Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
A görbéd alapján nagyon valószínű, hogy a vérvétel már pozitív eredményt fog adni :)
Christi
2018-04-18 10:12:25
A gorbem ilyen:
Christi
2018-04-18 10:11:08
Lion86 koszonom az erdeklodest, nem reg vegeztem. Forgatta az orvos a szemeit, hogy ezt meg nem lehet kimutatni... elluldott az endokrin laborba hcg szintet nezetni, penteken is leveszik a vert, szombaton kell visszamennem hozza, akkor majd mond valamit
Lion86
2018-04-18 10:11:03
"Inzulinrezisztencia vizsgálat
Inzulinrezisztenciát cukorterheléses laborvizsgálattal tudjuk kimutatni. Az inzulinrezisztencia vizsgálat során a vizsgált személynek meghatározott mennyiségű cukrot kell elfogyasztani, és azt vizsgáljuk, hogy ez a cukor hogyan jelenik meg a vérben. Az inzulinrezisztencia vizsgálat során többször veszünk vért: egyszer a cukor elfogyasztását megelőzően, majd többször azt követően. A vér cukorszintjét minden mintában megmérjük, ezzel egy idő-vércukorszint grafikont rajzolunk fel, ahol a vércukor szintek és a grafikon lefutása jellemző.
Az inzulinrezisztencia vizsgálatot tovább tudjuk pontosítani, amennyiben a levett mintákban nem csak a vér cukorszintjét határozzuk meg, de megmérjük az inzulinszintet is.
Az IR vizsgálat során 75g glükózt tartalmazó oldatot kell meginni (csak felnőttek esetében).
Új kutatások bizonyítják, hogy az adiponektin szint jelző faktora lehet az inzulinrezisztenciának. A vizsgálat előnye, hogy egy vérvételből állapítható meg az adiponektin hormon szintje. "
Lion86
2018-04-18 10:08:07
Csak a terhelésesből.
Encsy883
2018-04-18 10:04:34
Lion: persze azt tudom! Csak hogy abból hogy éhomi cukor és inzulin értéket néznek, abból megállapítható? Vagy terheléses cukor és inzulin vizsgálatból csak? :-)
Lion86
2018-04-18 10:02:24
Encsy, az IR a vércukor és inzulin együttes vizsgálatából derül ki, sima terheléses nem ér semmit, csak a már kialakult cukorbetegséget lehet belőle megállapítani, az IR-t nem.
Lion86
2018-04-18 10:00:37
Sziasztok!
Erikasz ez szuper, csak így tovább! :D
Christi, azóta van valami fejlemény?
Kerie, reméljük megvárja a pénteket :)
Encsy, nagyon kíváncsi vagyok a mai tesztedre.
Amandeen, sajnálom, hogy most megint várakoznod kell.
Gyémánt, nem lehet, hogy 2 nappal később volt ovud? De lehet, hogy holnapra visszamegy a hőd. Drukkolok :)
Fbara, majd írj, amint meg van az eredmény. Szerintem minden rendben lesz :)
Anita012, amíg nincs LH teszted, addig se lehet baj belőle, ha gyakran együtt vagytok :D
Én nem tudom velem mi van. Most vagy nem volt ovu és a magas LH miatt lett pozitív a teszt múlt héten vagy elkezdődött valami, de abbamaradt. Eléggé kiábrándult vagyok. Most várom, hogy legalább megjöjjön vagy valami legyen.