Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Pajzsmirigy és egyéb hormonproblémák, hogyan derült ki, hogy baj van, értékeid, gyógymódok, gyógyszerek, amiket javasoltak, eredményességük

Ebben a beszélgetésben 107 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Cukorlencse
2014-03-17 10:47:13
 
Sziasztok!

Nekem 2013 májusban derült ki ( PCOS ) hormonlabor során, hogy a TSH-m 9.3, erre kaptam én is a Letrox 50 mg-t, ami levitte 3.8ra, ami még mindig sok a babaprojekthez, ezért kezdtem el szedni mellé napi egy szelén tablettát és 30 múlva már csak 1,9 volt az eredmény.

Átlagosan 70 naposak a ciklusaim, most várom következőt, és kezdi a dokim a hormonkezelést, mivel egyáltalán nincs peteérésem. Emellett még a progeszteron szintem is alacsony tehát arra is valószínüleg gyógyszert fogok kapni.

Amit most szedek: letrox 50 mg, folsav, napi 1000 mg C vitamin, E vitamin ( hetente 2x), D vitamin (hetente 3x) Omega3, A vitamin ( hetente 1x)

Úgyhogy nekem bejött a szelén, első hónapban Bérest szedtem ( 30 szem kb 1500 ft ) most Juvitát
Szesen
2014-03-16 10:08:15
 
Bocsi elírtam.
L-thyroxin 50
Szesen
2014-03-16 10:07:04
 
Sziasztok!

Pénteken voltam a pm-es dokimnál.
Rákérdeztem a szelénre. Azt mondta, hogy lehet szedni , főleg a hasimotosoknak.
Ha viszont akarok szedni akkor a bioszelént vegyem aminek az elején olyan mozsár vagy mi a fene van.
Mondtam, hogy én szedek gravidát és abba van.
Azt mondta, hogy akkor az elég.
Én amúgy É-tiroxint szedek, 1 tablettát 50mg.
Pénteken volt a vérvételem, kíváncsi vagyok milyen lesz a tsh-m. Decemberben nézték utoljára akkor 1,9 volt.

gizgazzz
2014-03-14 14:37:28
 
nikinokedli

Szedek még folsavat,E vitamint, D vitamint, néha Béres cseppet és persze a PM gyógyszert. Talán ennyi vitamin elég lesz. Ha terhes nem leszek akkor legalább egészséges legyek :)
nikinokedli
2014-03-14 07:50:43
 
Szia gizzgazz!
A szelén nagyon fontos, de önmagában, más vitamin és ásványianyag nélkül szinte semmit sem ér.
gizgazzz
2014-03-14 07:46:24
 
Sziasztok!

Nekem pm alulműködésem van. Javasolták, hogy szedjek szelént. Ti hallottatok erről?
plumeria14
2014-03-10 15:56:12
 
nikinokedli,
a cikkel kapcsoltban szeretném megjegyezni, hogy sajnos a rendelkezésre álló módszerek nem az aktív, a pajzsmirigy működését fokozó TSH aktivitását, hanem mennyiségét mérik. Ezért fordul elő gyakran, hogy két egyénnek azonos a TSH értéke, mégsem azonos a pajzsmirigy- működése. Összességében azt kell tudni, hogy a TSH hasznos szűrő jellegű módszer, de nem jelent önmagában betegséget.
Ismert tény, hogy a TSH szintje az életkor előrehaladtával nő, így a 4 mIU/l feletti, de 10 mIU/l alatti érték akár normális is lehet időseknél. A set point individuális; azonos T4 szint eléréséhez személyektől függően más és más TSH értékre van szükség, amely ráadásul egy egyénen belül is a legkülönbözőbb paraméterektől, biológiai helyzettől függően változik.
Szesen
2014-03-10 15:40:37
 
Én elhiszem, hogy ez működhet:)
Biztosan befolyásolja az értékeket.
Ám egy terhesség során teljesen felbolydul a hormonműködés.
Nekem jó volt az eredményem mikor teherbe estem. 1 hónapos kontrollon mikor a tesztem + lett (pont aznap) már 5 felett volt a TSH 2 héttel a fogantatás után!
Nem kockáztatnék, hogy emiatt elvetéljek, vagy a babának gondja legyen. Nem biztos, hogy a fokozott hormonműködést ami a terhesség miatt létrejön a szervezeted el tudja ellátni, csak a megfelelő étrenddel....a tornát pedig végképp nem kockáztatnám, mivel vetélésre hajlamos minden pm-es.
És azt sem tartom jónak, hogy a dokinak ne valljam be, hogy mekkora adag gyógyszert szedek, hiszen ha emelni kell a dózist (és terhességnél kell, hogy a babának legyen) nem tudja mit csinál, csak akkor tud hatékony lenni ha őszinték vagyunk vele (persze tudom, hogy ezt a cikkbe írták, és nem Te gondold ezt)

Mindenkinek szíve lelke benne, hogy miként dönt.
Sőt az a fontos, hogy ő maga helyesnek érezze.
Ez csak az én meglátásom:)

nikinokedli
2014-03-10 08:12:09
 
Én azért reménykedem, hogy nem csak gyógyszerrel lehet kezelni. Az alábbi cikket találtam: http://naturgyogymod.hu/category/pajzsmirigy-problema/pajzsmirigy-alulmukodes/gyogyulas-pajzsmirigy-alulmukodesbol/
Szesen
2014-03-06 18:51:18
 
Én eddig bárhogy ettem, sosem ragadt meg rajtam semmi.
Nem is igen mozogtam. Sőt inkább arra voltam hajlamos, hogy nagyon lefogytam és lógott rajtam minden...
Mielőtt nem lettem pm-s, akár éjjel nekiállhattam zsíros kenyeret enni lila hagymával:)
Azóta azért figyelek, hogy mit eszem, na meg a babaváráshoz se mindegy.
Szedem hűségesen a gyógyszert, egy héten 2-3x mozgom, nem eszem a kenyeret, édeset, csak nagyon keveset....de a felszedett kg-ok makacsul hozzám nőttek:(

Félek, hogyha ismét terhes leszek és erre még +10 kg, mire beáll a gyógyszerem újra... mi lesz a vége....és persze a túlsúly a babához és a babának se jó:(

 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!