Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 298 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2016-02-03 15:59:09
 
Tsibe

Köszi!
Igen, elvileg olyan lenne jó, amiben nincs jód, de ma már mindegyikben van. Találtam itt az orvos válaszol rovatban egy ilyet:
https://tervezettbaba.hu/segitseg/dr-tekse-istvan-1019

Itt Tekse István doki a Supradyn-t ajánlja terhesvitamin helyett, mert abban nincs jód.
Tsibe
2016-02-03 14:07:59
 
Sziasztok :)
Meg fogsz lepődni, Moha: Femibion 800 ès hagyományos folsav. Plusz Fer14 vagy Profertil. Az előbbit vettem, m abban több minden van. A mennyiségen úgysem fog változtatni, mivel antitestet termel a szervezete :( Így csak a minőségre gyúrunk. Bár épp tegnap olvastam róla, h a HBA téves eredményt mutathat ha túl alacsony a szám. Azért ez így vicces...
Kaptunk még egy teát, azt hiszem királydinnye, állítólag az is jót tesz, úh issza szorgalmasan ;)
Nagyon bízom benne, h javul a helyzet. Ennyire nem lehetünk bénák... :(

Az IR-re én szedek bio-krómot kúraszerűen, meg inozitolt+folsav.
Ma gondolkoztam el rajta, hogy el kellene talán kezdeni vmi magzatvédő vitamint szedni. Jól tudom, h Hashimotoval nem lehet jódtartalmút szedni?
Moha13
2016-02-03 08:58:52
 
Sziasztok Lányok!

Elolvastam a legutóbbi hozzászólásokat és nagyon szurkolok mindenkinek.

Én is megkaptam múlt héten a MM-ben a diagnózist (végre!!!): inzulinrezisztens állapot és látens pajzsmirigyalulműködés. Az L-thíroxinomat emeltük 50 qg-ra.
Most én is diétázom (160g CH) + mozgás heti 4szer legalább. Helga azt mondta, hogy az éhgyomri inzulinnak 7 alatt kellene lennie, nekem 14. A 60 perces után pedig nem esik vissza hanem még fölfelé megy. Szóval elég gáz. Azt mondta, az egyetlen érték ami jó helyen van az az éhgyomri glukóz. Már bánom, hogy nem csináltattam meg ezt a 3 pontosat korábban. Volt az a 2 pontos inzulonos, amirőlmég a cukrot is lehagyták, mutattam, kérdeztem Helgától, hogy már azon is látszik-e a baj és mondta, hogy persze. Közben ahány doki látta, mindenki bólogatott, hogy tökéletes.
Végül annyit olvastam róla, hogy gyanús lett, ha ennyi embernél akadályozza a teherbeesést, talán nekem is van még a pajzsmirigygond mellett...és nem tévedtem. Mondjuk gyanús volt a hasi hízás is, meg újabban 57 kg-ot is sikerült mérnem, ami az elmúlt 10 évben nem fordult elő...mindig is 53-54 körül mozogtam a 160 cm-emhez. Nem is értem, hogy ha ez ilyen mértékben képes bezavarni a dolgokba, miért nem nézik alapból a lombik előtt? Sokaknál talán ha kiderülne és kezelnék, talán lombikra sem lenne szükség, így meg még a lombik is fölösleges, mert rossz értékekkel meghiúsul a dolog. :X

Az értékeim:
http://data.hu/get/9450207/IR.pdf

Tsibe
Elárulod, milyen vitamint ajánlottak a férjednek?
Mi most szedünk DM-es férfivitamint, amiben sok jó dolog van, de folsav nincs. Gondolkodom, hogy keresni kéne valami folsavasat, vagy majd azt szed külön. Mondjuk, amíg ilyenek az inzulineredményeim, nem sürgős, de azért nagyon reménykedem, hogy hamar rendbejövök a diétával és mozgással és akkorjó lenne ha ő is rendben lenne.
Amúgy a férjeteknél csináltak IR vizsgálatot? Csak mert pasiknál is lehet ilyen és okozhat gondot szintén a termékenységben.

KatkaManó
Várom a leveled. :)
KatkaManó
2016-02-02 23:27:25
 
Sziasztok:)
Moha, köszi az érdeklődést, majd írok neked :)
Én is rontom a statisztikát az 5. lombik sem sikerült.
Mi a férjem miatt lombikozunk , de az első lombik előtt nekem is volt IR vizsgálat. hát nem lett jó úgy hogy gyógyszer torna diéta. Fogytam 20 kilót aztán a 4. lombik sikerült is. de a baba nagyon beteg volt és a 20. héten meg kellett szakítani a terhességet :(
Most kicsit pihizünk majd májusban jön a 6. lombik.
Hajrá 2016 :))))
Tsibe
2016-02-02 18:01:36
 
Ja, időpont. Én nem foglalkoztam vele, hogy mikorra esik az időpont, örültem, hogy végre van :) A főnővér amikor felvette az adatokat, megkerdezte, h hanyadik napon vagyok. Egyúttal a doki az UH-gal igazolta is, h a napokban volt peteérés :)
Tsibe
2016-02-02 17:58:56
 
Fantasyc!
A korábbi leleteket nézték át. Nőgyógyászati vizsgálatot és UH-t azért csináltak, hogy a doki a saját szemével lássa mi a helyzet odabent, mire készüljön majd a beültetésnél. A vérvétel csak arra irányult, hogy megnézzék az én szervezetem nem termel-e ellenanyagot.
A mennyiség nálunk 1-3 millió között mozog/ml. A HBA viszont 0% lett. Erre azt mondta a doki, hogy 10 éve nem látott ilyet, úh szte kizárt. Mivel nincs genetikai gond, a homocisztein értèk viszont határérték felett van, valószínű, hogy folsav hiány okozza. Szóval most ezen dolgozunk. De ezt a korábbi leletek alapján mondta. 6 hét múlva a kontrollt már náluk csináltatjuk.
Kellemes csalódás volt, h 15e Ftért megcsináltak mindent, plusz 1 órát ránk szánt maga a doki is.
Fantasyc
2016-02-02 17:34:33
 
Sziasztok!

Tsibe, örülök, hogy ilyen rendesek és alaposak voltak veletek. :-)
Remélem minden rendben lesz és ez a kis idő már gyorsan elszalad majd.
Mennyire volt rossz a párod eredménye???
Nekünk sajnos nagyon rossz, ezért is kell lombikra menni. Páromnak alig val pár kisfickó, azt is úgy kell összevadászni, szóval értékelhetetlen volt a második eredménye is. 3 hónap closty kúrán van túl, ezért is küldtek minket tovább, azt mondták, hogy nincs értelme az időt húzni, nem lesz jobb neki. :-(
VeDi, nekem is van IR-em, amire Merkformint szedek 850-est napi 2-t. Fogytam, de én is csak minimálisat 2-3 kg-ot. 68 kg vagyok, szóval még picit fogyhatnék, de lassacskán, ilyen időben a sport sem megy úgy, ahogy kéne. Az alap cukrom nekem is jó volt, de a 120 perces volt magas. Sajnos nem emlékszem most a pontos értékekre, de meg fogom nézni.
Az első konzultációra ezek szerint kell spermamintát vinni (vagy ott adni) és vesznek vért és mindent kielemeznek? Én azt hittem, hogy az eddigi eredményeket nézik át. De ez így szimpatikusabb. Fontos az, hogy a ciklus mely időszakában mentek???
Szívből kívánom, hogy normalizálódjanak az eredményeitek és sikerüljön mihamarabb babássá válni. :-)
VeDi84
2016-02-02 13:18:04
 
Vagy úgy (HBA)! Így már világos. :-)

Ezek az IR értékek tényleg elfogadhatóak, főleg az én katasztrofális értékeim mellett. Nekem augusztusban a következők voltak (inzulin):
0' 11,6
60' 115,3
120' 143,2
Na, erre mondták a MensMentisben, hogy egyátalán bele sem lett volna szabad kezdeni a lombikba, mert ilyen eredménnyel ne is csodálkozzak, hogy nem ágyazódtak be az embriók. Nem is értették, hogy a Kaáliban miért nem kérték lombik előtt a terheléses vizsgálatot. Ezért szóltam közbe a beszélgetésetekbe, hogy erre mindenképp figyeljetek, hogy ez meglegyen. :-) Szóval, én most innen indultam, nagyon kíváncsi vagyok a márciusi ellenőrzésre!
Tsibe
2016-02-02 12:20:22
 
Vedi, a legfrissebbet nem tudom sajnos fejből. Az előzőre emlékszem, 11 volt az éhgyomri inzulin és 47 körül a 120 perces. Már erre is azt mondták, hogy alakul. A legelső mérésnél még 80 volt a 120 perces inzulinom. Nem szedek gyógyszert, csak mozgás és diéta. De nem méricskélek, csak odafigyelek a minőségre és a mennyiségre. Én nem igazán fogytam (kb. 2-3 kg), de nincs is nagyon miből.
A férjemnek a HBA tesztje lett nagyon rossz. Azt mondta a doki, hogy így hiába termékenyül meg a petesejt és ültetik vissza, mert ha meg is tapad, a szervezetem fel fogja ismerni, mint idegen anyagot és vetélés lesz a vége. Úgyhogy most vitaminkúra van 6 hétig, elvileg a folsav megoldja ezt a gondot és kontroll után kiderül hogyan tovább. Ha mégsem javulna az eredmény, akkor a herebiopszia marad.
VeDi84
2016-02-02 10:52:16
 
Szia Tsibe!

Megkérdezhetem, hogy milyen most az értéked, amivel már elégedettek voltak tegnap?
Valamit nem értek... Miért mondták a férjed eredményei miatt, hogy 100% a vetélés esélye? Volt valami "extra" vizsgálaton esetleg, ami ezt az eredményt hozta? Csak azért érdeklődök ennyire, mert nálunk is van baj Apával (mennyiség és minőség egyaránt), viszont nekünk soha senki nem mondta, hogy tuti a vetélés....

Mi most várakozó álláspontban vagyunk. Budapesti Kaáliba járunk. Szeptemberben voltunk a 3. alkalommal, utána pihenőre küldtük magunkat. :-)
November óta a MensMentis is kezelésbe vett az IR miatt, azóta diétázom, heti 3 alkalommal sportolok és Merkformint szedek. -10kg-nál járok (volt/van miből leadni). Apa 1 hónapja szedi a Fer14-et (még 2 hónpaon keresztül). IR-t legközelebb március végén fogják nézni. Májusra van időpontunk lombikra, addigra szeretnénk a lehető legjobban felturbózni magunkat. :-)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!