Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Erikasz: ugye ebben a hónapban sem mértem már rendesen, csak 2x, ovu utáni nap (37,0), meg ma reggel kíváncsiságból megnéztem, hogy merre járhatok. Hát 36,9 lett. És bár azt írtam, hogy kezd megjönni rendesen, úgy néz ki eddig mégsem, csak az volt délelőtt, kevéske barnás vmi (hozzáteszem én eddig soha sem barnáztam).
erikasz
2018-11-04 17:13:26
Olvassátok mit találtam !!
Az egyik kutatásban olyan nőket vizsgáltak, akik nem tudtak megfoganni vagy többször is elvetéltek már a várandósság korai szakaszában, és valószínűsíthetően a luteális szakasz elégtelensége, tehát részben az alacsony progeszteronszint okozta a problémát. A kutatásban 122 nő vett részt, az egyik csoportnak napi 750 mg C-vitamint adtak tabletta formájában a ciklus első napjától kezdve, és több cikluson át mérték a progeszteronszintjüket. A kutatás ideje alatt a C-vitamint szedő csoportban 19 nő lett várandós, a kontrollcsoportban 5. A kontrollcsoportban 22%-kal, a táplálékkiegészítős csoportban 53%-kal emelkedett a résztvevők progeszteronszintje, és az ösztrogénszintre is pozitív hatással volt. Következésképp arra jutottak, hogy a C-vitaminnak jelentős hatása van a ciklusra, és főleg a progeszteronszintre.
A másik, kisebb kutatásban hasonló következtetésre jutottak. Ebben az esetben a méhnyálkahártya vastagságát is vizsgálták. Utóbbi kutatásban napi 1500 mg C-vitamint adtak a résztvevőknek szintén a ciklus első napjától kezdve. Ők is a progeszteronszint jelentős emelkedését találták, és a méhnyálkahártya vastagsága is jelentősen nőtt a kontrollcsoportéhoz képest.
Akkor hogyan is van ennek köze a menstruáció várható idejéhez?
Ha a progeszteronszint megnövekszik, akkor a luteláis szakasz hossza is megnyúlhat valamennyire. De ne gondoljunk túl nagy változásra: maximum 1-2, esetleg 3 napra. Ennek következtében a menstruációnk is pont ennyivel később fog megjönni.
Az angolszász elméletnek semmi valóságalapja, hiszen ahogy láthatjuk, a C-vitamin pont pozitív hatással van a termékenységre. Semmi sem támasztja alá az ellenkezőjét.
Tehát a lényeg az, hogy a hazai népi bölcsesség részben igaznak bizonyul, de messze nem olyan leegyszerűsíthető módon, ahogy azt hallomásból tudhatjuk. Nem a citrom a kulcs és nem az érfalak állapota miatt változik a ciklus hossza. És senkinek sem kell/ajánlott tömény citromlevet inni, és nem elég, ha minden nap elszürcsölsz egy limonádét, inkább a C-vitamin hatékony növelését érdemes megcélozni, ha úgy érzed, hogy a menstruációd 1-2 napos eltolása mentheti meg az életedet, vagy legalábbis a szituációt. Továbbá nem a várható vérzés előtt pár nappal érdemes elkezdeni a fogyasztását, hanem a ciklus elejétől, ahogy a kutatásokban is tették.
De ne feledd, hogy ez nem tuti módszer, nem csodaszer, feltételes módban beszélgetünk. A testünk különböző, a hormonháztartásunk másképp reagálhat ugyanarra a behatásra. De ezzel a módszerrel legalább nem árthatsz magadnak.
Amandeen
2018-11-04 17:08:33
Erikasz, köszi az érdeklődést! Nálam semmi változás, tüszőrepedés még nem volt, már 37. ciklusnap és még mindig alacsony a hőm. A 20.-30. ciklusnapok között volt 8 napig barnázásom, de az csak tényleg minimális volt, néha csak a wc papírt kente össze. Nem tudom, mitől volt. Ha megjön, akkor megpróbálunk megint egy stimut.
Anitacool
2018-11-04 16:41:09
Margaréta remélem nem kell a 16. ciklust megkezdened már! Én a 17. vezetett görbémet rajzolom... :-/
erikasz
2018-11-04 15:11:20
Margaréta :Furcsa hogy most ilyen korán ...12 nap nem a beágyazódás ?
Hőt mértél ?
Margaréta88
2018-11-04 14:38:41
Sziasztok!
Köszi Erikasz az érdeklődést. Olvaslak Titeket, bár most az utóbbi pár napban nem tudtam, annyi dolgom volt.
Úgy néz ki nekünk ez a Clostis hónap sem jött össze, kezd megjönni rendesen.:(
Csak az a furcsa, hogy én kedd-szerda környékére nem vártam, akkor lenne ovutól számolva a 14.nap. ahhoz képest ma még csak a 12.nap van. Máskor mikor szedtem, egyszer késett 4 napot, utána pontos volt. Nem tudom most mitől lehet. De legalább ha már megjön, akkor kezdődhet az újabb, immár 16. próbálkozós ciklus.
melyna
2018-11-04 12:19:20
Sziasztok!
Mindenkinek nagyon szorítok így egybe,mert nem tudok külön írni :( Kinek ezért kinek azért :)
Mérni nem tudtam mert nem voltunk itthon úgyhogy majd holnap jön a görbe :)
erikasz
2018-11-04 10:45:28
Lion :Angyalnak összeraktam a görbélyét nézd már meg ..egy érték esett le a többi magas ...szerinted ...mi a véleményed ?
erikasz
2018-11-04 10:36:01
Lion :Oktober 30 án nagyon kínzott , hasam fájt a munkahelyen bal oldalt a petefészkem ... estére megszűnt de én nem emlékszek arra hogy együtt lettünk volna ..Albert állítsa .... csak emlékszik rá !
Nem írtam be reggel !:D
erikasz
2018-11-04 10:28:38
Lion :Nagyon örülök hogy jól vagy !:D
Nem tudom Lion... mikor biztosra ,ilyen nem volt hogy 3 napig tojcsi folyás de nem az együttléttől mert nem is voltunk együtt csak oktober 27 én nov 1,2,3,4,.
De a párom most azt mondja 30 este is csak nem írtam be !:D
Lehet a gép megzavarodott !
Ha berakom azt az egy értéket, de szerintem a fejfájástól volt olyan magas !
Igy ide rakja szerintem itt is tökéletes másodikán is ovus fájdalom jobb oldalt !