Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Lion86
2018-09-03 19:43:57

Így elvileg 18 napos lenne a ciklusom, elég furcsa lenne, nem rémlik, hogy lett volna ilyen valaha. Így szerintem a Norcolutot sincs értelme szedni, várok a 13.napig és akkor rákérdezek a dokinál, ha még mindig úgy fest majd, hogy most volt ovum.
Na akkor lehet, hogy a november lesz a mi hónapunk, akkor próbálkozhatunk hivatalosan :)
Viszont most a mensi előtt voltunk együtt 3,5-4 nappal a lehetséges ovu előtt, így ki tudja mi lesz ebből, nem számítottam ilyesmire, így nem védekeztünk.
De szerettem volna én is sokáig szoptatni... Sajnos csak 4,5 hónapig ment.
erikasz
2018-09-03 19:43:06

Tekintsük ezeket a szabályokat:

A bazális hőmérsékletet legalább ötórás pihenő után kell elvégezni, lehetőleg egy éjszakai alvás után, anélkül, hogy az ágyból kiszállna. Ehhez előzetesen készítsen hőmérőt, hogy ne változtassa meg helyzetét, ne felkeljen, és ne üljön le. Zárt szemmel is kívánatos, így akár egy fényes fény is befolyásolhatja a méréseket.
A mérés időtartama legalább 7 perc legyen.

Anitacool :Én is csak néztem ...mikor olvastam a fény hatására változik a hő !:O
erikasz
2018-09-03 19:36:23

Lion :Köszönöm ! :)
A múlt ciklus a vége felé voltatok együtt pároddal az még tuti lehet meghúzodnak a katonák és a vérzés még jobb utat biztosit nekik !
Erre nem gondoltál ?
Anitacool
2018-09-03 19:27:00

Nahát Lion, ekkora kihagyás után korai ovun sem lepődnék meg. Minden esetre akkor 2 hét múlva megint meg fog jönni? :-O
Velem nincs semmi, elmúlt a menzesz. Jól vagyok, minden oké! Kíváncsi vagyok, hogy az Inofolic kezd-e valamit a ciklusommal továbbra is. Bár ha minden igaz, nekem novemberben jön majd össze :-) A barátnőm ezt álmodta meg nekem még év elején ;-) Lassan a cicit elhagyjuk, ez is segíthet még. Ezt teljesen a kisfiamra bízom. :-)
Lion86
2018-09-03 19:05:37

Erikasz, nagyon szép a görbéd, most már egyértelmű, mikor volt ovu :)

Edit, nagyon ígéretes a görbéd :)

Anita28, milyen tesztet csináltál? Furcsa, mert nekem a one step időn túl sem lett pozitív sose.

Vica, jó korainak tűnik, éreztél ovus tüneteket?

Margaréta, ismét szépen indul a görbéd, remélem most a leesős rész a végén elmarad :)

Sziszi, szép a tiéd is. Nekem is szokott néha ilyen kis visszaesés lenni az elején.

Melyna, a lépcsős emelkedés egyáltalán nem biztos, hogy bajt jelent, nekem is volt cikcakkosan emelkedő, a progi 62 volt, tehát nem volt baj. És nem muszáj őrületes magasságokba menni a hőnek luteálisban, volt itt valaki (Anita012), akinek alig volt látható az emelkedés, és mégis rendben volt a progi szintje és volt tüszőrepedés. 21.napi (ovu+7 napi) vérvételen voltál már? Nem tudom követni néha a dolgokat. A 10 nap feletti luteális már normális, azzal nincs baj.

Ha dél után jön meg, azt már másnapra szoktam írni. Kétszer volt ilyen, hogy nem reggel jött meg és a 14 napos luteális is így jött ki.

Anitacool, hogy vagy? Én nem tudom velem mi történt, nem vettem észre, hogy ovu lett volna, de nem is figyeltem magam. Nem tudom lehet-e magasabb a hő a Merckformintól, erről nem találtam semmit. Viszont az 5.cn-on lett egy irdatlan pattanásom, szóval bármi megeshet, gyakori nálam ovukor a pattanás.

Fbara, hogy vagy? Mikor lesz újabb vizsgálat?
melyna
2018-09-03 18:20:01

erikasz: Köszi! :) Végbélben én mondjuk nem fogom mérni......azt nem szeretném :D Amíg megvan mérem szájban aztán hüvelyben szerintem. max hozzá dobok a száj méréshez 0,3at az reális,mert ahogy néztem 0,4-0,5 az eltérés.
Anitacool : Neked is köszi :) Menstruációt beírom mára...meglátjuk milyen mennyiség lesz...ha csak pecsételő akkor átrakom holnapra :)

kíváncsi vagyok hogy alakul a következő ciklus. Minden esetre barátcserjét szedek...ártani nem árt :)
Anitacool
2018-09-03 17:50:00

Erikasz én ha 18:00 előtt megjön aznapra írom, ha utána, akkor másnaptól.
Ha csak csukott szemmel lenne érvényes a mérés, akkor nekem nagyon nem jók lennének az eredményeim, mert tuti belealudnék. :-D Én nem veszem ilyen komolyan, azt hiszem ennek ellenére szépen látszódik mindig az ovu. Max 0.5-1.5 tizedes eltérésekre tippelek, de semmiképp nem 2-3-4 tizedeket, ami megzavarhatná a detektálást. ;-) De hogy 36,2 vagy 36,3 szerintem az tökmindegy nagyjából ;-)

Melyna megtörténhetett, figyeljük meg a következő hónapodat, nekem is volt már 11 napos a luteálisom, pedig általában 15 nap. Egyszeri kilengésről is lehet szó, de a 11 nap sem kóros. A leggyakrabban a 9. napon ágyazódik be, de 6-12-ig bármikor megtörténhet, mondjuk valahol azt olvastam, hogy minél később, annál valószínűbb, hogy nem tud jól megtapadni.

Mindenkinek megy a drukk, babásodjatok! :-)))
Lion te most akkor hogy állsz? Korai ovud volt szerinted, vagy ez valamelyik gyógyszer hatása?
erikasz
2018-09-03 17:33:38

LIon : Ha a menszi délután jön meg... akkor arra a napra írjuk vagy a másnapra?
Nekem általában reggel szokott és arra a napra írom ...ha este akkor másnapra ...de ha délután arra nem emlékszek mit is mondtál !
erikasz
2018-09-03 17:23:06

melyna :Ma reggel a végbélben kezd a mérést !
Nagyon sajnálom, hogy megjött !:(
Sárgatest elégtelenségről nem beszélhetünk 12 nap a lutelárisod cikl.19 napján volt az ovu 100% biztos.. ha 10 napnál kevesebb akkor beszélünk arról !
A luteláris 10 -16 naptól normális... be tud ágyazódni a gyermek !
Most ha végbélben fogsz mérni csukott szemmel rendesen ugyan abban az időben a lépcsős grafikon el fog tűnni ...neked a száj mérés nem jó mivel nyitott szájal alszol azért is lehet lépcsős !
melyna
2018-09-03 15:54:02

Most számoltam akkor csak 11napos a luteális.....szerintetek ez a ciklus normálisnak mondható volt? mármint megtörténhetett a repedés így hő alapján? nem volt túl kevés az emelkedés? bocsi a sok kérdésért :))

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!