Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Pajzsmirigy és egyéb hormonproblémák, hogyan derült ki, hogy baj van, értékeid, gyógymódok, gyógyszerek, amiket javasoltak, eredményességük

Ebben a beszélgetésben 107 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2014-05-12 20:13:12
 
lindi
"várjunk még pár hònapot hátha természetes úton összejön"
Ezt nem értem. A kettő nem zárja ki egymást. Az, hogy megnézitek, rendben van-e a spermakép, lehet próbálkozni természetes úton tovább, ameddig csak akartok. Viszont ha valami nem ok, akkor nem jobb mielőbb segíteni rajta? Főleg, hogy a rossz spermaképen vitaminokkal nagyon könnyen és jelentősen lehet javítani, ha nincs semmi szervi vagy hormonális gond a háttérben. :)
Szóval én azt mondom, spermavizsgálatra fel! :D
Ja, és sok sikert az endomókushoz, remélem, jót fogsz ki.:)
lindi27
2014-05-12 12:19:26
 
Köszi Moha a választ, páromat még nem vizsgálták meg de ö ragaszkodik hozzá hogy várjunk még pár hònapot hátha természetes úton összejön. Túl hosszú ciklusra van vmi termèszetes megoldàs? Doki nem írt fel semmit.
Fantasyc
2014-05-10 15:53:15
 
Sziasztok!

Köszönöm Moha, remélem az endomókus, akihez megyek, rendesen kivizsgál és gyorsan leviszi az értékemet. :-)
Igaz, hogy addig várni kell, de legalább kiderült, hogy ez a baj, és nem tetézi más!
Sajnos nem csináltak Anti TPO-t, de próbálok kierőszakolni még egy vizsgálatot, amiben ez benne lesz. :-)sajnos 29-ig még sok idő van, de csak eljön valamikor. :-)
Kitartást kívánok mindenkinek!!!!
És még egyszer köszönöm a lelkesítést!!! :-D
Moha13
2014-05-10 13:48:46
 
lindi27
Szerintem az átjárhatósági ráér, ez azért már egy komolyabb dolog.
A párodat megvizsgálták már? Mindenképpen egy spermavizsgálat lenne szerintem a kövekező lépés, ha nálad szervileg és a hormonokkal minden ok. A nőgyógyászodtól kérj neki egy beutalót. Amíg ez nincs meg, semmiképp sem mennék átjárhatóságira...ez az én véleményem.
lindi27
2014-05-10 13:20:34
 
Sziasztok, január óta szeretnénk kisbabát de eddig nem jött össze, 33-46 naposak a ciklusaim, az orvos azt tanácsolta várjunk még fél évet vagy menjek el átjárhatóságira. Én úgy gondolom nincs minden hónapban peteérésem mivel mérem a hömet. Ultrahang eredményem: Tvs:rfv.35mm h.átm.norm. Szerkezetü uterusban 5 mmes endometrium. Jobb ov: 33mmx23 mmes, bal ov, 29mmx21mm, PC-s jellegüek. A Douglasban minimális folyadék.
Vérvételem: glukóz: 5.1, TSH 1.89, T4 16,20, T3 4,56
Valaki tudna tanácsot adni nekem?? Mi ilyenkor a következö lépés?? Köszönöm elöre is.
Moha13
2014-05-10 13:10:46
 
Fantasyc
Ez elég magas érték, erre már tuti kapsz gyógyszert az endomókustól. Ha mégsem, addig menj, amíg nem találsz egy olyan dokit, aki foglalkozik ezzel! Elvileg 4,6 a határérték, ha ennél magasabb, az már tuti pajzsmirigy alulműködés, tehát szerintem kapsz gyógyszert, ami majd szépen beállítja. Én a helyedben örülnék, mert valószínűleg ez az oka, hogy eddig nem jött össze. Állítólag babásodáshoz a 2 alatti érték a jó, lombik előtt is leviszik ez alá, akinek magasabb.
Nekem januárban 2,956 volt, doki szerint normális, mert hatáértéken belül van, közben mindenütt olvasom a neten, hogy ez magas, van, aknek 2, 5 volt és nem jött a baba 2 évig, aztán levitték 2 alá és azonnal összejött. Úgyhogy kirimánkodtam magamnak egy endomókus beutalót, de ő is azt mondta, hogy határértéken belül van, ne foglalkozzak vele. Ennyit erről...:(
Mindenesetre nézettem AntiTPO-t, ami 32 lett (35 alatt kell lennie), így megnyugodtam, hogy nincs autoimmun gondom (Anyukámnak van, ezért is nézettem meg). Nálad néztek AntiTPO-t?
Ez a 2. vérvétel márciusban volt, ekkor már csak 2,4 körül volt a TSH. Ami januártól változtattam, hogy lecseréltem a jódozott sót sima koszos kősóra, meg ettem szorgalmasan minden nap 3-4 szem paradiót (a szelén miatt, ez nagyon fontos a pajzsmirigynek, egyes kutatások szerint egyes esetekben már ez is megszünteti a gondokat, hogy organikus szelént (bioszelént) szed a beteg, tablettában is árulják, de a paradió azért mégiscsak természetesebb szerintem, azért döntöttem emellett, napi 2 szem már pótolja a szükségletet, de ha gond van, lehet nagyobb adagban is enni).
Szóval elvileg lejjebb ment a TSH-m, de lehet, hogy csak éppen akkor volt alacsonyabb, a lényeg, hogy a dokik nem foglalkoznak vele, hiába kérem, mert ugye én nyilván nem értek hozzá...:X
Úgyhogy a saját szakállamra most közönséges galaj teát iszom, ajánlom Neked is, mert alul és felülműködésnél is segít, tisztítja a mirigyrendszert, normalizálja az értékeket.

Ajánlom ezt a cikket: http://betegsegek.drtihanyi.hu/cikk/tsh-hol-a-hatar

Fantasyc
2014-05-10 10:31:43
 
Sziasztok!
Azért írok most ide, mert a laborvizsgálatom kimutatta, hogy a TSH értékem 8,29. Erre van, aki azt mondja, hogy "már a normál életvitelt veszélyezteti", van viszont olyan, aki azt, hogy semmi összefüggés és legyek türelmes. Azt is mondta egy doki, hogy nem javasolja, hogy próbálkozzak, mert úgyis vetélés lesz a vége, ha esetleg meg is fogan a baba.
Szóval a tanácsotokat szeretném kérni, mert már nagyon őrlődök és minden jel arra mutat, hogy ma van peteérésem, a páromat meg nem merem közel engedni magamhoz. Szörnyű ez a bizonytalanság!!!! Ráadásul a hőmben sem bízhatok, mert ma reggelre nagyon fáj a torkom, hangom is alig van és a napközbeni hőm 37.9. Kedden megyek pm. uh-ra és 29-én endo dokihoz, de addig nagyon sok bizonytalan nap van....
Légyszives írjátok meg, hogy volt-e valakinek ilyen magas TSH-ja és mi várható, mennyi idő alatt tud ez normalizálódni??? Az összes többi eredményem tökéletes, szóval azért reménykedek!!!
Előre is köszönöm!!!
Moha13
2014-05-09 12:20:12
 
Ne haragudj, hogy csak most, de ment a könyv! :)
Adrienn830
2014-04-27 23:31:40
 
Sziasztok!

Moha13 nekem is elküldenéd a könyvet?
Előre is nagyon köszönöm!
E-mail címem: fulei.sandorne@gmail.com
paramami
2014-04-05 06:58:03
 
Sziasztok!

Én az első terhességem előtt mentem el avivázni, hogy talán majd az segít. Total rendszertelen volt a ciklusom.
Jópofa a tanfolyam, annyira nem is drága, de nekem ez ügyben nem segített (pedig rettentő szorgalmasan végeztem a gyakorlatokat). Az biztos, hogy rendezett bélműködésem lett tőle...:)))))
Ellenben a terhességem során a kismamáknak szóló részt csináltam, és szerintem az sokat segített a szülés alatt és után is.
Egy kis könnyed mozgásnak jó, van akinek használ is, ezért érdemes elmenni. :))
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!