Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
orvostudomány fejlődésével a XVII. században felfedezett hatásain túl a cikória számtalan új, kedvező tulajdonságára derült fény. Klinikai vizsgálatok arról számoltak be, hogy a növényből készült kivonatok erős gyökfogó képességgel rendelkeznek, amelyért magas antioxidáns tulajdonságú vegyületei felelősek. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek a szervezetünket védik a különböző káros hatásoktól. Olyan gyakori betegségek kialakulásának valószínűségét csökkentik, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, rosszindulatú daganatok, légzőszervi megbetegedések.
A cikória gyökere nagy mennyiségben (10-15 %) tartalmaz inulint. Az inulint a prebiotikumok csoportjába sorolhatjuk. Ezek olyan kedvező élettani hatással rendelkező anyagok, amelyek hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez, az egészség fenntartásához. Kedvező hatással van az immunrendszerre, csökkenti a patogén mikroorganizmusok számát a bélben, rendszeres fogyasztásuk megelőzi a székrekedést. A székrekedés gyakori tünete lehet bizonyos ételérzékenységeknek (például hisztamin érzékenység), amely tünetet vizsgálatok alapján napi 12 g cikóriából származó inulinkivonat csökkent. Bizonyos tanulmányok szerint csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, szabályozza a vércukor és hormonszinteket. Csökkenti a vérben a karbamid és húgysav mennyiségét, segít megelőzni a csontritkulást, fokozza az ásványi anyagok felszívódását, csökkenti a vastagbél daganat kialakulásának kockázatát.
erikasz
2018-08-03 14:06:23
Margaréta inzulineszencia cikoria kávé napjában többször és rendbe jön ...az tutui ..olvass utána !
Anita28 :A görbéd megcsináltam az alacsonyabb hőt kivettem igy néz ki !
Margaréta88
2018-08-03 13:55:49
Erikasz: ovu teszt alapjan meg nem volt, erosodik de meg nem az igazi. Elozo honapban is a 14.napon volt ovum, talan most is. De valoban ilyenkor azert mar alacsonyabbat szoktam merni. Igen, terheleses cukor vizsgalat volt, a glukoz jo, az inzulin 120 percnel magas.
erikasz
2018-08-03 13:09:50
Anita28 :Emlékszek a ciklusaidra fejből ....neked ilyenek a ciklusaid és a formái ...arra is mikor voltál hormonvizsgálaton minden tökéletes volt !
A hőd alacsony ...de a te hőemelkedésed nagyon is megvan elég magas !:D
Te hőd 35,7 től emelkedett 36.3 ra ...az 0,7 tized emelkedés ez szuper .......mondjuk nézzük az enyémet 36.1 .től 36.8 ig a legmagasabbig 0.7 emelkedés !
A tiéd hiába alacsony de az emelkedett meg van ...és nem idióta a görbéd nagyon is jól néz ki !
Margaréta :Kicsit nem magasak a hőid ?
Terheléses cukor vizsgálat volt ?...cikoria kávét fogyassz helyre hozza a cukrot !
Ha holnap feljebb megy a hőd... akkor tegnap volt ovud ...nem ?
erikasz
2018-08-03 12:45:49
Most jöttem haza az orvostól reggel 9 órától !
Éhgyomri cukor 5.8 volt vérnyomásom 108 -75 pulzus 70 .
Már hétfőn dolgozom.... már jól érzem magam !
Igy állok ma :)
Stagnálok... ilyen már régen volt !!:)
Kitty :Gratulálok a két csíkhoz .....nagyon örülök tiszta szívből !:) :D
Lion :Ovud lesz már én tegnap írtam szeressétek apával egymást ...nem mindig érzhető az ovu ...nekem is volt olyan ... már a hőn látszott csak !:D
Planka :Nagyon szép a görbéd ...akkor szombaton teszt ..!:D
Edit :Gyönyörű magas a hőd és a stagnálás az szuper !!!:D
Anita28 :Jól fel húztál ...de én szerintem egy teszt kéne HCG mert az ovud az meg volt ...attól hogy a hőd alacsony mindenkinek egyén függő !!:)
Sziszi :Megtörtént az tuti tegnap !!!!
Jashmine
2018-08-03 12:43:12
Ciklus 16 napján mentem a vérezgetés miatt orvoshoz.Akkor Utrogestant irt fel 10 napig 2×1et. 7 napig tudtam szednj mert azutan megjött es abbahagytam.
27.-én már nem vettem be.30.-án vették a vért le.
Jashmine
2018-08-03 12:34:48
Lion86
Köszönöm a válaszod.A görbém szerint volt.De mellékelem.
Lion86
2018-08-03 12:32:11
Jashmine, az LH és a prolaktin jó, de az FSH magas az LH- hoz képest, ez nem kedvező a peteérés szempontjából (ha az LH lenne magasabb, akkor meg PCOS gyanú). Az ösztrogén nagyon magas 4. napinak, ez ösztogéndominanciára utal. Ettől lehetett a sokáig tartó vérezgetés. Volt peteérésed abban a ciklusban?
Jashmine
2018-08-03 12:04:35
Sziasztok.Valaki tudna nekem hormon eredményböl mondani valamit? A Vásárosnaményi kórház nőgyógyászatán le se sz..ják az embert.Még az orvosnak az sem tetszett, hogy teljes horminvizsgálatot kértem.Azzal a problémával mentem be, hogy mult honapban 23. napra jött meg, 5 napig tartott és azután is 22 napig vérezgettem minden nap. Azt mondták hormonzavar.Kértem hormonvizsgálatot.Ciklus 4. napján azt elvégezték.Most voltam be az eredményért.Az orvos semmit nem mond. Csak annyit nincs semmi bajom , hormon zavar okozta..ennyit.Az eredményeket meg se nézte, szó szerint nem is érdekelte a problémám. 21 napon vissza kell mennem ujabb hormon vizsgálatra.Azután nem tudom mihez kezdjek. :( Nem vagyok járatos az orvoshoz járásban.
Remélem valaki tud segíteni legalább innen.
Amit tudok az az, hogy a TSH szintem magas teherbe eséshez.
Eredményeim: LH 4.98 U/L; FSH 8.03U/L; Prolactin 293 mU/I; Estradiol 742 pmol/L ; Testosteron
Edit90
2018-08-03 12:03:52
Panka: Nekem mensi előtt mindig feszülnek a cicik, és aznap szokott csillapodni,amikor megjön. Ez most is megvan, már feszülnek. Más tünetem nem szokott lenni előtte,csak annyi,hogy előtte este vagy aznap reggel elkezd görcsölni a hasam, ez jelzi csak,hogy jönni fog. Pontosan nem tudom,hogy hányadik napra nemvárom,mert mióta abbahagytam a tablettákat volt 28-napos ,30,34 és 35 napos ciklusom is. Korábban,amikor nem szedtem fogamzásgátlót minden ciklusom mindig 30 napos volt. Az előző hónapban 29.nap jött meg.
A cikória gyökere nagy mennyiségben (10-15 %) tartalmaz inulint. Az inulint a prebiotikumok csoportjába sorolhatjuk. Ezek olyan kedvező élettani hatással rendelkező anyagok, amelyek hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez, az egészség fenntartásához. Kedvező hatással van az immunrendszerre, csökkenti a patogén mikroorganizmusok számát a bélben, rendszeres fogyasztásuk megelőzi a székrekedést. A székrekedés gyakori tünete lehet bizonyos ételérzékenységeknek (például hisztamin érzékenység), amely tünetet vizsgálatok alapján napi 12 g cikóriából származó inulinkivonat csökkent. Bizonyos tanulmányok szerint csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, szabályozza a vércukor és hormonszinteket. Csökkenti a vérben a karbamid és húgysav mennyiségét, segít megelőzni a csontritkulást, fokozza az ásványi anyagok felszívódását, csökkenti a vastagbél daganat kialakulásának kockázatát.