Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Andi:
Gondolom azért is lett ennyi a készenléti díj összege, hogy igazából ne sokan tudják megtenni hogy felfogadják az orvost. Sajnos nekünk még családi összefogással sem sikerülne ezt az összeget előteremteni, így marad az ügyelet.
Én is a Sote2-n fogok szülni, első kisfiam is ott született. Meg voltam elégedve az akkori körülményekkel(akkor 2 ágyas szobában voltunk), dolgozókkal meg legalább van rutinom már mi hol van, stb...ami számomra még inkább biztonságot ad.
FBetti:
Ez hihetetlen jó hír, nagyon szuper eredmény ennyi idő alatt. Csak így tovább javuljon minden értéked. Szorítok nagyon!
FBetti
2021-09-03 17:43:09
Köszönöm Andi!
Andi198729
2021-09-03 15:33:36
FBetti, ez szuper, ez jelentős javulás, szívből örülök :) az akupunktúra, vitaminok, torna, mind- mind segítenek, csak így tovább, és még tovább fognak javulni az értékek :) és ez csodálatra méltó, hogy nem törődtél bele, hanem tettél érte hogy javuljanak az értékek, és ez téged igazol, hogy igenis lehet rajta javítani.
FBetti
2021-09-03 14:50:19
Lányok, megvan az AMH-m, ismét nagy az öröm. :-)
Első mérésnél 0,14, majd 0,17 és most 0,47. Ilyen mértékű javulásról nem is álmodtam.
Andi198729
2021-09-03 09:33:16
Natus, ez így igaz, én is így vagyok vele, hogy a baba a legfontosabb. Egyáltalán nem félek a császártól, sokan kétségbe vannak esve ha ezt közli az orvos, én teljesen nyugodtan vettem tudomàsul.bár igaz hogy ez műtét, de mivel jobb a spontán szülés, az fájdalmas, a babának is megerőltető, és eldeformàlódik a baba feje. És spontánnál több komplikáció merülhet fel, nem egyszer fordult elő az, hogy a szülőszobáról vinni kellett császározni a kismamát.
Natus te hol fogsz szülni? Én a Sote 2- őn, én is bízom az orvosoknak, mert jó orvosok dolgoznak ott, és biztos vagyok abban, hogy mindegyik tapasztalt, és van rutinjuk a császármetszést illetően. Persze lehetne elintézni azt hogy a saját orvos legyen, ha az ember kifizet kb.1 millió ft- ot a kórháznak, ami az orvos készenléti díja, szóval ez felháborító, a hálapénz ellen vannak, de ennek ellenére milliós tételt fizettetnének ki a kismamákkal, ez gyakorlatilag ugyanaz, csak rosszabb, pontosan tudják hogy nagyon kevés ember tudja ezt kifizetni.
Natus
2021-09-02 22:06:34
FBetti:
Nagyon örülök a javulásnak, minden helyre jön szépen lassan.
Andi:
A baba egészsége a lényeg, inkább vágjanak de neki baja legyen. Nem annyira gáz a császármetszés, én nagyon gyorsan felépültem belőle. Csak muszáj egy kicsit magát az embernek megerőltetnie, hogy mozogjon ne hagyja el magát.
Engem az orvosom azzal nyugtatott, hogy a gondozott kismamáitól mind pozitív visszajelzések érkeztek az új törvény során kialakult helyzetről. Próbálnak figyelni az ügyeletes orvosok a kollégák betegeire.
Nekem azt mondta, hogy ő egyáltalán nem végezheti el rajtam a műtétet, csak max asszisztálhat. De az már nagy baj ha neki bent kell lennie, mert ő az ügyeletvezető orvos a klinikán.
Én bízom az orvosok szakmai tudásában, meg magában a kórházban hogy jó kezekben leszek. Így próbálom nyugtatni magam, ha már ilyen lehetetlen helyzetbe hozzák szegény kismamákat.
Andi198729
2021-09-02 16:04:25
FBetti, így is lesz, hogy minden helyreáll;) jó is hogy nem csüggedtél el, hanem teszel az ügy érdekében, persze az orvosok már képesek lemondani, de itt az élő bizonyíték, hogy igenis még ebből is van visszaút, és tudnak javulni az értékek. Akupunktúra után én is mindig nagyon jól éreztem magam, ott tudtam csak igazán lazítani. A tűszúrás nekem sem volt kellemes rész, sokszor bekékült itt- ott, de a hatása az feledtette ezt a kellemetlenséget.
FBetti
2021-09-02 15:45:38
Igen Andi, én is ebben bízok. :-))
Járok akupunktúrára, de most 3 hét kimaradt, mert a doktornő szabira ment. Jövő héttől már lesz megint. A kezelés után nagyon kellemesen szoktam érezni magamat. A fülbe szúrkálást azt nem fogom megszokni, az fáj a legjobban nekem.
Andi198729
2021-09-02 13:28:58
FBetti, ezek szuper hírek, örülök hogy javulnak az értékeid, meglátod, még tovább fog javulni, és minden rendben lesz, és belevághattok a lombikba, vagy akár spontán is sikerülhet ;) jársz akupunktúrára?hogy érzed magad tőle? az is nagyon sokat segít. Segít a nőgyógyászati problémákon, hormonproblémákon, segíti a peteérést, beágyazódást.
FBetti
2021-09-02 11:35:14
Sziasztok!
Andi, Natus, örülök, hogy jól vagytok. Roxi, te hogy vagy?
A tegnapi vérvétel eredményéből már csak az AMH hiányzik.
Úgy látom, hogy az értékeim elkezdtek javulni, nagyon boldog voltam tegnap.
Az FSH-m majdnem 26 volt az első mérésnél, majd a következő 33 és most, hogy elkezdetem a tornát, a diétát és bizonyos táplálékkiegészítők szedését, most durván 23 lett. Bízom benne, hogy a következő hónapokban még megy lefelé. A ciklusom szép szabályos volt és a vérzésem pedig egyből piros vérrel jött meg, nem volt előtte barnázás, ami szokott lenni.
Az ösztradiol az első mérésnél 10 alatt volt, másodiknál 10, most pedig 28, ami már beleesik a normál tartományba, még ha az alsó határnál is mozog.
Az AMH-ra leszek még kíváncsi.
Gondolom azért is lett ennyi a készenléti díj összege, hogy igazából ne sokan tudják megtenni hogy felfogadják az orvost. Sajnos nekünk még családi összefogással sem sikerülne ezt az összeget előteremteni, így marad az ügyelet.
Én is a Sote2-n fogok szülni, első kisfiam is ott született. Meg voltam elégedve az akkori körülményekkel(akkor 2 ágyas szobában voltunk), dolgozókkal meg legalább van rutinom már mi hol van, stb...ami számomra még inkább biztonságot ad.
FBetti:
Ez hihetetlen jó hír, nagyon szuper eredmény ennyi idő alatt. Csak így tovább javuljon minden értéked. Szorítok nagyon!