Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Dalma14
2019-01-25 13:00:42

Lion86: menstruációm még sosem maradt ki, pecseteles sincs ciklusok között. Évente járok szűrésre, uh-on minden rendben, nincsenek ciszták, vagyis eddig nem voltak. Február 1-jén ha megjön, pont letelik a 3 hónap és hívom a dokimat. Utána majd többet tudok remelem.
Lion86
2019-01-25 12:21:15

Az LH/FSH arány eltolódása már nem csak IR-re, hanem PCOS-re utal, ahogy a szőrnövekedés is, bár egy-két szál még alapvetően nem kóros. IR jó esetben nem jár mindig PCOS-el, de a de a PCOS mindig az IR következménye.
A PCOS az orvosom tájékoztatása alapján 12 féle alváltozatban létezik.
Van a tipikusan egyértelmű: főleg hasi elhízás, szőrösödés, ovuláció hiánya, akár a menstruáció teljes hiánya, policisztás petefészek.
És van még sok más típusú is. Mielőtt elkezdtem a diétát és Inofolicot (+mozgás, amit éppen bírtam csinálni :D főleg 6-8 km séta nyáron) ilyen tüneteim voltak: gyakori pecsételés, hosszú (38-50 napos) ciklusok, néha viszont több hónapig kimaradt a mensim, vagyis ovuláltam, de nagyon ritkán. Elhízás, szőrök nincsenek. A petefészkeim a tipikus gyöngysorszerű mintát mutatják (apró éretlen, elcisztásodott tüszők).
Már 3 hónap diéta után jobban nézett ki a petefészkem és az azt követő 3 hónapban beállt a ciklusom is. Szerencsém volt, mert nem mindig ilyen egyszerű. Bár ettől baba még sajnos nem lett, de már talán nem kell sokat várni rá.
Dalma14
2019-01-25 12:01:36

Lion86: pontosan nem tudom, mert a nőgyogyaszhoz küldték az eredményeket. Ő mondta, hogy ott van eltérés, kezdjünk el próbálkozni és ha 3 hónap után nem sikerül, akkor ő jön.
Lion86
2019-01-25 11:53:21

Egyébként sokan vagyunk itt IR-esek (néhányunknál pluszban PCOS-el megspékelve) és ki tudja mikor derült volna ki, ha nem lennének teherbeesési problémáink. Valószínűleg nem is véletlen, hogy aki sokáig itt van velünk a görbét vezetők között, arról kiderül sokszor, hogy IR-es.
Lion86
2019-01-25 11:42:34

De azért milyen nagy szemétség, hogy az állam csak azt a vizsgálatot támogatja, amiből már csak a nagy baj derül ki. Nem a megelőzést tartják fontosnak. Mivel az IR évekig, évtizedekig lappangó állapot, ami megelőzi a cukorbetegség kialakulását, így ha az erre irányuló vizsgálatot is támogatnák, sokkal kevesebb lehetne a 2-es típusú cukorbeteg. Az IR "csak" viszonylag a szőnyeg alá söpörhető tüneteket, rosszabb esetben meddőséget okoz, addig a cukorbetegség már súlyos szövődményekkel jár. Persze, hogy ebben van a nagyobb üzlet :(
Lion86
2019-01-25 10:30:28

Mimike, szerintem ez most már pozitív lesz, ne aggódj, rendszeres ciklusnál is normális, ha pár napot csúszik az ovu. Úgyis mondtad, hogy mostanában éjszakás a férjed, lehet arra vár most a pete, hogy együtt tudjatok lenni :)

Jozsa, neked is az tudom mondani, 1-2 csúszás normális, holnapra biztos felmegy, a katonák meg kitartanak 3 napig (akár 5-ig is esetenként), nincs mitől tartanod :)

Ineee ez, úgy néz ki tegnap még volt az ovu, holnap kiderül, ha még feljebb megy :)

Dalma, pontosan milyen lett az LH és FSH érték?

Maryanne, nekem a sima cukor terhelés látszólag teljesen jó, nem látszik az IR. Az a minimum 3 pontos terheléses cukor-inzulin vizsgálatból derül ki. Ha már a simán a cukron is látszik az eltérés, az már cukorbetegség. Ilyet TB-re tudomásom szerint nem csinálnak, csak magánban, én Synlabnál nézettem.
Maryanne
2019-01-25 09:04:17

Sziasztok! Olvasgatom itt az IR-rel kapcsolatos tapasztalatokat. Olyan kérdésem lenne, hogy ha a sima cukorterheléses vizsgálat eredménye jó, az mutatja azt is, hogy nincs IR, vagy csak a többszöri vérvételes cukorterhelés, vagy erre külön speciális vérvétel van?
Dalma14
2019-01-25 07:34:48

Sziasztok! Tudnátok segíteni? Novemberben a 3. napi vérvételen az lh/fsh aránynál eltérés volt, ezenkívül minden rendben. Nyárig 32-33 napos ciklusaim voltak, de mostanra 37-38-ra növekedtek és az államon pár havonta van 1-2 erősebb szőrszál. Ezek lehetnek az ir tünetei?
Jelenleg így:
ineeeez
2019-01-25 07:13:50

tudom nem sok adat, de vajon megtörténhetett a tüszőrepedés? :\
bánom,hogy nem a ciklus első napján kezdtem a hőmérőzést :(
(23 pozitiv lett lh teszt tegnapi már negatív)
Jozsa85
2019-01-25 06:28:57

Sziasztok!

Nna most meglepodtem..Mara szokott felmenni a hőm.Az elmult 3 napot vegig ugyeskedtuk , de sajna ugy nez ki a ferjem beteg lesz.Szoval ma mar nem nagyon lesz semmi.Kivancsi leszek a folytatasra.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!