Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sziasztok!
Erikasz: köszi az infót. :)
Lion: tegnap az uh-on úgy látta a doki, hogy az egyik oldalon a leggnagyobb 25mm-es!!!, a másikon 16mm-es tüsző van. Az endometrium 6mm. Ez a 25ös nem túl nagy már??? Most ez az egyik amin parázok, a másik meg az, hogy úgy néz ki, IR-em van, mennem kell megint endokrinológushoz. Magánba egy hónapea van időpont, akinél múltkor voltam. Az még jó hosszú idő... Amíg ez nincs meg, Clostyt se szedek. A hőm se ment lejjebb. Kicsit azért magam alatt vagyok, minden baj utol ér, ami lehet, úgy érzem most... :(
Lion86
2018-08-04 06:56:38
Én meg ma így állok. Hát ez nem túl biztató, pedig eddig jól alakult :(
Lion86
2018-08-04 06:55:32
Sajnos az én dokim sem nagyon akar utánanézni az okoknak, csak Clostit akart felírni rögtön, de én elmentem vérvételre, de nem igazán mondott semmit az eredményre.
A vitaminok nem csinálnak ilyet, hogy alacsonyabb lesz a hőd a luteálisban. Én is vékony vagyok ,173 cm és 50 kg és semmitől nem tudok hízni. Volt már gluténérzékenység vizsgálatod? Felszívódási zavar is okozhat meddőséget.
A pajzsmirigy-túlműködést általában akkor kezelik, ha nagy mértékű, inkább az alulműködés szokott nagyobb gondot okozni.
Nagyon szívesen segítek, ha tudok. Én is elég sz@r helyzetben vagyok.
Köszönöm, Neked is sok sikert kívánok! :)
Jashmine
2018-08-04 00:00:23
Lion 86
Végülis ha más probléma lenne, azt sztem látta volna vagy mondta volna.
Köszönöm az információt.Tényleg muszály leszek ujra kierősködni majd a hormon labort.
Ma az egyik nő hasonló tünetekkel volt ott meg előtte is vizsgálaton.Neki még egy vérképet se kért az orvos (ugyan ez a doki) és mégcsak nem is mondanak neki semmit.Érdekes volt, hogy a sebészetre küldte át.Szó szerint nem érdekli az orvost az emberek baja. Határértéken belüli az eredmény és az szerinte úgy jo.De oka van, hogy 2 év alatt védekezés nélkül semmi nem jön össze.A görbém viszont mindig szép volt.Mostanában alacsonyabb csak a hőm a második szakaszban.Eddig 36,9-37,1 körül volt.Most plafon 36,6-36,8 vagy 2-3 hónapja.
Arra gondoltam, h vitaminokat szedek talán azért.
Vékony vagyok 163cm/46 kg.38 éves.
Ehetek bármennyit sem tudok hízni.Pajzsmirigyem cseppet tulműködik, a belfyogyász azt mondta jól van az.Azzal nem kell csinálni semmit.Ez volt 2 éve.
De már most nem tudok hinni se neki se a nogyogyasznak, hogy minden rendbe.
Endokrinologiára pajzsmiriggyel kaptam beutalót.Aztan meglátjuk mi lesz.Ott majd elmondom a gondomat.
21 napon még lesz egy hormon vizsgálatom, majd azt is jelzem feléd :)
Nagyon rendes voltál, hogy tanácsokkal tapasztalatokkal segítettél :) Köszönöm!
Jelenlegi görbém mellékelem.
Esetleg ha valaki hasonlóan jár, lesz kiindulo pontja...
Sok sikert kívánok neked! :)
Lion86
2018-08-03 19:34:35
A rákszűrésről... Nekem volt rossz eredményem és semmi ilyen tünet nem volt, mármint pecsételés, stb. Nem valószínű, hogy ilyen eredetű lenne, inkább az ösztrogén miatt. Lehetne még méhszájseb is, de az együttlétkor okozna főleg gondot, szóval megint visszakanyarodtunk a hormonális eredethez. Ne is gondolj szörnyű dolgokra, a google nem mindig a "legjobb barát" orvosi témában :)
Lion86
2018-08-03 19:30:17
Sajnos háziorvos nem írhat ilyenre, csak TSH-ra. Ha tetszik a nőgyógyásznak, ha nem, mondd meg, hogy az endokrinológushoz akarod vinni. Ha nem akarsz fizetni mindenért, sajnos keményen fel kell lépni. Nálunk az összes nőgyógyász hozzá nem értő a hormonok területén, így kénytelen voltam magánlaborban nyomozni, hogy mi lehet a bibi.
Jashmine
2018-08-03 19:11:34
Lion86
Remélem sukerül rendbe rakni.Nagyon megilyedtem az egésztől, a leg rosszabbakra gondoltam.A google is csak azt adta ki.Rákszűrés eredményem 1 hónap mulva lesz meg.
A házi orvos kérhet nekem hormon labor vizsgálatot beutalóval októberben?A nőgyógyász nem szívesen ad...Mire ha mennék már friss eredményeket vigyek? Meg soha nem csináltak még nekem ilyen labort, aztán sztem nem lenne rossz ha lenne viszonyitási alap.
Magán endokrinologus a környéken nincs is... Pedig oda akartam menni értékelésre és gyógyszer iratásra.
Köszönöm, hogy segítesz :)
Lion86
2018-08-03 16:28:13
Jashmine, igen, sajnos sokat kell várni (még magánban is), de így legalább elindultál már a jó irányba. A doki meg tud adni beutalót vérvételre így nem kell magánban csináltatnod, mint nekem. Egyébként nekem is az előző ciklusban (76 nap) összevissza vérezgetés volt 18 napig mire megjött. Mindig akkor kezdek el egybként pecsételni, mikor nagyon leesik a hőm. Ez az ösztrogén miatt van. Ahogy peteéréskor is lehet kis pecsételés a hirtelen ösztrogénszint emelkedés miatt, csak az rendszerint nem tart tovább 1 napnál. Nekem összevissza ingadozik némelyik ciklusban véletlenszerűen és olyankor jön a barnázás vagy rózsaszín folyás.
Jashmine
2018-08-03 16:06:31
Lion86
Soha nem volt még ilyen problémám.Most először fordult elő.
Olvasgattam neten közbe, azt is amit írtál utána olvastam.
Voltam fel a háziorvoshoz kértem beutalót endokrinológiára.
Időpontot viszont november 13ra kaptam.Addigra ez a hormomvizsgálat érvénytelen lesz :( Tutti ujat is kell csináltatni.
Lion86
2018-08-03 16:01:11
Jashmine, egyébként korábban nem volt ilyen vérezgetés? Sajnos a hormonokhoz a nőgyógyászok nem igazán értenek, háziorvostól tudsz beutalót kérni endokrinológiára, ha még nem voltál. Ha Nálatok nincs (a mi városunkban nincsen) endokrinológia, akkor érdemes más városba is akár elmenni, mert később ez peteérési gondokhoz vezethet.
Margaréta, nagyon kíváncsi vagyok mint mond az orvos. Az a másik doki eléggé tévedésben volt az ovut illetően is. Írj majd, hogy mi volt.
Erikasz, de szép! Drukkolok nagyon! :) Mi mostanában sokat szerettük egymást, ezen nem múlik :D
Erikasz: köszi az infót. :)
Lion: tegnap az uh-on úgy látta a doki, hogy az egyik oldalon a leggnagyobb 25mm-es!!!, a másikon 16mm-es tüsző van. Az endometrium 6mm. Ez a 25ös nem túl nagy már??? Most ez az egyik amin parázok, a másik meg az, hogy úgy néz ki, IR-em van, mennem kell megint endokrinológushoz. Magánba egy hónapea van időpont, akinél múltkor voltam. Az még jó hosszú idő... Amíg ez nincs meg, Clostyt se szedek. A hőm se ment lejjebb. Kicsit azért magam alatt vagyok, minden baj utol ér, ami lehet, úgy érzem most... :(