Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 298 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Tsibe
2016-03-24 14:03:29
 
3 pontos. Csak magánban tudod megcsináltatni, tb-re tudtommal nem csinálják. Synlabnál kb 6e Ft.
poisonivy
2016-03-24 14:00:15
 
Kedves Tsibe!

Köszönöm a részletes választ :)
Még nem volt IR vizsgálatom, de erősen gondolkodom rajta. Hány pontos kellene? Elfogadják szerinted a magánlaborban végeztetett IR vizsgálatot is?
Tsibe
2016-03-24 13:57:32
 
Poisonivy!
Én nem tudok sajnos inszemináció témában segíteni, mert nálunk szóba sem jöhet/ett.
Viszont amikor mi felhívtuk a Kaálit, mindent elmondtak telefonon, hogy milyen vizsgálatokra van szükség. Így nekünk szinte minden megvolt az első konzultációra. Akkor nekem volt egy sima nőgyógyászati vizsgálat, egy uh és egy vérvétel, amivel csak azt nézték, hogy nem-e termelek véletlen spermium ellenes antitestet.
Mivel a férjem eredményei nagyon rosszak, ezért neki vitaminkúrát javasoltak és kontrollt. Ebből meg volt az első. Még kapott újabb dolgokat és májusban még egy kontroll.
Korábban már leírtam, hogy mi mindent csináltattunk meg előre, de bemásolom ide:

citológia + chlamydia
Hep B és C (mindkettőtöknek)
HIV (mindkettőtöknek)
3. (LH/FSH/TSH/E2/Prolactin/Tesztoszteron/AMH/SHBG) és 21. napi (TSH/Prolactin/Progeszteron) hormonok
EKG (bár ez nem kell feltétlen az elsőre)

És átjárhatósági mindenképp kell. Ha elsőre mindketten rendben vagytok és megvolt az átjárhatósági, akkor inszemmel fognak kezdeni.

IR vizsgálatod volt már? Nem minden meddőségi központban kérik, de pl. Győrben hozzád sem szólnak, ha az nincs rendben.
poisonivy
2016-03-24 12:08:40
 
Sziasztok!

Kérdezni szeretnék tőletek, elsősorban az inszeminációról, mert gondolom köztetek akad olyan, akinek biztosan van róla tapasztalata.
A történetem röviden: 2 éve szeretnénk babát. Hashimoto pajszmirigy alulműködésem van, amire Letroxot szedek és magas volt a prolaktinom, erre Bromocriptint adtak. Az értékeim már jók, múlt hónapban voltam laparoszkópián, ott is minden rendben van. Sajnos úgy néz ki, hogy a laparoszkópia után sem sikerült még a baba, ezért bejelentkeztem a Meddőségi Központba Pécsett. Férjemet nézték korábban, ő rendben van. Peteérésem van, használok ovulációs tesztet és mérem a hőmet is. Iszom az Inofolic-ot, szedek D vitamint, szelént és E vitamint is.
Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek mi fog következni először a Központban? Mivel szokták kezdeni, illetve az inszeminációt milyen vizsgálatok előzik meg, mire érdemes figyelnem?

Szorítok Nektek, hogy mindannyian sikerrel járjatok! Köszönöm a segítséget előre is!
Fantasyc
2016-03-22 18:39:56
 
Tsibe, Én is nagyon reménykedek!!! :-) Abban bízok, ha többször ad mintát, akkor az elegendő kisfickót jelent, vagy ott van még a biopszia, mondjuk, ha nem muszáj, azt elkerülnénk. :-)
Életmódváltás közepette vagyunk: sok sport, egészségesebb ételek, sok vitamin. :-)
Csak ez a normálatlan mensi zavar, eddig nem volt ilyen. Ma kb 1 órát volt meg, azóta megint csak barnázás.
Mindegy, május 2 nemsokára itt van, jelentkezek a fejleményekkel. :-)
Tsibe
2016-03-22 09:31:22
 
Fantasyc! Tulajdonképpen csak 1 katonára van szükség :) Nekünk is nagyon kevés van, ezért gyúrunk most a minőségre. Legalább az a pár darab, ami túléli legyen nagyon tuti :)
Én eddig is reménykedtem minden hónapban (amíg nem tudtam a HBA eredményt). Most, hogy ez javult, megint reménykedek májusig. Hallottunk már csodákról, hátha velünk is megtörténhet :)
Fantasyc
2016-03-21 21:05:48
 
Sziasztok!

Tsibe, örülök, hogy javult a párod eredménye!!! :-)
Május 11 hamar eljön, kívánom, hogy jól alakuljon minden és belevághassatok mihamarabb. :-)

Tomka, nagyon sajnálom!!! Minden nehézség ellenére nem szabad feladni. Borzasztó ez a várakozás és bizonytalanság, de menni kell előre!
Sok erőt kívánok a folytatáshoz!

Mi május 02-re kaptunk időpontot Dr. Kopa Zsolthoz. Kiderült, hogy a páromnak csak pár db élő spermiuma van. Kapott clostit, 3 hónapig szedte. Vártuk, hogy minden rendben lesz és legalább minimális javulást látunk, de nem. Ekkor kerestük fel Dr. Kopa Zsoltot. Nagyon nehéz volt az időpont egyeztetés, mert be van táblázva, de a lényeg, hogy sikerült. Telefonon kérdezték, hogy szedett-e valamit a párom, mondtam, hogy mit. Akkor mondták telefonba, hogy nagy baj!!!! Egyből elkeseredtem... Mondták, hogy 2-án fognak csinálni egy új spermavizsgálatot, mert a normál vizsgálat sokmindent nem mutat meg és ez speciális lesz. Pár nap múlva majd az eredményért vissza kell mennünk és akkor lesz az igazi első konzultáció. Már mi is tűkön ülünk, de legalább van mire várni. :-)
azonban a csavar, hogy a ciklusom 27. napján járok és 3 napja barnázok. Hétfőn kellett volna megjönnie. Olyan gyenge barnázásom van, mint a mensi első napján szokott. Nem tudom mi ez. Kótyagos vagyok napok óta, fáj a fejem...Ha nem tudnám, hogy normális úton nem eshetek teherbe, akkor reménykednék. Ráadásul a hőm is felfelé ment picit. Március 8 körül volt peteérésem, de 13-án is voltunk együtt. Nem tudom. Szerintetek??? Minden tanácsot szívesen fogadok. Bocsi a hosszú írásért! :-)
Tsibe
2016-03-20 20:01:04
 
Sajnálom Tomka :(
Hova jártok egyèbként? Mikor próbálkoztok újra?
tomka
2016-03-17 17:37:27
 
Tsibe,

köszönöm az érdeklődést. Nem sikerült.
Tsibe
2016-03-17 17:21:22
 
Veletek mi újság?
Tomka, sikerült a lombik?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!