Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Pajzsmirigy és egyéb hormonproblémák, hogyan derült ki, hogy baj van, értékeid, gyógymódok, gyógyszerek, amiket javasoltak, eredményességük

Ebben a beszélgetésben 107 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2014-04-04 07:41:17
 
gizgazzz,
nekem januárban nézték és az Anti-TPO akkor 273 volt, a TSH pedig 2,77. Ez utóbbit a Letrox 6 hét alatt levitte 1,55-re, de a dokim azt írta, hogy ebből még nem feltétlenül lehet következtetni a pm működésére, hiszen a laborban nem csak az aktív hormonok arányát nézik, hanem összességében. Legközelebb május 6-án megyek hozzá, akkor ismét csinál pm uh-t is.
gizgazzz
2014-04-04 00:49:43
 
Plum

A TPO mutatja ki a gyulladást. Pl ahogy írtad a TSH, T4 érték lehet jó de a TPO egyértelműen mutatja a rossz pm működést. Nekem ebből tudni, hogy hashimotóm van. De ezzel a dologgal lehet teherbe esni hiszen az első terhességemnél is megvolt ez a szindrómám.
Neked néztek TPO-t?
gizgazzz
2014-04-04 00:44:54
 
Ha valakit érdekel találtam egy szuper endomókust BP-en és 1 hét elteltével ad időpontot mert heti három nap is rendel. Már nyugdíjas de az eddigi dokik közül ő a legszimpibb.

TSH 1,58
T4 14

1 hónapja szedek 50-es bogyót és levitte 4,65 értékemet. Kicsit változtattam az étkezésemen is. De úgy néz ki jobban kell diétáznom mert Hashimotót is megállapított a doki.

Ennek függvényében még adok magamnak 3 hónapot a teherbe esésre de ez már az utolsó utáni határidő.

Még annyit mondott a doki, hogy nem mindenkinél jelentkezik tünetként az alacsony alaphő mint nálam.
plumeria14
2014-04-03 08:06:40
 
Olvastgatom Balázs professzor válaszait a családineten és ezt írja: A pajzsmirigy csökkent működése gyakori oka a meddőségnek. A gondot az jelenti, hogy a csökkent működésnek nincsenek feltétlen, ún. „ordító” jelei, hanem alamuszi módon ún. szubklinikus formában van jelen. Ez nem csak a tünetek hiányát jelenti, hanem azt is, hogy az egy-egy alkalommal végzett TSH és T3, ill. T4 eredmények nem mindig elegendőek. A helyzetet bonyolítja, hogy a szűrő vizsgálatokhoz jól használható TSH értékek a várt terhesség esetén célszerű az ún. normál tartománynál alacsonyabb szintre beállítani (0,5-2,5 IU helyett 0,4-1,5 IU közé). Fontos tudni azt is, hogy a TSH mellett más hormon is a kívánttól eltérő lehet (pl. prolactin). Meddőség esetén feltétlen célszerű a TSH és a pajzsmirigy hormonjainak a vizsgálata. A pajzsmirigy komponensei: a Tireoglobulin és a pajzsmirigy peroxidáz enzim (TPO) elleni antitest mérése fontos. Az utóbbi időben derült csak ki, hogy teljesen ép pajzsmirigy (normális TSH) mellett is kialakulhat a meddőség és a korai vetélés, ha autoimmun gyulladás áll fenn! Ezt leginkább a fentebb említett enzim, a TPO elleni antitest jelenléte mutatja.
Ebonique
2014-04-01 18:13:32
 
Köszi az infókat Niki:)
nikinokedli
2014-04-01 16:19:50
 
Szia Ebonique!
Nekem is segítettek ebben itt a lányok :) nekem a 3. Napon tsh, szabad T3 szabad T4, fsh, prolaktint néztek, erre a nőgyógyász utalt be, a 21. Napon, ami egyébként nem mindenkinél a 21. Nap, hanem az ovu utáni 7. Nap ( ha jól tudom) csak progeszteront néztek. Mivel a nőgyógyásznál kimaradt az anti- Tpo, így azt a vizsgálatot endokrinológustól kértem. Szerintem a nátha nincs különösebb befolyással a vizsgálatra. Én a 3. Napira éhgyomorral mentem, 21. Napira nem, itt azt írták a lányok, hogy nem szükséges.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Egyébként az első vérvételre is azt mondják hogy 3-5 napon nyugodtan mehetsz.
Ebonique
2014-03-31 20:56:31
 
Sziasztok lányok:)
Régebben írogattam már ide, de gondoltam tartok egy kis szünetet, nehogy a rágörcsölés legyen a probléma. De nem jött be. Elegem lett a házi praktikákból, már sok mindent kipróbáltam.
Most jutottam el odáig, másfél év után, hogy akkor nézetek egy hormonsort. Mivel ma van a ciklusom 1. napja, gondoltam nem vesztegetem az időt kérek egy beutalót a nődokitól, hogy ebben a hónapban letudjam, eleget vártam már. Múlt hónapban sikerült rávennem páromat a sperma tesztre:) Neki nagyon jók az eredményei, így gyanítom ha van valami probléma, az nálam leledzik.
Csak azt nem értem, hogy miket írt nekem itt össze vissza a doki. Nem értek hozzá, de feleslegesen nem akarok kiadni ilyen sok pénzt. Azt szeretném kérdezni, hogy miket szoktak ilyenkor vizsgálni? Nekem ezeket ikszelgette be:
DHEA-s, FSH, Inzulin időpontok 60, LH, prolaktin, tesztoteron free.
Progreszteront nem kéne nézni pl? Meg semmit nem mondott, hogy akkor mikor is kéne elmenni erre a vérvizsgálatra. Mert tudtommal 2 kell ilyenkor egy hónapban, úgy van értelme, 3. és 21. nap nem?
A hőmet sem mérem egy ideje, de csatolok egyet, hogy hogyan szokott kinézni. Remélem meg tudjátok nekem szakérteni:)
Jah és még egy kérdés, egy enyhe nátha eluralkodott rajtam és eléggé lebetegedtem, (nem is jöhetett volna jobbkor:D) és, hogy ez befolyásolja-e ezeket az eredményeket?
Moha13
2014-03-26 08:41:03
 
NA, azt hiszem, mindenkinek sikerült elküldeni. :)
plumeria14
2014-03-26 07:29:18
 
Moha13,
akkor már én sem szeretnék kimaradni :)
nszabolcsi@gmail.com
Köszi!
paramami
2014-03-25 20:29:17
 
lényeg lemaradt :))) agnes.szabo1984@gmail.com
Korral jár :))
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!