Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
terhesség kezdetével a legtöbb esetben az ovuláció (DPO) utáni 7. - 10. napon implantáció lép fel - a megtermékenyített tojás belekerülése az endometriumba (a méh belső borítása).
Lehetséges, hogy ezeken a napokon kis váladék jelenik meg, amely 1-2 napon belül áthalad. Ez lehet az úgynevezett implantátum vérzés. Ez a recesszió két okból is előfordulhat. Másodszor, a terhesség alatt az ösztrogén hormon szabadul fel, ami viszont csökkenti a hőmérsékletet. E két hormonális változás kombinációja az implantációs depresszió megjelenését eredményezi a grafikonon. Az Ön gráfja háromfázisúvá vált, ami azt jelenti, hogy a ciklus második szakaszában a grafikon emelkedését láthatja az ovulációhoz hasonlóan (lásd egy példa grafikonját).
Gyakran feltett kérdések a bazális hőmérsékleti diagramokról
A terhesség kérdőjelezhető, valószínű és megbízható terhességi jeleit az alábbi táblázat mutatja be. Lehet, hogy nem lesz terhes, ha mindezen tünetek vagy egyetlen terápiás "korai jel" nélkül. A BT egyik éles emelkedése a menstruáció alatt egy nap alatt nem jelent semmit: a gyulladás nem kezdődhet olyan gyorsan és véget ér. A BT mérései mind a menstruációs ciklus 1. napjától, mind a lemorzsolódás megszakításának napján (az Ön kényelmének kérdése) lehet elindítani.
De gyakran a grafikonok mutatják az ösztrogénhiányt, amit az 1. fázisban magas BT szint jellemez. Ilyen esetekben az orvosok olyan ösztrogént írnak elő, mint a Mikrofollin. Az 1. fázis másik szokatlan ütemterve a mellékpajzs gyulladása jelenlétében van. A menstruáció során fellépő súlyosbodást követően a gyulladás csökkenhet, de időről időre enyhe, pusztán helyi exacerbáció keletkezik, ami befolyásolja a bazális hőmérsékletet. Próbálja meg azonosítani és megjelölni az eltérés lehetséges okait a táblázatban.
Alacsony hőmérséklet a második fázisban (az elsőhöz képest) a corpus luteum (progeszteron) elégtelen működését jelezheti. Az ovuláció előtt a hőmérséklet csökken, és az emelkedése után. A bazális hőmérséklet emelkedése azt jelenti, hogy az ovuláció már megtörtént. Az ovuláció idején a hőmérséklet csökkenése csak nagyon kis számú nőnél jelentkezik.
Azokban az esetekben, amikor két (vagy több) tojás egy ciklus alatt hagyja el a petefészket, az ovolálások teljes számának nagyon kicsi százaléka. Kivéve, ha egy kis hőmérséklet-különbség csak egy nő testének jellemzője, és nem jelzi a szabálytalanságok jelenlétét.
Ha a második fázis hőmérséklete nem elég magas (nincs 0,4 fokos különbség), ez azt jelenti, hogy van egy második fázishiba?
A normál emelés legfeljebb 3 napig tart. Az enyhébb emelkedés az ösztrogén hiányát és a gyengeséget, a tojás inferioritását tükrözi. A ciklusban a műtrágyázás, amikor a BT az első fázisban magas, és az emelkedés több mint 3 napig tart, nagyon problémás.
Ha a második fázis 12 napnál rövidebb, akkor ez a második fázis meghibásodásának jele, alacsony progeszteronszint. Ha a menstruáció hiányzik, és a BT 18 napnál tovább marad a második fázisban, ez egy esetleges terhességet jelez.
Ez a harmadik szint a további progeszteronnak köszönhető a terhes nők testében.
erikasz
2018-11-09 10:33:08
Olvassátok el megint mit találtam !
1. Több hormon vesz részt az ovuli folyamatában, és fontos nem csak a jelenlétük, hanem a mennyiség és az egymással való kapcsolat is. Teljesen támaszkodva az ütemtervre - néhány ... mmm ... hogy mondjam ... ez ésszerűtlen. Végtére is, az ütemterv az ösztrogén és a progeszteron koncentrációjának változása. Lehet, hogy egy szörnyű ütemezés, és az ovuláció és a terhesség is. Hasonlóképpen tesztekkel - ez csak egy szalag, amely reagál az LH-ra. Lehet, hogy az LH felszáll, és a tüsző el nem törik. Ezért, ha kétségei vannak az ovuláció - folliculometriával kapcsolatban. Érthetetlen, hogy ujjával piszkál az égen, idegesebbé teszed ezt a dolgot.
A tojás rovására ... Valamilyen oknál fogva nem hiszek ezeken a sejtes halálozásokban, a korai életkorban és az éles recessziókkal való kapcsolatukkal az ovuláció és a lassú emelkedés után ... Most az IMHO a mindennapi logikán alapul:)Képzeld el, hogy a tojás nem érett. Ezután a tüsző nem robbant fel, mert egy bizonyos méretben tört ki. Ha a tüsző nem tört ki, és nem enged fel tojást, akkor nem lesz sárga test. Pontosan azon a helyen van kialakítva, ahol a sejt ült. Sárga test nélkül nem lesz progeszteron. Progeszteron nélkül nem lesz második szakasz, ami azt jelenti, hogy nem lesz helyreállítás. A kivétel talán a tüsző úgynevezett luteinizációja. Amikor a tüsző nem tört ki, de a sárga test még kialakul. De ez egy nagyon ritka jelenség, amelyben valójában kétfázisú lesz a grafikonon, de melyik ... Nem tudok válaszolni, ezt nem értettem. Van egy másik lehetőség - az ösztrogén ütemezése. Az ösztrogén csökkenti a hőmérsékletet. A második fázisban az ösztrogén az ovulától függetlenül esik, ennek hatása a hőmérsékletre gyengül. Ezért néhány grafikon figyelhető meg a grafikonokon ... hmmm de a különbség a fázisok között ilyen menetrend nem lesz képes tárcsázni. Ovuláció nélkül nem lesz progeszteron, ami rendszerint felemeli a hőmérsékletet a második fázisban. Nem hiszek az ovuláció utáni tojás haláláról szóló történetekben. Amikor a tojás kijön a tüszőből, akkor úszni fog. Minden, nincs kapcsolata a testtel, ő maga nem küld hormonokat, és nem küld semmilyen jelet, így a test nem tudja, mi történik vele. A tojás hőmérsékletére nincs hatás. A második fázis teljesen a corpus luteum irányítása alatt áll, és elvben nem érdekli, ha a tojássejt él vagy nem. A köpés addig a pillanathoz, amíg a lejárati dátumot (14-16 nappal az ovulációt követően) nem hal meg, vagy amíg nem hallja, hogy a terhesség megérkezett, amikor ez a tojás végül behatol a méhbe, és egy jelet küld az agynak a chorionnal. Ha a tojássejt elhalt a tüszőben, akkor a bekezdés elején visszatérünk a sémához.
2. Miért nem érik meg? Sok tényező. A banális stressztől az agyalapi mirigy adenómájáig sok oka van. De mielőtt megvizsgálja az okokat, még mindig meg kell állapítania az ovuláció hiányát. A legjobb az ultrahangon, ez a módszer a legpontosabb, természetesen jó készülékkel és professzionális ultrahanggal. Néhány ciklus úgy néz ki, mint a megfigyelés, a tojás érése, a végső növekedés, a sárga test kialakulása és működése. Ami a grafikát illeti ... én személy szerint nem látok bűnözőt. Méltó. És ha van bűncselekmény, akkor be kell bizonyítania, majd megragadja a fejét;)
Lion86
2018-11-09 10:15:03
Köszönöm Lányok :)
Anitacool, az azért biztató, hogy most 36,2-nél vagy, drukkolok, hogy jöjjön az ovu :)
Erikasz egyébként, ha jól emlékszem valahol olvastam olyat, hogy a beágyazódáskor a méhnyak sűrű nyákot kezd el termelni, hogy megvédje a méhet a kórokozóktól, lehet ez volt olyan mint a tojásfehérjés.
erikasz
2018-11-09 09:59:29
Lion :Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...de boldog vagyok végre megtörtént és nem is akármilyen emelkedés !!!:D:D
Azt hittem mikor tojás folyás lett ..meg jön ,de furcsák voltak a hüvelyben történtek ilyet még nem tapasztaltam soha !
Gyönyörű görbe volt ..szerintem is terhes voltál ..de nagyon sajnálom !:(
Emlékeztem én... hogy te írtad a furcsaságot a tojásfolyást a lutelárisban !
Nagyon sok volt... olyan mikor meg vagy fázva és rengeteg átlátszó folyadékot fújsz ki ...bocsi de másképpen nem tudtam jellemezni !
Anitacool :Nagyon sajnálom de én látom mindjárt jön ...a görbéd kinézetéből !
Nagyon sajnálom a kisfiadat az Úr gyógyitsa meg minél hamarabb !
Anitacool
2018-11-09 09:58:07
Köszi Lion :-) Dehogy adom fel. Csak hát tudod... te ezt pontosan érted.
Kívánom, hogy ez a végre normális görbéd legyen az utolsó, amit vezetsz :-) Eddig nagyon szép, ovu megtörtént, hajrá anyuci! ;-)
Lion86
2018-11-09 09:37:08
Erikasz, ez volt az augusztusi
Lion86
2018-11-09 09:36:02
Sziasztok!
Sziszi, szorítok hogy pozitív legyen, szuper lenne a lánykérés után :)
Erikasz, az augusztusi görbén nekem meg az 5. dpo-n ugrott fel, aztán megint lejjebb mozgott és a végén megint fel. Arra a görbére mondta a doki, hogy terhesgörbe, csak sajnos utána megjött. Akkor a 11.dpo-n volt egy nagyon nagyon halvány pozitív, utána már negatív volt a teszt. Remélem neked is ez terhesgörbe, csak jobb vége lesz mint az enyémnek :) És érdekes módon akkor a 6 vagy 7.dpon volt tojásfehérjés nyákom, pedig soha nem szokott. Néztem is, hogy mi a franc ez :D
Melyna, lehet, hogy most kevesebb az ösztrogén, de az is lehet, hogy tényleg korán volt ovud. Kíváncsi vagyok, hogy alakul. Lehet, hogy a ciszta megzavart és másik pete is ért az előző ciklusban, ami mensi után kiszabadult.
Anitacool, jobbulást a kisfiadnak! Egyszer a 35.napon volt ovum, már nem is számítottam rá, még ne add fel a reményt, hogy lesz.
Nekem most lett olyan, amiről beszéltünk tegnap, középen van a méhnyak, megdagadt és nagyon kemény.
Ebben a hónapban egy éve, hogy mérek, ez a legkorábbi ovum.
Január 18.nap, március 20.nap, április 35.nap, augusztus 26.nap volt, ez az ötödik egy év alatt. És most is a jobb oldalt volt, biztos vagyok benne, hogy a bal nem működik.
Anitacool
2018-11-09 09:28:50
Sziasztok!
Bocsi, el vagyok tűnve...rengeteg a munkám, gyerkőc is beteg. Őszinte leszek, nem nagyon tudtam, tudom követni a fórumot. Drukkolok, hogy hamarosan Sziszi és Edit 2csíkos tesztet lássatok! Persze mindenkinek ezt kívánom még ebben az évben! Erikasz remélem ezek jó jelek! Nálam semmi, nem sok időm van ezzel foglalkozni. Csak valamelyik nap feltűnt, hogy már hanyadik napon járok és semmi... tegnap meg megkértezte a kis drágám, hogy neki miért nincs testvére... pedig nem “tudja”, hogy próbálkozunk, csak hát pont jókor betalált. :-) Csatolom az elkeserítő görbémet ;-)
erikasz
2018-11-09 08:36:43
Melyna :Valamikor én sem érzem az ovut ...valamikor meg kínlódok alig birok menni !:)
Furcsa a görbéd ...de ez lesz a nyerő !:)
Köszönöm én is bízok benne holnap megemelkedik !:)
Az este húzgált a hasam mikor fordultam az ágyban ,mintha a méhem megnőtt volna nagyon fájt hirtelen.. de nem mozogtam és ugy jó volt !
Most megint kezdi hol jobb.. hol bal oldalt szurkálni !
Ilyen nem volt még ..bőséges tojcsi után, mert tegnap az volt át váltott krémesre..méhnyak fel ment középre és puhább lett a hüvelybemenetben a dagadás el múlt könnyedén megvizsgáltam magam !
Lion :Hogy állsz ?
Anitacool :Van már valami ?
melyna
2018-11-09 07:32:44
Jó reggelt!
Sziszi,Edit nagyon szépek a görbék :)
erikasz 7dpo lent vagy..majd most megindul fel :)
Lion mit mértél? megrepedt?
Én ma így.....fura ez a görbe...ovu tuti nem volt még
Lehetséges, hogy ezeken a napokon kis váladék jelenik meg, amely 1-2 napon belül áthalad. Ez lehet az úgynevezett implantátum vérzés. Ez a recesszió két okból is előfordulhat. Másodszor, a terhesség alatt az ösztrogén hormon szabadul fel, ami viszont csökkenti a hőmérsékletet. E két hormonális változás kombinációja az implantációs depresszió megjelenését eredményezi a grafikonon. Az Ön gráfja háromfázisúvá vált, ami azt jelenti, hogy a ciklus második szakaszában a grafikon emelkedését láthatja az ovulációhoz hasonlóan (lásd egy példa grafikonját).
Gyakran feltett kérdések a bazális hőmérsékleti diagramokról
A terhesség kérdőjelezhető, valószínű és megbízható terhességi jeleit az alábbi táblázat mutatja be. Lehet, hogy nem lesz terhes, ha mindezen tünetek vagy egyetlen terápiás "korai jel" nélkül. A BT egyik éles emelkedése a menstruáció alatt egy nap alatt nem jelent semmit: a gyulladás nem kezdődhet olyan gyorsan és véget ér. A BT mérései mind a menstruációs ciklus 1. napjától, mind a lemorzsolódás megszakításának napján (az Ön kényelmének kérdése) lehet elindítani.
De gyakran a grafikonok mutatják az ösztrogénhiányt, amit az 1. fázisban magas BT szint jellemez. Ilyen esetekben az orvosok olyan ösztrogént írnak elő, mint a Mikrofollin. Az 1. fázis másik szokatlan ütemterve a mellékpajzs gyulladása jelenlétében van. A menstruáció során fellépő súlyosbodást követően a gyulladás csökkenhet, de időről időre enyhe, pusztán helyi exacerbáció keletkezik, ami befolyásolja a bazális hőmérsékletet. Próbálja meg azonosítani és megjelölni az eltérés lehetséges okait a táblázatban.
Alacsony hőmérséklet a második fázisban (az elsőhöz képest) a corpus luteum (progeszteron) elégtelen működését jelezheti. Az ovuláció előtt a hőmérséklet csökken, és az emelkedése után. A bazális hőmérséklet emelkedése azt jelenti, hogy az ovuláció már megtörtént. Az ovuláció idején a hőmérséklet csökkenése csak nagyon kis számú nőnél jelentkezik.
Azokban az esetekben, amikor két (vagy több) tojás egy ciklus alatt hagyja el a petefészket, az ovolálások teljes számának nagyon kicsi százaléka. Kivéve, ha egy kis hőmérséklet-különbség csak egy nő testének jellemzője, és nem jelzi a szabálytalanságok jelenlétét.
Ha a második fázis hőmérséklete nem elég magas (nincs 0,4 fokos különbség), ez azt jelenti, hogy van egy második fázishiba?
A normál emelés legfeljebb 3 napig tart. Az enyhébb emelkedés az ösztrogén hiányát és a gyengeséget, a tojás inferioritását tükrözi. A ciklusban a műtrágyázás, amikor a BT az első fázisban magas, és az emelkedés több mint 3 napig tart, nagyon problémás.
Ha a második fázis 12 napnál rövidebb, akkor ez a második fázis meghibásodásának jele, alacsony progeszteronszint. Ha a menstruáció hiányzik, és a BT 18 napnál tovább marad a második fázisban, ez egy esetleges terhességet jelez.
Ez a harmadik szint a további progeszteronnak köszönhető a terhes nők testében.