Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Pajzsmirigy és egyéb hormonproblémák, hogyan derült ki, hogy baj van, értékeid, gyógymódok, gyógyszerek, amiket javasoltak, eredményességük

Ebben a beszélgetésben 107 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
krisztibaba85
2014-07-22 21:19:53
 
Sziasztok:-)
Anglia gratulálok,és jó egészséget nektek:-)

Már egy éve nem esem teherbe,egy ideje már nem is mérek hőt sem....olvasgatlak titeket csak:-)
Szerintetek a 18. napi progeszteronom 17,2 nmol/L ,tényleg alacsonyka,és hozzá a 271 pmol/L ösztradiol sok???
Ti már sokkal jártasabbak vagytok ebben...csak egy hét múlva megyek vissza nőgyógyihoz...addig megőrülök:-) :-) :-)
Köszönöm előre is válaszaitokat szép estét:-)
anglia
2014-07-12 16:17:27
 
Sziasztok Lányok!
Sokáig eltüntem. Meg volt az oka. Tul sokat streszeltem az állando mérések miatt. Párom sem volt tul vidám a folyamatos jó idözitések miatt. De meglett az eredménye. 6 hetes terhes vagyok!!!!!!!!!
Abba hagytam a streszelést. Csináltam egy méregtelenitö kurát. Utána csináltam egy 3 honapos baba váro programot. Vitaminokat szedtem. Olálá meg van az eredménye!!!!
Nagyon boldogok vagyunk!!! Hozzá teszem 40 évesen ujra babaát várok. Több mint egy éve probálkoztunk. De semmi eredményem nem volt. Mig meg nem ismerkedtem egy homeopátiás készitményel. Ennek hatására párom is kigyogyult a prosztata gyuladásábol.
Ha valakit érdekelnek ezek a készitmények irjon rám. Szivessen válaszolok. gyulakriszta@gmail.com ra.
Sok sikert nektek is!! Szoritok nektek.
lindi27
2014-07-03 17:30:50
 
Lányok, 3 hónapja nem jött meg, 1 hónapja szedek metformint 500mg naponta 2szer és még mindig nem menstruálok. Szerintetek mikorra fejti ki hatását? Köszi a válaszokat elöre is.
plumeria14
2014-06-10 15:56:48
 
http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/pajzsmirigy-alulmukodes.php
Ha orvosunk 1,5-nél magasabb pajzsmirigyserkentő hormonértéket mér, az erősen pajzsmirigy-alulműködésre utalhat. Az orvosok csak akkor lesznek majd képesek szembeszállni a pajzsmirigy-zavarral, ha a laborvizsgálatok eredményei helyett magával a beteggel foglalkoznak.
Ezért nem elegendő csak a laborértékekkel foglalkozni!
Moha13
2014-06-03 10:16:50
 
"Kerülje a tartósítószerek és adalékanyagok fogyasztását, és vizsgáltassa meg a háztartása ivóvizét is. Amennyiben fluort tartalmaz, mindenképp váltson fluor-mentes vízre, hiszen a fluor a pajzsmirigy sejtekhez tapadva megakadályozza a hormonok termelését, lassítja a pajzsmirigy működését."

http://drtihanyi.com/cikk/pajzsmirigy-betegek-dietaja-6-fogyasztando-es-4-elkerulendo-etel

Fentiek alapján pajzsmirigygondok esetén (meg amúgy is) érdemes fluoridmentes fogkrémre váltani.
Moha13
2014-05-20 08:07:56
 
Hallottatok már a Lactomicrosel-ről?
Ajánlom mindenki figyelmébe, akinek pajzsmirigygondja van, ugyanis ez állítólag sokkal jobban felszívódó szelén, mint a bioszelén, vagy a szervetlen szelének. És ami még pozitívum, hogy a Debreceni egyetem kutatásán alapul, és nem lehet túladagolni, mint a sima szelént, mert egyáltalán nem toxikus.
Én most ezt fogom elkezdeni szedni a galajteám mellé, remélem, lesz haszna. :)
http://www.lactomicrosel.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=22&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=29

És egy cikk a probiotikus szelén hasznosulásáról, más szelénekkel összehasonlítva:
http://antalvali.com/comment/66500/a-probiotikus-szelen-a-leghatekonyabb

A PAjzskomplex-ben is ez a LActomikrosel szelén van, de van még benne jód is, ami pl. autoimmunos pajzsmirigybetegeknek nem ajánlott.
Akinek nincs ilyen (AntiTPO-szintet kell nézni vérből, amire endomókus ad beutalót, ebből látszik majd, hogy van-e autoimmun gyulladás a hátérben), annak nagyon jó ez a pajzskomplex is. HA valakinek van autoimmun pmgyulladása, az szedje inkább a csak szelént és E-vitamint tartalmazó LActomicrosel-t. :)
Neken 32 lett az AntiTPO-m, állítólag 35 alatt jó, de még nem voltam az eredményekkel a dokinál, nem tudom, ez mit jelent, addig is a biztonság kedvéért a csak szelénes bogyót kezdem szedni a galajteám mellé, remélem, hatásos lesz. :)
Fantasyc
2014-05-15 16:49:13
 
Most beszéltem az ismerősömmel, rosszul emlékeztem, azt a gyógyszert nem arra kapta. Neki még nem vizsgálták ki, folyamatban van, endokrinológusra vár Ő is. Neki az összes többi értéke jó, csak az antiTPO volt magas. Peteérés serkentőt kapott még.
Bocs, hogy előbb rosszul írtam.
Fantasyc
2014-05-15 15:38:16
 
szilvita
Köszönöm a biztatást!!
Remélem nekem is normalizálódik az értékem és minél hamarabb babás lehetek. :-) Én egyenlőre várok, mert csak 29-én megyek endokrinológushoz, addig figyelek a táplálkozásomra. Anti TPO-t nekem sajnos nem néztek, de az egyik barátnőmnek is nagyon magas, kapott rá valami bogyót, amit 1 hétig kellett szednie és havonta újra nézik. Neki állítólag ez miatt nem jön össze a baba. Sajnos többet nem tudok erről. :-( Ha gondolod, akkor megkérdezhetem, hogy mit szed.
szilvita
2014-05-13 22:19:34
 
Fantastic nekem 6 körül volt a tsh-m, pár hónap alatt levitte a gyógyszer, és terhes is lettem, pedig ezer bajom volt, 5 hetes terhesen 8 körül volt, nagyon aggódtam, de nem lett semmi baj szerencsére!
Viszont most csináltak anti TPO-t, és az eredményem > 1000 lett, na erre most egyek szelént, és az endokrinológus már a stimulálás felé gondolkozik, de nem tudom, akarom-e. Valaki tud vmit mondani erre az anti tpo értékre???
Moha13
2014-05-12 20:18:19
 
lindi
Egyébként a január még nemrég volt, ez 5 hónap, szerintem ez egyáltalán nem sok idő, szerintem az a legjobb, ha kitűztök egy várakozási időt magatoknak, hogy ha pl. fél évig, vagy 8 hónap alatt (vagy amennyit akartok) nem jön össze, akkor jönnek a vizsgálatok a párodnak is. Ez szerintem egy jó stratégia, mert amíg nem tűztök ki határvonat, könnyű tologatni, hogy na, még egy hónap, aztán na még egyet...és így tovább. :)
Egyébként meg...Szorítok, hogy ne is kelljen az a vizsgálat...mert pozitív hírekkel jössz hamarosan...:D
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!