Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Pajzsmirigy és egyéb hormonproblémák, hogyan derült ki, hogy baj van, értékeid, gyógymódok, gyógyszerek, amiket javasoltak, eredményességük

Ebben a beszélgetésben 107 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
paramami
2014-03-05 10:54:22
 
Szia! Nekem egy elhalt terhesség kivizsgálása során derült ki, hogy pm alulműködésem van (TSH 4,1) és IR gyanú. Letrox50-et kaptam, ami még nem igazán hatott, most Letrox75-öt szedem. Az IR még nem biztos, mivel két terheléses vérvétel eltérő eredményt mutatott. Úgy tudom, hogy a pm alulműködést nem igazán lehet gyógyszer nélkül rendezni...:(
Pajzsmirigy probléma miatt minden borult, de mint kiderült már régebben sem volt rendben. Tüneteim csak részben voltak (fáradtság, hajhullás, szárazbőr, hangulatingadozás). Remélhetőleg használ a gyógyszer (a tüneteim azért már enyhültek).
nikinokedli
2014-03-05 08:53:11
 
Én is eurovit D vitamint szedek, most hívtam egy gyógyszerész ismerősöm, hogy mit gondol. Azt mondta, hogy szerinte semmi különbség, és az eurovit nem rossz márka. De nekem is felírt (bőrgyógyász) valami bio extra D vitamint, az a 2000 egység helyett 3000 egységet tartalmaz, és talán olcsóbb. Majd meglátjuk. Lehet hogy kiváltom.
plumeria14
2014-03-05 08:21:52
 
nikinokedli,
azt sajnos nem tudom, hogy miben különbözik egymástól a két D vitamin, de amikor mondtam a dokinak, hogy Eurovit D vitamint szedek, akkor azt mondta, hogy az nem jó.
Sajnos, ha babát szeretnél, akkor a TSH-nak 2 alatt kell lennie. Olvass utána a neten, mindenhol ezt írják. A pm alulműködés meddőséget és vetélést okoz, ezért is kell gyógyszerekkel kezelni. Nem tudom, hogy ez diétával javítható-e, mivel itt a hormonok helyes működését/arányát kell visszaállítani.
nikinokedli
2014-03-05 08:13:43
 
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Azt esetleg tudjátok, hogy miért jobb a vényköteles D vitamin a vény nélkülitől? Árban is van különbség?
Az én TSH-m 3,05, de minden orvos szerint ez normális, aggodalomra semmi ok. Én szeretném megpróbálni természetes módszerekkel lejjebb vinni az értékem, addig is keresek egy orvost, aki szerint ez az érték nem normális, és ha nem sikerül, akkor jöhet a gyógyszer.
plumeria14
2014-03-05 07:59:42
 
Nekem a 3. napi vérvételnél derült ki, hogy baj lehet...a TSH értékem 2,77 lett, ami engem nagyon nem hagyott nyugodni, mert 1 évvel korábban 1,86 volt...másrészt olvastam, hogy aki babát szeretne, annak 1,5-2 körüli érték kell...a nődokim azt mondta, hogy ír fel rá pajzsmirigy gyógyszert, más teendőm nincs...ne így tettem és elmentem további vizsgálatokra (T3, T4, Anti-TPO), ahol kiderült, hogy az Anti-TPO értékem 273, vagyis pajzsmirigygyulladásom van! Ekkor kerestem egy nagy jó endomókust, aki ezt megerősítette és a következők szedését javasolta: Letrox (50mg), szelén, vényköteles D vitamint és Premens tabletta. Az is kiderült, hogy akinek pm gyulladása van, annak TILOS a jód...én ekkor a nődokim javaslatára már 1 éve szedtem a Femibiont, amibe van jód...nem kellett volna, mert lehet, hogy ez okozta a gyulladást + az állandó stressz, ami a magas prolaktin szintet okozza. 6 hete szedem a gyógyszereket, kontrollra május 6-ra kaptam időpontot. A glükóz fokozza a gyulladást, így a barna cukrotlecseréltem xilitre. Most gondolkozom egy köztes vérvételen. Ha vannak újabb fejlemények, akkor beszámolok róla!
Dzsudzsa
2014-03-05 06:15:38
 
Nikinokedli!
2 vetélés után orvost váltottam. Az új orvos aonnali hormonvizsgálatokat kért. Akkor derült ki a pajzsmirigy, a D-vitamin hiány, az IR és a magas prolaktin. Egyedüli tünetem, hogy ezt megelőzően fél évvel éreztem, hogy le-leesik a cukrom. Időnként rosszul voltam.
Terápia: IR diéta, gyógyszer a pajzsmirigyre, vényköteles D-vitamin. alternatív úton: akupunktúra, Aviva torna, és homeopátia a prolaktinra.
5 hét elteltével tökéletes vérkép :))) Orvoshoz jövő héten megyek.
Remélem segítettem
nikinokedli
2014-03-04 09:15:39
 
Sziasztok!
Olyan történeteket várok ide saját magam és hasonló cipőben járók segítésére, akiknek pajzsmirigy vagy egyéb más hormonproblémájuk van. Érdekel, hogy kinek hogyan tűnt fel, hogy valami nem működik rendesen, hogy az orvos milyen gyógyszert írt fel, mennyi idő múlva fejtette ki hatását, vagy valaki használja-e a természetes gyógymódok bármelyikét. Gyógynövényeket, diétát vagy bármit.
Köszönöm mindenkinek, aki hozzászól!
nikinokedli
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!