Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 298 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Tsibe
2016-01-26 16:36:15
 
Fantasyc, nem szabad elkeseredni!
Szerintem kérj nyugodtan időpontot a Kaáliba, telefonon el fogják mondani, hogy miket szerezzetek be az első konzultációig. És ha szükséges a herebiopszia, ott szerintem tb-re megcsinálják a lombik keretein belül, mivel magához a lombikhoz szükséges beavatkozásról van szó.

Egyébként a következőket kérik tőled:
citológia + chlamydia
Hep B és C
HIV
3. (LH/FSH/TSH/E2/Prolactin/Tesztoszteron/AMH/SHBG) és 21. napi (TSH/Prolactin/Progeszteron) hormonok
EKG (bár ez nem kell feltétlen az elsőre)

A férjedtől is kérik a Hep B-t és C-t, valamint a HIV-et.
A többi vizsgálat intézmény függő. Győrbe kértek AZF azoospermiás faktort, HBA tesztet, homocisztein panelt (ez egy vérvétel, elvileg ezt máshol nem szokták kérni) és egy ilyet: FTHR, de ezt nem tudjuk mi.

Minden leletet kérnek másolatban és a házassági anyakönyvi kivonatot :)
Nekünk is felírta a doki, hogy ha éppen aktuálisan nagyon rossz eredményt produkálna a párom, akkor szükség szerint herebiopszia. Azt is elmondta, hogy nem kell ettől megijedni, fájdalommentes (persze érzéstelenítéssel) és egy alkalommal ki tudnak nyerni annyi anyagot, hogy 5-6 lombikra elég.
Fantasyc
2016-01-26 15:38:43
 
Sziasztok!

Úgy látom, ebben a topicban sajnos nem mennek könnyen a dolgok, sajnálom!

Sajnos nálunk sem fényes a helyzet. 3 hónappal ezelőtt kiderült, hogy a párommal komoly gondok vannak, Értékelhetetlen spermaképet produkált. A doki 3 hónap clostibegy kúrát írt elő neki, mondván, hogy ez majd segíteni fog. Tegnap voltunk újabb vizsgálaton, de sajnos semmiféle javulást nem tapasztaltunk. :-(
Azt mondta az urológus, hogy felesleges húzni az időt, mert ezen nem lehet gyógyszerrel segíteni. Kaptunk egy nevet és telefonszámot.
Dr. Kopa Zsolt SOTE Urol. Klinikán
Szeretném a véleményeteket kérdezni, hogy hallottatok-e róla és ajánlanátok-e. A párom nagyon elkeseredett.
Biopszival talán ki tudnak nyerni pár kisfickót, de maszek alapon ez 200000,- FT. Jó lenne, ha TB alapon megoldhatnánk. A gyógyszerek amúgy is sokba kerülnek majd.
Kérlek, ha tudtok segítsetek, mert szeretnék minél hamarabb időpontot kérni a konzultációra. Azt szeretném még tudni, hogy milyen vizsgálatokat kérjek, mit kell vinni a konzultációra?
Átjárhatóságim nem volt, de lombiknál nem is biztos, hogy kell.

Előre is köszönök mindent és bocsi, hogy hosszúra sikerült... :-)
Ági41
2016-01-26 11:57:09
 
Moha, írtam az email címedre.
Ági41
2016-01-26 11:52:26
 
Moha, hányra mész csütörtökön is kihez?
Moha13
2016-01-26 11:52:04
 
Archangel, Tsibe
Nagyon szurkolok Nektek!
Moha13
2016-01-26 11:50:22
 
KatkaManó
Néha benézek ide, és olvastam a hozzászólásod. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült...:(:(:( Most hogyan tovább?
Lehet-e tudni, miért nem sikerültek a lombikok? Ne haragudj, hogy nem emlékszem pontosan a sztoridra, de nálad a pajzsmirigygond és az IR teljesen ki van zárva? Csak mert ezek meghiúsíthatják...

Nálam úgy tűnik, fennáll az IR, pénteken voltam 3 pontos terhelésen, és az eredmények elég gázak, csütörtökön megyek az MM-be. Eddig elvoltam, hogy csak a pajzsmirigy a gond, de még jó, hogy megcsináltattam ezt a 3 pontosat, mert kiderült, hogy gáz van.

Ha van kedved, írj: most1386@gmail.com
Archangel85
2016-01-26 09:53:11
 
Tsibe köszönöm az érdeklődésed.
Minden vizsgálat megvan, és minden eredmény a kezemben van már. :)
Már nagyon várom a február 3át, kíváncsi és izgatott vagyok egyszerre. Mikor lesz a nagy nap...ilyenek.
Félelmetes amúgy, hogy mégcsak alap vizsgálatoik voltak, és ezért is mennyi pénzt képesek elkérni :/
Tsibe
2016-01-25 11:26:10
 
Mi debreceniek vagyunk, minden vizsgálatot itt csináltattunk helyben, a saját orvosunknál. A chlamydia eredmény elvileg 2 hét, hát én már kerek 3 hete várom :(
Február 1-én megyünk az első konzultációra Győrbe. A férjem elég speciális immunrendszeri problémával van megáldva, ami nehezítheti is a dolgokat, ezért nekünk mindenképp azt javasolták, hogy meg se álljunk a győri Kaáliig. Mi is lombikra készülünk. A gyógyszerek tb-re is elég költségesek amennyire én tudom, illetve az első konzultáció Kaáliban is 15e Ft, mivel magán intézmény.
Szerintem nyugodtan kérhetsz már most konzultációs időpontot, mert nem lesz azonnal. Mi Db-bekértünk először, az is több, mint 2 hónap lett volna...utána sikerült bejutnunk a győribe.
Grilla
2016-01-22 11:08:26
 
Szia Ági41! Én most 44 vagyok, a párom 42 éves. 7 hónapja próbálkozunk élesben. Már az első három hónap után mentem orvoshoz. Bepánikoltam, mivel nekem van két gyermekem (akik a legelső alkalommal összejöttek, és még volt egy harmadik terhesség is, ami a szoptatás befejeztével azonnal váratlanul összejött, de később elhalt) a páromnak is van egy gyermeke (aki szintén elsőre sikerült). Azóta rengeteg vitamint szedek, barátcserjét, palástfű teát, most gynex cseppet. Eredményeink eddig jók, semmi eltérés nincs. Folyamatosan próbálkozunk spontán. 6 cikluson át mértem a hőmet, vezetttem itt a hőgörbét. Aztán annyira besokaltam, hogy a mostaninál már rá se néztem a hőmérőre, csak stresszelt, és egész nap agyaltam mennyire kellene lemennie, vagy felmennie.... Továbbra is próbálkozunk, de nem várhatok, mellette belevágunk.
Ági41
2016-01-22 10:14:50
 
Grilla, megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?
Spontán nem is próbálkoztok?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!