat segítenek, megnyugtatnak sokszor, de amúgy így ahogy Lion írja, meg kell tenni minden tőlünk telhetőt, hogy összejöhessen a baba. :-) Ha rendben vannak az eredmények, akkor megnyugodhatsz, hogy minden rendben, ha pedig bármi eltérés van, akkor el lehet kezdeni a kezelést. Fiatal vagy még, szóval nem vagy elkésve és biztos vagyok benne, hogy össze fog jönni, csak pozitívan! ;-)
Jövő héten már mensiznél? Mert a hormonvizsgálatot az ciklus 3. napja körül kell elvégezni, +/- 1 nap még belefér, a lényeg, hogy mensi alatt kell megcsinálni!
Encsy883
2018-03-31 09:07:46
Anita012: nem csütörtökön volt pozitív az ovu teszted?
Anita012
2018-03-31 09:03:32
Koszonom szépen a hasznos infokat :) hormon vizsgalatra jovoheten csutortokon megyek, allergia vizsgalatra is megyek szerdan, vercukor terhelésen mar voltam mert 1honappal ezelőtt magas lett egy kicsit a cukor de most minden rendben volt a lelet szerint :) hat mert pl ebbe a honapba nem volt olyan sűrű nyalkahartya, mint a többi honapba, azt mindig ereztem :) ha nyar vegeig nem múlik ez el és nem jön a baba, osszel mindenkepp elmegyek egy szakemberhez:) most pl az is meg fordult a fejembe(persze tuti hogy hülyeség) hogy az ovulacios teszt szerdan lett pozitív, és ma szombat, de meg nem volt meg.. Pedig mar eltelt a 36ora:(
Lion86
2018-03-31 08:42:25
Jó reggelt!
Szépen alakulnak a görbéitek Lányok :)
Anita, holnap már biztosan elindul felfelé a hőd, pozitív ovuteszt mellett nagyon ritka, hogy nincs ovuláció. És ne aggódj, ha úgy érzed, keress fel pszichológust, régebben én is voltam és jót tett :) Hormonvizsgálatra mikor mész majd? Hátha annak az eredménye megnyugtatna, még ha találnak is valamit, legalább tudod, hogy mindent megteszel, hogy összejöjjön és ha kell minél hamarabb el lehet kezdeni a kezelést, de lehet, hogy nincs is semmi gond :)
Ma nem tudom mi van velem, nem szokott így leesni.
Encsy883
2018-03-31 08:39:23
Anita012: szerintem azért ez valamilyen mértékig teljesen normális! :-) Hiszen a legtöbb nő életében ez az egyik legfontosabb dolog, hogy babája születhessen, gyermekei lehessenek! Amíg nem jön el az ideje, addig nyilván nem aggódik rajta túlságosan az ember, aztán mikor belekezdenek a családalapításba, akkor előjöhet sok kérdés, félelem, aggódás, türelmetlenség! :-) viszont ami fontos, hogy fiatal vagy, és tényleg épp csak az elején vagytok a próbálkozásnak, szóval nem szabad rágörcsölni! :-) Persze az fontos, hogy próbálj meg egészségesen élni, figyelni az étkezésre, beiktatni mozgást a hétköznapjaidba, ha úgy érzed akkor elmenni alap vizsgálatokra, ahol meg tudják állapítani, hogy minden rendben van-e! És ha így van, akkor türelmesen várni, próbálkozni! :-) De szerintem most ezzel is előrébb leszel, hogy figyeled a szervezeted, tested működését! A hőgörbe elég sok mindent meg tud mutatni neked, ami a legfontosabb, hogy mikor van peteérésed! :-) Miért gondolsz arra ennyi idősen, hogy nincs peteérésed?
Natus, Margaréta, nagyon szépen fent van a hőtök!
Encsy, neked is szépen visszamászott!
Anita012, még lent van a hőd, nem volt még ovud! Szerintem tegnap jó volt az első mérésed, lehet azt kéne beírjad tegnapra! Akkor tegnaphoz képest ma már kicsit feljebb mászott a hőd, még akár jelenthetné azt is, hogy igazából megvolt tegnap az ovud, csak a szervezeted lassan reagál a progeszterontermelődésre, és csak lassan indul felfelé! Ha a következő 3-5 napban egyre magasabbakat mérsz, akkor megvolt az ovu!