Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 298 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
KatkaManó
2015-12-04 21:50:52
 
Volt még teljes pajzsmirigy vizsgálat:
TSH, T3,T4,ANTI-TPO,
Szerencsére ezek rendben vannak :)
Az inzulinrezisztenciám miatt rendszeresen járok endokrinológushoz magánrendelésre. A teljes pajzsmirigy vizsgálatot ő javasolta, mert az intézetbe csak a TSH- t nézik.
KatkaManó
2015-12-04 19:07:40
 
Aztán a körzeti dokim eltudta intézni hogy bekerüljek a hematológiára ott pedig csináltak egy teljes kivizsgálást. Ott meg kiderült hogy lupus pozitivitásom van ami szintén kora vetélést okozhat vagy egyáltalán létre se jön a terhesség. Ezért ennél a lombiknál Clexane injekcióval szúrom magam.
Még kikeresem hogy miket csináltunk de ezek voltak a főbb vizsgálatok. csak így telcsiről elég nehéz írni :)
Volt terheléses cukor vizsgálatom is ahol kiderült az inzulinrezisztenciám van. Ezt mondjuk a doki ajánlotta de fizetős volt.
KatkaManó
2015-12-04 19:01:51
 
Tsibe, persze megírom. Csak ma megadta magát a gépem...ezért csak most írok de telcsiről :)
A férjemnek csináltattunk egy teljes hormonsort meg egy genetikai vizsgálatott a rossz spermakép miatt.
Nekem volt Leiden mutáció, Prothrombin génmutáció, MTHFR génmutáció. Ezek véralvadási zavarokat okoznak. Nekem ebből az MTHFR lett heterozigóta ami azt jelenti hogy az egyik szülőmtől örökölt genetikai eltérés. A szervezetben folsav felszívódàsi problémát okoz így csak aktív folsavat szedhetek pl Femibion kismami vitminban van. A többi rendben de ha valakinek nincs akkor korai vetélést okoznak vagy akár létre sem jön a terhesség.
Tsibe
2015-12-04 17:27:58
 
Igen, alapvetően egy magánlabor. De itt nálunk fogadnak házi orvosi beutalóval is. Persze azért célszerű megkérdezni a házi orvost is erről, én is megfogom. Jövő héten tervezem ezeket elintézni.
Archangel85
2015-12-04 11:38:01
 
Synlab itt is van nyíregyházán, de az fizetős hely nem? Legalábbis én ott csináltattam laktóz tesztet is.
Tsibe
2015-12-03 22:59:36
 
KatkaManó, megkérdezhetem, hogy ti milyen vizsgálatokat végeztettetek el "önszorgalomból"?
KatkaManó
2015-12-03 22:00:33
 
Sziasztok!

A meddőségi kivizsgálásokat csak a nagyon minimális előírások szerint végzik. Mi is nagyon sok vizsgálatnak magunk jártunk utána és fizettük zsebből. A 3. sikertelen lombik után kezdtük el.
Az baj hogy ezeket a plusz vizsgálatokat nem állja a TB gondolom ezért nem reklámozzák mert gondolom nem mindenki teheti meg.
De az a véleményem hogy a doki javasoljon minek lehetne utána járni én meg eldöntöm hogy arra van e lehetőségem vagy sem.
A lisztérzékenység is lehet a meddőség oka, de annak általábab vannak tünetei. Egyébként kb. 5000 ft os vizsgálta szóval akinek gyanúja akad érdemes utána járni.

Tsibe
2015-12-03 21:51:31
 
Sziasztok Lányok!

Moha, egyetértek KatkaManóval, jó felőled hallani. Sajnálom, hogy már nem látogatod olyan gyakran a fórumot, ugyanakkor megértelek...

Archangel, akkor úgy tűnik szinte egyszerre megyünk. Nekünk is az ANTSZ-t mondták, de beutalóval megcsinálja a Synlab is ezeket a vérvételeket. Mi szerintem oda fogunk menni, mert 2 perce van tőlünk.

poisonivy, bár még az első konzultációra készülünk, de majdnem biztos vagyok benne, hogy itt Debrecenben nem nézik a lisztérzékenységet. Sőt még az inzulinrezisztenciát is talán csak 2. vagy 3. sikertelenség után. Ahogy hallottam ismerősöktől, Győrben sokkal alaposabbak, de a lisztérzékenység szerintem ott sem vizsgált dolog. Feltételezem, azért, mert akinek van, muszáj karbantartani a betegséget, mivel borzalmas tüneteket tud okozni.
Szerintem egyébként ha oda van figyelve erre a betegségre, és a megfelelő diétát tartja az illető, akkor nem okozhat meddőséget. A (lisztérzékeny) legjobb barátnőm kisfia épp 8 napos :)
poisonivy
2015-12-03 18:23:04
 
Sziasztok!

Jó ötlet volt ennek a topicnak a létrehozása, kitartást kívánok minden érintettnek! Szeretnék kérdezni tőletek: a lisztérzékenység/cöliákia kivizsgálása része az inszeminációhoz vagy a lombikhoz szükséges vizsgálatoknak?
Egyáltalán foglalkoznak az orvosok azzal, hogy esetleg ez állhat a meddőség hátterében? Ti mit tudtok erről?
Köszönöm a segítséget előre is!
KatkaManó
2015-12-03 13:59:24
 
Szia Moha!
Örülök hogy hallok rólad, de még jobban örülnék ha már babásan jelentkeznél. Nem vágtok bele az inszembe vagy a lombikba ? Olyan rég vártok már a csodára...

Archangel85
Nekünk az intézetbe levették a vért és elküldték. Szerencsére nem nekünk kellett rohangálni vele.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!