Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Ja es a doki abba hagyatta velem a vitaminokat.Azt mondta csak a trimet szedjem.
Most aludtam majdnem 2 orat a hőm 37 volt.
GőVica34
2018-12-17 16:05:21
Anita annyi a lényege hogy az anti-TPO 133iu/ml a referencia ertek 0 es 35.
TSH 2.380iu/ml referencia ertek 0.270 es 4.200.
Az Ft4 es Ft3 jók.
erikasz
2018-12-17 15:52:22
Kira :Már megindult a hőd ..szépen fokozatosan emelkedik nagyon jó !
Edit :Az elmúlt héten nem volt doki ..de még helyettesítő sem ,csak az aszisztensnő aki csak gyógyszereket ír fel ...öreg a doki kiesett a kádból összetörte magát .
Mivel reggel van orvos a lányom vitte ma fel az eredményt !
Felirta a Metfogamma 1000mg és 2 szer felet kell bevenni !
Nem értem az egészet most is 4,4 a cukrom 6,7 töl evés után csak alacsonyabbat mérek 2 óra hossza múlva ...ez igazán rejtett cukorbetegség !:(
Szép a görbéd ...kívánom neked hogy + tesztet tegyél a fa alá !:)
Anitacool
2018-12-17 15:15:17
Dalma miért gondolod? Nem voltatok jó időben együtt?
Vica nem vagyok facebook tag :-) De mindegy, Lion szépen kielemezte.
Lion86
2018-12-17 12:27:16
Vica, az eredményed valóban jónak tűnik, viszont a magas anti tpo előrejelzi az autoimmun (Hasimoto) pajzsmirigy alulműködés várható kialakulását. Az Ft3, Ft4 még rendben van, jelenleg tényleg oké ez a két érték, de ebből gyorsan kialakulhat az alulműködés. A TSH-d már magasabb, mint az előző mérés, szerintem keress egy endokrinológust. A nőgyógyászok ehhez nem értenek. Addig járj utána, amíg nem igényel durvább kezelést.
"Milyen betegségben van jelen az anti-TPO?
A leggyakoribb, pajzsmirigy-alulműködéssel járó kórkép, az autoimmun eredetű Hashimoto-thyreoiditis esetén észlelhető elsősorban magas anti-TPO-szint. Az esetek kb. 5%-ában azonban lehet normális, vagy nem mérhető az antitest szintje.
Magas anti-TPO mellett Hashimoto-thyreoiditis esetén az alábbi esetek fordulhatnak leggyakrabban elő:
magas anti-TPO szint és nincs klinikai tünet, nincs hormonszinteltérés, vagy az ultrahang nem jelez gyulladást. Ilyenkor tehát nincs tüneteket okozó, vagy tünet nélküli pajzsmirigy-alulműködés sem. De lehetséges annak kialakulása, mert az autoimmun folyamat jelen van.
magas anti-TPO szint mellett ugyan a pajzsmirigyhormonszintek jók, de a pajzsmirigy működését befolyásoló TSH-szint már magas. Ez az úgynevezett szubklinikus pajzsmirigy-alulműködés, ami elsősorban tünetek jelenlétében, vagy gyermekvállalás esetén igényel gyógyszeres kezelést.
magas anti-TPO-szint és alacsony hormonszintek: a leggyakrabban ezt tapasztaljuk, amikor a valós pajzsmirigy-alulműködés hátterében az anti-TPO magas szintje igazolja az autoimmun betegséget.
magas anti-TPO mellett ritkán előfordul magas hormonszint is, elsősorban ha magas a szedett pajzsmirigyhormon adagja."
GőVica34
2018-12-17 12:07:05
Beraktam Facebook csoportba.
Dalma14
2018-12-17 12:04:56
Anitacool, Edit90: Jó lenne, de szerintem meg fog jönni, időnként enyhe derekfajast, szurkalgatast érzek.
Anitacool
2018-12-17 12:02:32
Vica leírod az eredményeidet, hogy egyben lássuk?
GőVica34
2018-12-17 11:50:00
Edit 2015ben lelézerezték. Most júliusban mikor sajnos műtöttek elötte a doki vizsgálat közben mondta hogy újra ott van előjött a méhszájseb..Lehet attol is ez.. De miért csak ovu után? És máskor sosem.. Se együttlét közben se mensi után ovuig semmi.. Megkaptam ma a 21.napi eredményt meg a hiányzo 3.napit is. Az Anti-TPO magas. Dw a doki azt mondta minden rendben.Kaptam ismét clostilbegytet. Most már tényleg csak reménykedek.
Anitacool
2018-12-17 11:05:40
Edit, Dalma nagyon szépen álltok, drukkolok mindkettőtöknek, legyetek a következő kismama párosa a fórumnak :-) A beágyazódás legvalószínűbb napja az ovuláció után a 9., úgyhogy a napokban sok minden el fog dőlni :-) Hajrá!
Most aludtam majdnem 2 orat a hőm 37 volt.