Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
A cickafark tea helyette málnalevél használom .....mivel annak jobb a hatása ,régen a cickafarkot TBC gyógyítására használták ezt én mellőztem !
A cickafark használatánál - miután számtalan gyógymódra ajánlott - fokozott óvatossággal járjunk el. Nagy adagja vagy erős főzete ellenkező hatást válthat !!
erikasz
2018-07-01 12:15:45
A palástfű tea
- Menstruáció rendszertelensége esetén fogyasszuk kúraszerűen, naponta 1-2 csészével. Beállítja a ciklust, szabályozza azt.
- Enyhíti a görcsöket, alhasi fájdalmakat.
- Ha babát szeretnénk, akkor is ihatjuk. Erősíti a méhet, javítja a termékenységet. A ciklus 1. felében a peteérést, a 2.-ban a beágyazódást segíti.
- Terhesség alatt történő fogyasztása csökkenti a vetélés, koraszülés kockázatát.
- Mérsékli a PMS tüneteket: mellfeszülés, hasfájás stb.
- Javítja a méh vérellátását, megszünteti a kismedencei gyulladásokat.
- Egyéb nőgyógyászati problémák esetén is hatásos pl. a méhnyak gyulladásakor.
- Ezeken kívül nagyon jó még gyomor-és bélhurut esetén, hasmenésre, emésztési panaszokra, javítja a vénás keringési elégtelenséget, vízhajtó, szíverősítő hatású.
- Külsőleg alkalmazva ülőfürdőként használható, illetve összehúzó hatása miatt foghúzás után, fogínygyulladáskor szájöblögetésre is alkalmas.
Tipp: Szálas verziót használjunk, leforrázás után 10-15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Maximum napi 2x lehet fogyasztani, ennél nagyobb mértékben károsíthatja a májat!
A cickafark(fű) tea
erikasz
2018-07-01 11:34:40
Aniaa28 :Olvasd el eszt is !
Mire kell jobban figyelni ösztrogén túlsúly esetén a táplálkozásban?
Az egyszerű szénhidrátok (fehér liszt, cukor, méz) fogyasztása magas inzulinszinthez vezet. Ez gátolja az ösztrogén kiürülését, ami az endokrin rendszer megbetegedéséhez vezethet. A szénhidrát igényt magas antioxidáns tartalmú zöldség és gyümölcsfélék fogyasztásával kell fedezni az egyszerű szénhidrátok helyett. Ezek segítik a káros ösztrogének lebontását. Legnagyobb fegyverünk a sok értékes zöldség.
Halfogyasztás előnyben részesítése, ugyanis az Omega3 segíti a káros ösztrogének lebontását.
Bizonyos fehérjék segítik a máj méregtelenítő munkáját. Pld. a marhahús, hal, bab, tojás, szezámmag segíthet.
Bélműködés serkentése. Az egészséges bélműködéshez rostban gazdag táplálkozás szükséges. pl. a lenmag, leveles zöldségek, rozs, kifejezetten jó hatással vannak erre, mivel a bélrendszerben megkötik a káros ösztrogéneket. Majd azok emésztés után kiürülnek a szervezetből.
Testsúly és testzsír csökkentése. Mivel a káros ösztrogének a testzsírban tárolódnak, ezért túlsúly estén a zsírszövetek növelik az ösztrogén mennyiségét. A magas ösztrogénszint csökkentés egyik hatékony módszere a zsírszövetektől történő megszabadulás. Itt térek ki arra, hogy én ezért esküszöm a módszeremre. A sanyargató étrend látszat fogyást eredményez, azaz nem a zsírszövetből fogysz, hanem izomból. Ezért hormonháztartásod karbantartása okán is elengedhetetlen a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ezt a divatdiéták nem tudják Neked megadni. A minőségi szénhidrát fogyasztás: zöldségek, értékes rostban gazdag gabonák fogyasztása elengedhetetlen. A legtöbb diéta szénhidrát szegény étkezési formát javasol, helytelenül. A sejtek működéséhez a szénhidrát az egyetlen energia.
Alkohol fogyasztás. Az alkohol minden típusa jelentősen emeli az ösztrogénszintet, ezért a hormonproblémával, nőgyógyászati problémával küzdők számára fogyasztásuk nem javasolt. Kivétel a vörösbor.
Vétek elhanyagolni azt, hogy a kórosan elhízott nők esetén általánosságban elmondható, hogy magas az ösztrogén szint. Ennek oka, hogy a káros ösztrogének a testzsírban tárolódnak. Ha az ösztrogén szint magas, akkor a progeszteron általában lecsökken, de vannak esetek, amikor magas a progeszteron szint is. Ezért véleményem szerint az ösztrogén szint csökkentését kell előidézni és nem a progeszteron szint növelését - autodidakta módszer esetén (tehát orvos nélkül). A progeszteron szint növelésére például progeszteron krémet szoktak javasolni. Ám óva intelek attól, hogy vizsgálatok nélkül hormonális készítményeket szedj. Ezeket a krémeket csak orvosi vizsgálat után szabad használni, mert pontosan látni kell az ösztrogén és progeszteron szintedet. Ennél fogva orvosi beavatkozás nélkül a táplálkozással és életmódváltással tudsz hatni a szervezeted hatékony működésére. A táplálék-kiegészítők, természetes anyagok, gyógynövények, vitaminok szedésével az egészséges ösztrogén lebontási folyamatot segítjük.
GőVica34
2018-07-01 11:32:22
Sziasztook.Nem csináltam.Holnapra tartogatom a digiset addigra eltelik egy hét a másik óta.azt 25.én csináltam.A hőm még fennt van.Extra hányinger és émelygés jött ma rám...lehet azért is mert itt van a 7hós keresztfiúnk és sokat játszom vele meg cipelem...
erikasz
2018-07-01 11:11:54
Anitaa28 :Fehér fagyöngy tudom hogy a hormonháztartásra jó ,de viszont a vérnyomásra pulzusszám csökkenésre használják ,mint a galagonya ág véget és szíverősítésre !
Magas a vérnyomásod ...vagy a pulzusod sok ?
erikasz
2018-07-01 11:04:28
anitaa28: Mért nem kérdeztél meg .....most ki kell tísztitanod a szervezetből hogy normális ciklusod legyen és hőd !
Az orbánc fű is komlóhoz hasonló !
Ha új ciklust kezdesz .... majd én leírom mit igyál !
Alvás előtt citromfű tea nyugtató altató semmi fitol-ösztrogén nincs benne ,szabályozza a rendetlen ciklust és a málnalevél teája ,kakkuk fű tea virúsölő tulajdonságú ezt is ihatsz máj vese tisztitó szabályozza a hormonokat női bajokra és a ciklust is .!
Ha a fürdő vízedbe teszel egy kis mennyiségű teát és az ágyad mellé...párnád alá elalszol rögtön ,mert nyugtató is ereket kitágitja !
erikasz
2018-07-01 10:43:15
Anitaa28 : A komltoboz ,a cickafark .macskagyökér az fito-ösztrogéneket tartalmaz ezt tudni kell a sőrnek a komló is az alapanyaga !
Elvileg a hőd ezért alacsony nagyon !
erikasz
2018-07-01 10:36:06
Anitaa28 :Már azonnal álj le vele a saját érdekedben !
KittyCat
2018-07-01 10:15:48
Sziasztok lányok! Én ma megint lejjebb.. -.-‘ :D Mindegy holnap kiderül.. :) Lion hogy döntöttèl, mész dokihoz? Gövica teszteltèl? Erikasz szèp reszelőd van tényleg. :D
Stresszelőknek nyugalmat kívánok, bàr tudom ez sem olyan egyszerű...
anitaa28
2018-07-01 09:50:08
Sziasztok!
Vica mi újság? Megcsináltad a tesztet? Remélem azt mutatja amit látni szeretnél :) Én még mindig úgy gondolom, hogy az orvosod paráztatott túl!
Kitty ma mit mértél? Én biztos,hogy tesztelnék,sajnos az a fajta vagyok aki nem bír várni. Irigylem az önuralmad!
Erikasz úgy látom, te nagyon érted ezt a gyógynövényes témát. Mi a véleményed vagy is ismered-e a Nervenplfege készítményt? Gyógynövényes nyugtató macskagyökeret,komlótobozt,orbáncfüvet, citrom és cickafarkfüvet valamint fagyöngyöt tartalmaz. Szerinted ez az alaphőn változtathat? Néha szoktam bevenni elalvás előtt,hogy jobban tudjak pihenni. Remélem nem ez dobja meg néha a hőt.
Lion ne add fel! Lehet most jön az ovu. Sajnos a PCOSnél kiszámíthatatlan a dolog.
Én ma így állok. A tegnapi hőmet kivettem,mert nagyon rosszul aludtam,így most ilyen a görbém.
A cickafark használatánál - miután számtalan gyógymódra ajánlott - fokozott óvatossággal járjunk el. Nagy adagja vagy erős főzete ellenkező hatást válthat !!